Jump to content
umbrella

Cat de tari sunteti in scule?

Recommended Posts

Scufi, tu la ce folosesti sculele?

Ciups sau Calin, ca tot esti fan Belzer.

Cum ai reactiona cand cineva si-ar cere scuze ca ar trebui sa indoaie o scula, sa termine treaba:

Acum nu le mai folosesc momentan dupa ce am aruncat galeti de bani. Momentan ce fac, nu mai necesita sa demontez eu. Vin deja demontate. 

Edited by Scufi

Am niste chei vechi de la IUS pe care le mai modific daca e nevoie. Dar n-as face niciodata asa ceva cu o scula buna.

Ciups, dreptatea este undeva la mijloc. Cheile simple si comune sunt ieftine. Dar o dinamometrica, deja distruge la pret. Am facut un exces de zel si mi-am luat una Facom de 3/4 pana la 660Nm parca. N-am folosit-o o secunda. Eram doar bou.

Pai da, insa o dinamometrica buna nu e scumpa degeaba. Eu am una de la Beta si isi merita banii.

O sa-mi iau si de la Hazet una. Si trebuie sa-mi mai iau una pentru cupluri mici. Cea pe care o am incepe de la 40 Nm.

Edited by Bogdan

Cheia aia a fost incalzita cu autogen sau ceva, nu sa indoit ca a fost fortata. In mod normal s-ar fi rupt. Dar se vede clar zona albastrita unde a fost incalzita.

Pai da. Insa probabil tot acolo se va rupe din cauza asta. Caldura aia i-a distrus tot tratamentul.

Cuplu mic, am una de la Beta 606/0 sau ceva in genul si un Torcofix 0-25. Mai misto e Gedore (Torcofix). Am fost atat de naiv, ca mi-am luat de la Acratorq si un masurator de cuplu, ca sa fiu sigur ca sunt in parametrii. 

Am si una de la Rahsol, dar e calibrata pe 8Nm si abuzata. 

Ah, aia a fost indoita la flacara, da. Se poate recali, dar se trebuie dat jos manerul si s-ar putea sa stric. 

O sa-mi iau si de la Hazet una. Si trebuie sa-mi mai iau una pentru cupluri mici. Cea pe care o am incepe de la 40 Nm.

Merita. Au un senzor si piuie. Sau lumineaza. Am si uitat. Vrei poze ?  :D

PS. Am o dinamometrica, Popular, German made. Stie careva ceva ?

Edited by Scufi

probabil ca piuie, din ce-am vazut si eu prin clip-uri.

E un tumburus rosu. N-am folosit-o. Stiu ca citisem prin manual. 

Eu nu am nici o dinamometrica ca n-am la ce sa le folosesc. Am avut un SK pe care am rupt-o mai demult si care acum e sudata. Cu ea imi strang rotile la masini ca nu trebuie sa ma aplec, o fac din picioare. 

Ca si pipi.

Da, imediat iau bata la ei.

Pardon, inelara cea lunga.

ciups, lol.

eu am reusit sa rup o cheie bgs, facusem pana si nu aveam cu ce sa desfac roata.

in schimb taica'miu are o trusa comunista de Chrome vanadium cu cricket si tot ce trebuie, nu a reusit sa strambe macar un cap de tubulara de cand sunt eu. Folosite intensiv.

Edited by Laur

Sunt romanesti, IUS. Asta daca scrie pe ele doar Chrome Vanadium si nu arata chiar frumos. 

ciups, lol.

eu am reusit sa rup o cheie bgs, facusem pana si nu aveam cu ce sa desfac roata.

Ce tip de cheie ai rupt?

peleu, nu le am cu ele. Chiar daca imi place sa mesteresc pe la masina.  :rolleyes:

Misto... dar sunt satul de ele, ca si de statiile totale de altfel..:)

Eu nu-s topograf :)

p.s. stii alt telemetru mai smecher ca si asta? Am ramas prost ce stie sa faca pe langa amaratul meu Bosch.

nu sunt prea bine pus in tema cu distomatul. eu folosesc ceva ieftin. functiile distomatului care il fac mai smecher si ii cresc enorm pretul sunt functii elementare ale unei statii totale.

am o dinamometrica black&decker,  mare, pare ok, vad ca tine inca desi o folosesc rar, in ultima vreme doar la roti..

am dat vreo 60 de euro parca ... e dinaia mare coada lunga tare.