Jump to content
SLY

Petrolhead: Topicul pasionatului de automobil/motociclism/barci cu motor/autocamioane

Recommended Posts

Pai faci raliuri cu X5? Am avut un an de zile 2 X5-uri diferite, acelasi an si aceleasi caracteristici. Intram mai tare in curbe decat cu masina mica, fara nici un disconfort. Nici nu imi dai seama despre ce vorbesti.

Da, emblema Individual. 

Plm, vorbesti sa vorbesti.

Eu cred ca tu faci asta.

iti place sa fii contra, sa cauti carcota.

Cum naiba sa intri cu X5-ul in curbe mai repede decat cu berlina? Poate sunt altele legile fizicii pentru tine.

Ai centru de greutate mai sus, masa mai mare, deci efectul fortei centrifuge se va simti mai puternic. Poate ca tu compari X5 cu clio, atunci inteleg.

X6 sta mult mai bine pe curbe decat foarte multe masini mici.

X6 da, insa aia e alta treaba.

X6 are 1000 de sisteme pentru a obtine efectul respectiv.

Cu E53 zici ca te rastorni daca intri tare intr-o curba. :lol:

Ma rog, dracu' sa le ia de uratenii.

Edited by Bogdan

Ma repet, vorbim despre raliuri aici? Ca sa stiu o treaba.

Intr-o curba intri cu viteza pe care senzatia de la volan ti-o da, in functie de ce masina conduci. Nimeni nu face raliuri pe drum. Nu intri cu maximul cu care masina aia e in stare sa ia o curba, ca sa putem vorbi despre legile fizicii si forte centrifuge.

Cand ai o masina ca si X5-ul, foarte bine izolata fonic, tractiune integrala, cauciucuri mult mai late decat multe berline de pe strada, cutie automata, senzatia de la volan clar te impinge in curbe cu o viteza mai mare decat daca ai face-o intr-o berlina. Eu nu alerg masina decat foarte rar, merg exact asa cum ma simt de bine in momentul ala. In X5 mergeam mai repede decat in orice alta berlina, si slava domnului am avut destule.

Mie imi place sa iau curbele la limita aderentei.

Da, condus normal, un SUV e foarte ok, dar atunci despre ce senzatii vorbim? Eu prin senzatii inteleg mers sportiv.

Adica tu faci raliuri si zici ca nu iti place SUV ca simti masa intr-un mod deranjant. What ... the .... fuck  ?

eu era sa ma rastorn cu Cayenne-ul, fix in ziua in cre l-am luat, adica am lasat M6-le si l-am luat pe asta, din Constanta.

Bai nene, deci am intrat intr-o curba foarte tare, obisnuit cu M6-le, s-a dus tancul ala de 3 tone de cur abia am pus-o la loc pe sosea, m-am dus pe contrasens, m-a evitat alta masina, etc... m-am cacat pe mine galben, pe vremea aia inca fumam, am oprit si am sudat o tigara ca sa ma opresc din tremurat.

Nici nu cunosteam masina, nefiind obisnuit cu SUV, nu stiam nici ca se putea seta suspensia si garda la sol pe modul sport si era sa o dau dreq de gard nasol.

Eu era sa lovesc un G 55 AMG al unui prieten.

Masina aia trage ucigas, insa nu are frane pe masura si e foarte grea.

Era sa intru intr-o coloana de masini oprite la semafor. M-am oprit milimetric.

Iar cand conduc E53 merg cu frica, ma gandesc ca acum ies cu ea in decor. :lol:

Edited by Bogdan

Pai da ma nene daca mergi ca nebunu, dracu mai opreste mastodontu. Asta e clar.

X5-urile le-am avut in paralel cu GTI-ul. Doamna de nevasta-mea nu suporta viteza si daca plecam undeva, plm, luam si eu ce masina avea mai mult carburant in momentu ala, si daca era sa iau GTI-ul, zicea ca mai bine sta acasa. Nu ma puteam abtine sa nu o alerg. Ideea e ca in X5 nu simtea asa de tare viteza, nu prea comenta.

In bocanci nu alergi ca in adidasi, cam asta e treaba sintetizand intr-un mod simplist.

Edited by Bogdan

asta cu franele la fel si la Porsche, de la 250 pe autostrada, frana brusca = viata derulata inaitea ochilor si pipi in sosete. Foarte grea si franele nu fac fata, mai ales daca le si incingi inainte. De fapt daca le incingi si prinzi fading, mai tin alea pe prietenie doar.

masinile astea sunt extraordinar de periculoase, eu era sa mor cu ea de vreo 3 ori,

In bocanci nu alergi ca in adidasi, cam asta e treaba sintetizand intr-un mod simplist.

asta e pentru Blue6.

• Upvote 1

Nu e chiar asa. Eu sunt foarte calm si merg incet, uit de mine pe strada, raman km intregi in fundul unei coloane, sau ma trezesc ca eu fac coloana in spatele meu. Asta tine de senzatia care o ai la volan, daca esti intr-o masina linistita, esti linistit. Pai in GTI-ul ala n-ai nici o sansa sa mergi incet, te scutura suspensia, urla motoru, plm, plange masina daca nu ii dai pedala. Si nu e vreo racheta, dar iti da o senzatie sportiva placuta.

GTI-ul ala e o masina foarte reusita.

asta cu franele la fel si la Porsche, de la 250 pe autostrada, frana brusca = viata derulata inaitea ochilor si pipi in sosete. Foarte grea si franele nu fac fata, mai ales daca le si incingi inainte. De fapt daca le incingi si prinzi fading, mai tin alea pe prietenie doar.

masinile astea sunt extraordinar de periculoase, eu era sa mor cu ea de vreo 3 ori,

La G55 AMG de la 160 e asa. Am franat foarte prost si asta in conditii ideale. Era cald afara, pneuri bune. 
Ajungea prea repede la viteze mari si fara sa realizezi viteza.
Am mers si cu M5 E39. Pentru masina aia sa franezi de la 160 e o joaca.

Edited by Bogdan

In fine, eu oricum nu mi-as lua un SUV pentru sportivitate sau curbe la limita, ci pur si simplu pentru confort, spatiu si siguranta. Si cum rar depasesc 130, prea putin ma intereseaza restul.

Apropo de asta, mai vine cineva la Xdrive Tour de anul asta?

Confort si spatiu ? Suv ? Dafaq ?

620 litri ti se par putini? E60 are 520.

bai nene ia nu mai poluati topicul

faceti unul SUV vs restu lumii sau plm

In primul rand ca un SUV il compari cu seria 7 sau s class. In al doilea rand, ai mers cu vreun S de zici de confort la suv-uri ?

Nu e vorba de viteza maxima pe care o atinge masina sau cu care mergi tu, ci timpul in care ajunge acolo. Pentru mine este important sa stiu ca intr-o depasire, sau cand o impune situatia, atunci cand ii dau kickdown, pai sa se duca nene. Respectiv reprizele 80-120 de exemplu.

Corect, dar nu mi se pare ca te faci de ras cu un 3.0d cand pe strazi sunt 80% cred masini sub 2000cmc.

In primul rand ca un SUV il compari cu seria 7 sau s class. In al doilea rand, ai mers cu vreun S de zici de confort la suv-uri ?

Nu am zis ca ar fi peste 7 sau S, dar eu le prefer din mai multe motive. Iar unul dintre ele este faptul ca 7-le nu a mers pe unde a mers X-ul asta iarna. 

Si ca sa inchei cu comparatiile, la urma urmei tine de gusturi, dar de aici pana la a fi masini inutile e cale lunga.

io-s cu ciupa aici, mie chiar mi se par mega inutile.  poti oricand lua un combi din clasa medie/mare, are acelasi spatiu interior, si daca-l iei si 4x4, iesi si din zapada.   hai sa zicem  ca suv-ul e mai inalt, si nu ramai pe burta.   dar chestia asta se-ntampla atata de rar, o data la 2 ani, incat nu merita sa iei o masina pt 1-2 ocazii la 2 ani.   pe multi ii aud ca "ahm, vreau suv ca am casa de vacanta la munte."  si au asfalt pana-n fata casei.

io vad treaba asa. imediat dupa revolutie tin minte ca pisdele-si doreau gagii cu jeep-uri negre. "ce masina are fata?"  "gip negru!! <3"  bine, alea erau toate urate si spartane, patrol, land cruiser, pajero.  dupa care au aparut suv-urile. pisdele-s fericite.

• Upvote 1