Jump to content
Sign in to follow this  
umbrella

Stiati ca?

Recommended Posts

I-auzi Ifics: Buzău – cel mai probabil de la cuvântul autohton “buzăâ€

Oare ce-o vrea sa-nsemne?

Ca avem o senzualitate debordantă toti astia din bîzî.

Umblati cu buzili umflati

este în limbă dacă probabil.dar avem lingviști prea idioți în țară asta

adică la un cuvânt cu etimologie necunoscută se merge prin eliminare,cuvinte din slavă,maghiară pecenega și cumana

pai cine ... mea au fost primii aici?se exclude posibilitatea ca nou veniții să fi preluat vreun cuvânt din limba băștinașilor majoritari?

ne meritam soartă va zic .suntem mult prea idioți,la modul general

• Upvote 1

Sunt multe cuvinte in uz nu doar cele enumerate de tine.de fapt majoritatea denumirilor de ape si localitati vechi

Olt,mures,tisa,somes,napoca,deva,etc

Si probabil foarte multe carora li s au dat alta provenienta exotica

Uitați-vă pe dex, la multe cuvinte pe care le-am învățat la școală ca fiind de proveniență dacică acuma le zice etimologie / proveniență necunoscută.

Asta ca sa nu mai zic ca ăștia ai noștri probabil comunicau ca aborigenii din Africa, cu sunete de alea scoase din gât, de 95% din cuvintele de azi sunt luate din alte limbi.

Edited by RareÈ™

ultima teorie e ca dacii vorbeau si ei tot o latina mai de balta..deci asta cu provenienta dacica.. nu stiu cat e de valabila, daca dacica era tot latina..

Edited by DOMI

Sau latinii vorbeau o daca mai de balta

Hehe.probabil nu vom sti niciodata,ca scrierile istoricilor si cele din campaniile romane au disparut misterios

Probabil prin pantecele vaticanului,cam greu de scos la lumina

cuvintele alea barza varza si branza care sunt scoase la inaintare nu reprezinta limba daca .se incearca aruncarea in derizoriu

limba daca era melodioasa,e suficient sa analizezi cateva denumiri sau nume proprii ca sa ti dai seama

silabe alaturate din consoana vocala ,nu ca in limbile slave sau germanice cu multe consoane alaturate

ape:samus,maris,alutus,argesos,donaris,sargetia,crisus,tyras,tibisis,tyarantos,seratos,rabon,naparis

nume:diegis,roles,vezina,,brazis,duras,oroles,comosicus,dicomes,daphyx,scorilo,cotiso,coson,zoltes

orase:buridava,carpis,drobeta,dokidava,germisara,cumidava,mesembria,napoca,ramidava,potaissa etc etc

deci?cam seamana cu latina.oricum suna frumos si melodios

Știam de Histria :)

Si de napoca la fel, ca denumirea ar fi cam romana, da cine știe...

de unde plm romana?a fost atestata ca asezare cu mult inaintea venirii romanilor

aceeasi poveste.

foarte tare interviul postat de rares,nu stiam de el

imi confirma ce am banuit de mult,la vatican sunt lucruri si informatii ascunse muritorilor de rand

nu mi explic cum de a divulgat chestia asta

ma rog,istoric e cunoscut faptul ca triburile latinilor si sabinilor au venit in peninsula italica dar nu se stie de unde.nu e exclus sa fi emigrat din spatiul carpato-dunarean,pana la urma tracii erau cei mai numerosi locuitori ai europei.

asta a zis o herodot nu eu.adica cei mai numerosi dupa indieni

Rareș a postat interviul la mișto.

Poveste veche, individul a fost făcut zob ulterior de istorici.

Is pe telefon,gugăl

Cam tot ce face Senpai e la misto.

si nu de azi, are ditamai istoricul in spate.

Rares, cand o sa fii si tu serios.

Să începem cu începutul, respectiv întemeierea Romei a avut loc după războiul troian, prin fuga celor învinși peste mediterana și stabilirea lor în Italia, zona Romei de azi.

De menționat că troienii erau de neam tracic, de aia dacii au luptat împreună cu ei împotriva grecilor.

De asemenea, nu cred ca e o coincidență faptul ca Romulus și Remus apar ca fiind alăptați de o lupoaica, lupul fiind animal sacru la daci / traci.

Deci, tracii și, în speță dacii, existau deja aici încă cu mult înaintea Romei. Nu cred că, la 8 sute de ani după "urbe conditam" strămoșii noștri nu aveau localități, orașe, limbă, etc.

Mi se pare interesant ca Traian în "de belum dacicum" zice "mă întorc în țara strămoșilor mei".