Jump to content
Sign in to follow this  
umbrella

Stiati ca?

Recommended Posts

de pe fb:

Rip paul walker tocmai l am auzit pe crin antonescu cum le a ordonat la soldati sa traga niste focuri de arma si pt el ★★

:huh:

Sunt foarte curios care o sa fie tarifele, deocamdata RoTLD nu are nimic concret.

Nu conteaza cat vor fi tarifele, modul de a face afaceri a lor lasa de dorit.

Sunt constienti ca se vor plati sumele, doar nu vei renunta la youtube.ro pentru ca scumpesc aia tarifele retroactiv, nu?

Cica iti iaei domeniu pe viata, platesti suma ceruta, dupa care stau ca nu e asa, e altcumva... 

Ce Youtube.ro?

Suma ceruta era derizorie, nu e ca si cum ai platit o avere si acum afli ca te-au pacalit.

Problema e ca e inca o scumpire pe langa toate celelalte. Plus toate taxele noi care apar.

youtube.ro era ca exemplu, doar nu vor renunta la domeniu pentru ca se cer bani in plus pentru domeniu, la fel vor face toti, adica vor plati, inclusiv tu Bogdane vei plati in plus domeniul tau.

Am si scris ca nu este vorba de bani ca valoare, ci de  modul de a aduna banii la buget.

NU cred ca este logic sa se plateasca retroactiv, dar la noi ca la nimeni.

Te-am intrebat de YouTube.ro pentru ca ala e deja cumparat de YouTube. Site-urile mari isi cumpara domenii chiar daca site-ul nu exista intr-o tara pentru ca nu se stie niciodata.

Multi au facut foarte multi bani asa. De exemplu, daca detineai acum cativa ani un domeniu gen ebay.ro, e posibil sa-l fi vandut pe cateva mii bune.

Te-am intrebat de YouTube.ro pentru ca ala e deja cumparat de YouTube. Site-urile mari isi cumpara domenii chiar daca site-ul nu exista intr-o tara pentru ca nu se stie niciodata.

Multi au facut foarte multi bani asa. De exemplu, daca detineai acum cativa ani un domeniu gen ebay.ro, e posibil sa-l fi vandut pe cateva mii bune.

Nu asta e motivul. Se cumpara toate domeniile(.ro, se, de, be, ce, etc) pentru a evita confuzii de nume, a restrange din clone. Eventual se cumpara si nume asemanatoare, pentru a reduce din erori de genul : applle.com, are redirect apple.com.

Nu pot explica mai bine acum si nici nu ma strofoc. Daca e, te poate lamuri mai mult Zyz sau Paul. 

Edited by Scufi

E vorba si de posibilitatea de a deschide un site national, mai ales in cazul eBay.

Exista ebay.fr, ebay.it, ebay.co.uk, ebay.de etc.

In rest ai dreptate, dar exista si cazuri particulare, cum e cel al eBay.

eBay in Romania nu ar avea success. 

Nu sta nimeni sa plateasca taxele lor, ca ai fi mai sarac ca inainte. 

Poate in 10-15 ani. 

incearca okaziile sa faca aceeasi chestie.  acelasi format, tarife aproape de ebay.  ei spera sa vanda site-ul la ebay.ro

Exact. O tot incearca de vreo 3-4 ani. S-au apropiat foarte bine ca format.

eBay in Romania nu ar avea success. 

Nu sta nimeni sa plateasca taxele lor, ca ai fi mai sarac ca inainte. 

Poate in 10-15 ani. 

Nu e chiar asa. Si pe okazii au bagat taxe si exista destui care platesc.

Iar numarul de oameni care cumpara de pe eBay nu e chiar asa mic. Lumea a mai coborat din copac.

Cand ma duc sa ridic cate un colet intotdeauna mai sunt 2-3 oameni care ridica tot de pe eBay.

2-3 pe zi la 19.000.000 e infim. Ce zici ?

okazii are taxe mici in comparatie cu ebay.

Cel putin pe ebay.uk ajungeam sa platesc si 50-60 lire pentru un produs vandut. Apoi mai adauga si taxa de paypal, taxa de listare anunt, taxa de cota pret anunt, taxa de poze si alte cacaturi de taxe si ajungeai lejer la 80 lire. Pai ... mea. 

scufi, dac-ar pune in ro asemenea taxe, ar mai vinde poula.  cre' ca si la ebay tarifele-s in fct de zona   am mai vandut si eu pe ebay.de, si la produse de 1000 de euro plateam total max 60-70.

Astea sunt de anul trecut. Stiu ca au mai crescut intre timp, n-am mai stat sa vad. Sa vinzi pe ebay te poate costa o viata sanatoasa. 

La ebay sunt in procente standardizat, 5-10-12.5% in functie de categorie, asta doar final value fee sau cum ii zicea. Paypal are 3-4% din ce stiu din suma totala intrata in cont. 

Fa si tu un calcul. 

Edited by Scufi

2-3 pe zi la 19.000.000 e infim. Ce zici ?

okazii are taxe mici in comparatie cu ebay.

Cel putin pe ebay.uk ajungeam sa platesc si 50-60 lire pentru un produs vandut. Apoi mai adauga si taxa de paypal, taxa de listare anunt, taxa de cota pret anunt, taxa de poze si alte cacaturi de taxe si ajungeai lejer la 80 lire. Pai dânsa mea. 

2-3 atunci cand ma duceam eu, nu pe zi. Nu deschid aia usa la ora x si intra toti, altfel incearca in alta zi.

Pe eBay.co.uk sunt taxe foarte mari fata de celelalte. Pe de alta parte, 50-60 lire platesti pentru un produs relativ scump.

Edited by Bogdan

1791 - A murit Wolfgang Amadeus Mozart, genial compozitor, pianist, violonist ÅŸi dirijor austriac (n.27.01.1756).

1870 - A murit scriitorul francez Alexandre Dumas (tatăl), autorul celebrelor romane istorice “Cei trei muschetariâ€, “Regina Margotâ€, “Contele de Monte–Cristo†(n.24.07.1802).

1901 - S–a născut (Walter Elias) Walt Disney, desenator, regizor ÅŸi producător american al filmelor de desene animate „Mickey Mouseâ€, „Bambiâ€, fondator al unui vast imperiu comercial, creatorul parcului de distracÅ£ii „Disneylandâ€, inaugurat în 1955 (lăngă Los Angeles); ultimul parc de distracÅ£ii „Disneyland†a fost deschis la Paris, în 1992 (m.15.12.1966).

1932 - S-a născut Little Richard (Richard Wayne Penniman)legendă a muzicii rock, vocalist, pianist ÅŸi compozitor american.

1933 - Este abrogat amendamentul la ConstituÅ£ia SUA care interzice
fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice ("Legea prohibiţiei"), în vigoare de la 16.01.1920.

1946 - S–a născut celebrul tenor spaniol Jose Carreras.

1965 - A murit medicul american Joseph Erlanger, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1944 (n.05.01.1874).

1967 - S–a născut Bogdan Stelea, fost portar al echipei naÅ£ionale de fotbal a României.

1973 - A murit fizicianul britanic Robert Alexander Watson-Watt, inventatorul aparatului radar (n.13.04.1892).

1974 - A murit poetul, prozatorul ÅŸi ziaristul Zaharia Stancu (“DesculÅ£â€, “Ce mult te–am iubitâ€, “Şatraâ€, “Poeme cu lunăâ€) (n.05.10.1902).

2001 - A avut loc ceremonia de inaugurare a noului edificiu al Bibliotecii Academiei Române, cu o suprafaţă de aproximativ 16.000 mp.

2008 - A murit Constantin Ticu Dumitrescu, preÅŸedintele AsociaÅ£iei FoÅŸtilor DeÅ£inuÅ£i Politici din România (n.27.05.1928).

2008 - A încetat din viaţă Anca Parghel, cântăreaţă ÅŸi profesoară de jazz din România (n.16.09.1957).

. Apoi mai adauga si taxa de paypal, taxa de listare anunt, 

ce taxa de paypal? side taxa listare anunt nu am auzit

Cand esti vanzator platesti un mic comision catre PayPal.

D-aia americanii sunt foarte ofticati cu chestia asta cu PayPal-ul pentru ca ii cam arde la buzunar.