Jump to content
Claudiu

Ulei pentru motor - Ce marca de ulei folositi

Ce brand de ulei folositi?  

39 members have voted

1. 1. Marca de ulei cea mai utilizata

• BMW
      13
    • Castrol
      3
    • Motul
      13
    • Mobil
      4
    • Liqui Molly
      5
    • Repsol
      0
    • Alt brand
      1

Recommended Posts

SIncer acum, toti cei care m-au ascultat si au trecut pe Motul, fie ca au benzinare sau dizelare, dupa schimb au constatat ca motoarele sunt mult mai silentioase la ralanti.

E si mai frig afara, Pole. Daca uleiul BMW e original, nu prea are de ce sa faca figuri. Diferentele majore intre uleiuri apar fie la temperaturi inalte, fie in timp. Dar nu la 1500km...

Pai chiar daca e original cel BMW, nu exista posibilitatea ca Motul sau oricare altul sa fie mai calitative ?

SIncer acum, toti cei care m-au ascultat si au trecut pe Motul, fie ca au benzinare sau dizelare, dupa schimb au constatat ca motoarele sunt mult mai silentioase la ralanti.

Nici asta nu e neaparat o masura a calitatii unui ulei. Pe principiu asta Duralube e cel mai bun ulei  :lol: . Pole, daca totusi schimbi uleiul, roaga mecanicul sa-si dea cu parerea de vascozitatea uleiului si vezi daca e curat sau plin de impuritati.

Pai chiar daca e original cel BMW, nu exista posibilitatea ca Motul sau oricare altul sa fie mai calitative ?

Ba da, bine-nteles.

bai deci nu ma intelegeti gresit, masina merge ok, totul e bine, insa am eu asa pe creier ca suna aiurea cu uleiul asta.. o fi uleiul OEM, o fi ce vreti voi, insa eu vreau sa incerc si Motul.

KIP, on 25 Nov 2013 - 21:02, said:

In nici un caz nu pot fi diferente sesizabile!

Ca nici uleiul BMW original nu este facut de Rompetrol, si nici Motul nu e facut la NASA.

De unde iei Motul si cat dai pe 9 litri ?

In nici un caz nu pot fi diferente sesizabile!

Ca nici uleiul BMW original nu este facut de Rompetrol, si nici Motul nu e facut la NASA.

Pentru cineva care stie sa asculte cat de cat motorul, poate sa si dea seama, de exemplu daca e mai zgomotos sau mai silentios in functie de uleiul folosit. Eu care nu sunt asa tehnic si am observat diferente la ralanti si nu e placebo sau doar o impresie. Deci strict din punct de vedere al zgomotului la ralanti eu cred ca se pot observa diferente.

Repet. Vorbim de ulei BMW, un ulei premium, nu de ulei Rompetrol.

Ai bagat vreodata in acelasi motor ulei BMW si Motul ? Daca nu, te contrazici aiurea. Eu am facut testul asta, in acelasi anotimp deci fara diferente de temperatura iar cu Motul, la ralanti motorul mergea mai rotund si mai silentios. Din moment ce am sesizat aceste doua schimbari, inseamna ca diferenta dintre cele doua uleiuri, in cazul meu, e sesizabila. 

Kip, nu ma intelege gresit.

Uleiul BMW original este un ulei de o calitate foarte buna. Nu are cum sa fie o diferenta sesizabila intre el si Motul!

Daca tu ai simtit diferenta, si anume ca daca pui Motul motorul merge mai silentios si mai rotund decat cu ulei BMW, da-mi voie sa-ti spun ca asta inseamna nu ca uleiul Motul ar fi nemaipomenit de bun, ci ca uleiul BMW cu care l-ai comparat era fals, posirca.

E posibil sa fie si asa. Dar foarte multi au avut aceleasi constatari. Chiar toti sa fi luat ulei BMW fake ?

uleiul il iau de la http://www.ulei-motul.ro/ si dau 49 de lei pe litru.

da, asta e o idee f buna, sa rog sa verifice vascozitatea uleiului din motor, macar ca idee. Insa exista niste standarde in care sa se incadreze ? uleiul din motor ma refer ?

KIP, on 25 Nov 2013 - 21:19, said:KIP, on 25 Nov 2013 - 21:19, said:

E posibil sa fie si asa. Dar foarte multi au avut aceleasi constatari. Chiar toti sa fi luat ulei BMW fake ?

Altfel nu se explica aceste diferente. Cu atat mai mult cu cat uleiul BMW se vinde pe piata paralela (in afara retelei de distributie BMW) mai ieftin decat orice alt ulei similar, fie el Castrol, Mobil sau orice altceva.

Pole, on 25 Nov 2013 - 21:21, said:

uleiul il iau de la http://www.ulei-motul.ro/ si dau 49 de lei pe litru.

da, asta e o idee f buna, sa rog sa verifice vascozitatea uleiului din motor, macar ca idee. Insa exista niste standarde in care sa se incadreze ? uleiul din motor ma refer ?

Exista nenumarate standarde si masuratori care se pot face. Din pacate nu sunt accesibile oricui.

eu nu inteleg cum de este atat de ieftin... pai grozadan il vinde pe la 30 si ceva de lei litrul de exemplu, ulei BMW OEM, mie mi se pare mult prea ieftin sincer... la bavaria nu mai stiu cat era, nu imi vine acum in cap, ca am facut si la ei ceva schimburi de ulei.

Altfel nu se explica aceste diferente. Cu atat mai mult cu cat uleiul BMW se vinde pe piata paralela (in afara retelei de distributie BMW) mai ieftin decat orice alt ulei similar, fie el Castrol, Mobil sau orice altceva.

pe piata paralela se vinde si ulei ford, GM ( opel ) Mercedes, VAG, Toyota, Volvo, etc. 

eu nu inteleg cum de este atat de ieftin... pai grozadan il vinde pe la 30 si ceva de lei litrul de exemplu, ulei BMW OEM, mie mi se pare mult prea ieftin sincer... la bavaria nu mai stiu cat era, nu imi vine acum in cap, ca am facut si la ei ceva schimburi de ulei.

pai uleiul pleaca de la rafinarie cu un pre de aproximativ de 2 Euro/litru 

restul sunt adaosuri sau preturi impuse in reprezentanta 

in cazul asta eu cred ca este un ulei prea ieftin ca sa fie si de calitate... eu cel putin, nu cred ca uleiul BMW este cumva ceva Dumnezeu al uleiurilor si nu stiu cat de premium poate fi un ulei atat de ieftin.

un ulei misto mi s-a parut in schimb Castrol TWS 10w60 parca, ala de il bagam la M6.

in cazul asta eu cred ca este un ulei prea ieftin ca sa fie si de calitate... eu cel putin, nu cred ca ulieiul BMW este cumva ceva Dumnezeu al uleiurilor si nu stiu cat de premium poate fi un ulei atat de ieftin.

orice ulei fiel castrol, mobil sau ce vrei are pretul ala la rafinarie 

pe lant mai intervin reclame, marketing si altele care ridica pretul 

la uleiurile originale nu exista cele de mai sus , dar exista un pret de vanzare impius de BMw de exemplu

daca vrei poti sa te convingi ca nici la deal-rii BMe nu sunt aceleasi preturi ex. filaret si MSH sau automobile bavaria

L.E. fa o cerere de contract la BMW in Germania de 1.000.000 de euro/6 luni pentru uleiul 5w30 si vezi ce pret iti dau  

Edited by Claudiu

Nu cred ca e chiar asa. De exemplu, Liqui Molly si Motul nu beneficiaza nici pe departe de raclama si marketing ul celor BMW sau Castrol, deci nu au nici costurile imense cu publicitatea al celor din urma. Ar rezulta ca ar trebui sa fie mult mai ieftine. Dar nu prea sunt. Din contra, sunt chiar mai scumpe.

• Upvote 1

Nu cred ca e chiar asa. De exemplu, Liqui Molly si Motul nu beneficiaza nici pe departe de raclama si marketing ul celor BMW sau Castrol, deci nu au nici costurile imense cu publicitatea al celor din urma. Ar rezulta ca ar trebui sa fie mult mai ieftine. Dar nu prea sunt. Din contra, sunt chiar mai scumpe.

Liqui Molly si Motul au reclame garla pe DTM si competitii sportive auto

ca este pretul mare , este vina limorom care este importator 

si care nu vinde in Romania niciodata cat vinde castrol 

vezi cati bani a dat Castrol numai pentru reclamele cu Cristiano Ronaldo de ex.

BMW pe ulei nu are nici un fel de marketing 

in sfarsit, ar fi interesant sa avem un fel de expert in asa ceva, care sa analizeze calitatea uleiului BMW vs Motul, insa nu avem, asa ca o ardem placebo :) desi ar fi fain sa existe asa un versus undeva.

Trebuie sa ai un laborator de milioane ca sa poti face astfel de comparatii.

Pole, nu stiu pe nimeni care sa aiba acces la un laborator si sa-ti confirme prin analize compusii din ulei si calitatea fiecaruia. Dar un mecanic cu experienta isi da seama de cat de bun e uleiul, cat de vascos ar trebui sa fie, si chiar si de starea motorului in functie de ce gaseste in ulei (nu glumesc, ma refer la pilitura, mizerie, etc.)

eu ziceam utopic asa, ca barfa la gura sobei gen :)

Treaba asta cu testele ar trebui sa o faca niscavai organizatii ale statului. Nu neaparat protectia consumatorului ci un organism care ar trebui sa verifice calitatea produselor puse in vanzare. Asa cum se intampla cam peste tot in lume. Cu exceptia Romaniei.