Jump to content
SLY

Petrolhead: Topicul pasionatului de automobil/motociclism/barci cu motor/autocamioane

Recommended Posts

recomand toyota auris d4-d de 1.4? genial motor, ala pre-facelift, 2012-2014

Apropo de Toyota și camry de care pomeneai acum ceva vreme, ce ai condus tu erau CVT sau automată tradițională (convertizor de cuplu)? 

Am văzut ca Toyota camry hibrid astea noi toate au e CVT, doar alea normale au automată normală... 

Edited by F&F

camry de care pomeneam (si s-a vandut in cateva zile, nu ma mir, a disparut si din parcarea Toyota rulate) era CVT. 

camry non-hybrid, cel de ... 2.5 benzina aspirat pentru piata americana/canadiana este cu convertizor de cuplu obisnuit (Direct Shift-8AT)

si acum se vand in paralel, depinde de piata

eu am condus des Toyota/Lexus hybrid cu CVT, personal mi se pare o combinatie luxoasa. 

pai, a fost ciudat, primul CVT pe care l-am condus a fost un Nisan Maxima (model american), apoi au urmat diverse generatii Toyota/Lexus, printre ele si o mizerie de CVT de la Audi

mi se pare o varianta extrem de rafinata, cel putin generatia 2008+ care simuleaza si eficient treptele de viteza

fiabilitatea este similara uneia cu convertizor clasic (exclus cele cu DCT/DKG/si alte sisteme dublu ambreiaj)

daca ai ocazia sa incerci la un parc auto una, fa-o, cu siguranta ai sanse mai mari in UK sa testezi una

Am văzut la camry hibrid asta nouă, 2022, că are padele la volan, chiar dacă e CVT.

Cică din padele controlezi nu vitezele (că nu le are), ci nivelul de regenerare la frână de motor. Dacă tot dai -, nivelul de regenerare e la maxim,  ca un fel de condus cu o singura pedala. 

Buei nu stiu, dar CVT for za win in oras sau oriunde e dimensionata pentru sarcina aia.  Practic nu e ca nicio viteza, motorul e tot timpul la punctul optim.

Nu se simte cat se schimba vitezele ca in orice alt caz de transmisie.

Hatch, asta e singurul motiv care ma scoate din minti. M gandeam sa-l vand dar pana la urma cred il pastrez.

100 cai benzina, 30 electric.

0-60km ii face mai repede ca altele mai mari.

23 minutes ago, Bogdan said:

Ce portbagaj mare are. Pare o masina f practica.

Breakul da, hatchul sa moara masa. E masina fix de oras.

12 minutes ago, sbircris said:

La 100 de cai e cam lesinata. 

deloc, are 136cp de fapt si nu este lesinata, nu e facuta sa depasesti 3 dube si 2 tir-uri pe valea oltului

Are o cunoștință, nu break,  ...am mers vreo 1500km pe autobahn odată...si te cam chinui..are motor mic..d aia ziceam.

Pe autostrada nu e sa te tii in curul altora si sa dai flashuri. Dar pana la 130kmh la ora e decenta. Cam zgomotoasa ce e drept.

Dar la consum de 5-5.5 litri in bucuresti in mijloc de aglomeratie, cu toata climatizarea mergand eu zic ca e nemaipomenit.

si aia e miez

dar mai miez e grand espace

Deci CoC-urile de la VW mai nou sunt doar pe bani?

Sa-mi trec in carte jantilii mai mari, sa nu patesc ca ciupa

Competiția cu rivali precum Tesla Motors, dar și cu companiile chineze, a forțat Volkswagen să grăbească planurile de electrificare a gamei, dar și de începere a producției de mașini electrice la uzina principală din Wolfsburg. Grupul german rămăsese în urmă la capitolul mașini electrice, însă lansările din ultimii ani și cele anunțate pe viitor sub numele ID au schimbat lucrurile. Tesla ar trebui să primească zilele acestea undă verde pentru începerea producției la noua uzină de la Berlin.

On 10/11/2021 at 1:46 PM, Scufi said:

Sa-mi trec in carte jantilii mai mari, sa nu patesc ca ciupa

si fara CoC nu se poate? dar stickerele de pe usa de la producator?