Jump to content
Claudiu

Ulei pentru motor - Ce marca de ulei folositi

Ce brand de ulei folositi?  

39 members have voted

1. 1. Marca de ulei cea mai utilizata

• BMW
      13
    • Castrol
      3
    • Motul
      13
    • Mobil
      4
    • Liqui Molly
      5
    • Repsol
      0
    • Alt brand
      1

Recommended Posts

Lasa ca o sa devenim piata de desfacere pentru producatorii chinezi. Sansele sa gasim ulei contrafacut scad considerabil. Aham.

Claudiu, on 25 Nov 2013 - 21:39, said:

pai uleiul pleaca de la rafinarie cu un pre de aproximativ de 2 Euro/litru 

restul sunt adaosuri sau preturi impuse in reprezentanta 

Informatia asta de unde provine?

Vrei sa spui ca toate uleiurile au acelasi pret da productie? Aditivii nu costa? Ca diferenta intre uleiuri este data IN PRINCIPAL de pachetul de aditivi, nu de baza de ulei folosita.

Pretul reflecta doar costurile de productie?

Eu cred ca cel mai mult conteaza sursa cand vine vorba de uleiuri. Ca e BMW, Castrol sau Motul e mai putin important atata timp cat nu e contrafacut.

Evident. Asta incerc sa zic si eu :)

Ca uleiul BMW nu are cum sa fie atat de prost cum zic unii ca e, decat daca e contrafacut.

Si ca nu poate fi atat de ieftin la noi, indiferent cat de mult ar cumpara nu stiu ce distribuitor. Ca ala daca cumpara mult nu-l vinde ieftin, ci vrea sa faca profit.

Si ca indiferent cat incearca sa ne convinga Caludiu ca la noi se vinde mult ulei BMW si de aceea a ieftin, nu se vinde nici pe departe atat de mult ca in SUA, unde culmea, e mai scump ca la noi.

Eu am renuntat sa mai intreb lumea care e mai bun, care e mai prost, cum se aude, 1000 de oameni 999 de pareri, in concluzia mi-am luat motul si am testat.

Cel mai simplu mod.

Si eu am luat Motul la un moment dat, tot seria 8100, dar nu am sesizat absolut nici o diferenta fata de Castrol Edge sau Mobile 1.

Ulei BMW nu mai cumpar de cand originea e nesigura.

Parerea mea e ca e foarte greu sa-ti dai seama dupa zgomotul motorului daca un ulei e mai bun sau mai prost.

Atata timp cat nu exista batai sau zgomote suspecte, nu exista probleme.

Eu ma iau uneori dupa aspectul uleiului pe joja. Daca pare prea lichid e un semn de alarma.

In orice caz, nu ai cum sa zici in mod rational ca Motul e mai bun decat BMW sau Valvoline e mai bun decat Motul sau Mobil e mai bun decat Castrol.

Fara niste masuratori clare, e ca si cum vorbim de care nuanta de albastru e mai draguta si daca preferam lilas sau fuxia.

Faptul ca este prea lichid nu este nici un semn, sunt masini care merg pe 0W30 (honda civic) care au niste tolerante incredibil de mici, si daca nu ar fi uleiul extrem de fluid n-ar unge nimic.

Am 2 masini de distributie luate sh care merg pe motul de peste 100.000km cu schimb la 10.000km si merg strict oras si acum au 300.000km si nu prezinta semne de slabiciune. Am facut chiulasa uneia dintre ele si inca se vede honuirea cilindrilor iar motoarele sunt mici (1149cm3).

E vorba de faptul ca pare mai fluid decat ar trebui sa fie. De exemplu, in cazul 5W-30. N-ar trebui sa fie ca apa.

Cel mai simplu ar fi sa ai o palnie, un vas gredat, incalzesti uleiul la 60 de grade sa zicem, si vezi in cat timp se umple o cana sa zicem, repetam cu acelasi ulei dupa ce am parcurs 5000km in aceleasi conditii si vedem ce iese.

Eu schimb uleiul la 10.000km sau maxim 1 an si nu am stres.

Am avut ocazia sa testez mai multe variante de uleiuri pe Scirocco in decursul timpului, pe de-o parte pentru ca schimb foarte des uleiul la masina aia (4-5000km sau un an), pe de alta parte pentru ca de fiecare data am schimbat eu uleiul sau am fost acolo cand a fost schimbat. Nu am testat ulei BMW, evident, dar va pot spune ca diferenta intre Motul 300v si Castrol Edge de exemplu e vizibila cand dai jos uleiul, in sensul ca la vascozitati comparative Castrolul e apa dupa acelasi numar de km. Chiar si presiunea de ulei era ceva mai mica cu Castrol, decat cu Motul. Acum folosesc Motorex, recomandat de un mecanic foarte bun din Bucuresti care-a facut la viata lui cateva motoare pentru curse si asta foloseste si el. In schimb am luat ulei Castrol pentru un schimb la E46 cand am fost intr-un concediu in Austria. Aceiasi indici, dar cu totul alt ulei. Si sensibil mai scump decat la noi. Nu sunt genul care sa sustina chestii din auzite, dar diferenta intre uleiuri este majora, mai ales la noi, pentru ca nu avem o autoritate care sa faca verificari. Si cum fara un manometru de presiune si indicator de temperatura de ulei nu prea poti sa-ti dai seama, doar dupa sunet, singura varianta e un mecanic cu experienta.

ZyZ, fara legatura cu postul tau, doar cu ideea de "mecanic cu experienta".

Eu ma invart in lumea asta a mecanicilor. Deja ii cunosc pe destul de multi. Nu crede tot ceea ce auzi.

Exista multi mecanici care spun pe ghicite ce are un motor doar ascultandu-l. Astea sunt povesti. Oricine isi poate da cu parerea, dar pana nu desfaci un motor nu ai de unde sa stii. Asa mi-a venit si mie un client cu un singur tachet spunand ca un mecanic d-asta super experimentat pe ursi, un fel de guru al E30-ului a ascultat motorul si i-a zis ca tachetul respectiv era cel problematic. 

Mi s-a parut o chestie absolut oligofrena, insa i-am schimbat doar acel tachet impreuna cu recomandarea ca ar fi mai bine sa-i schimbam pe toti si constatarea ca e o tampenie. Si am avut dreptate.

Asa ca aceste lucruri cu ascultatul, pipaitul etc. sunt niste lucruri mult prea relative si vagi.

Perfect adevarat. Chestia asta cu diagnoza dupa ureche la propriu o fac doar mecanicii din spatele blocului. Poti cel mult sa-ti dai o parere cum iti dai o parere despre o masina din pozele de pe autovit, dar mai mult nu. Oricum, chiar si in Bucuresti sunt foarte putini mecanici care chiar stiu meserie. Ma refer la facut motoare, nu la schimbat pivoti sau placute de frana. Adica e nevoie de foarte multa documentare si mult timp pierdut cu masuratori ca sa faci un motor cum trebuie, iar majoritatea de la noi fac pe principiul 'daca se invarte usor la mana, e bun'. Exemplul tau cu suntetul de tachet vs cuzinet e relevant.

Si ca indiferent cat incearca sa ne convinga Caludiu ca la noi se vinde mult ulei BMW si de aceea a ieftin, nu se vinde nici pe departe atat de mult ca in SUA, unde culmea, e mai scump ca la noi.

eu nu incerc sa te conving de nimic 

Ai idee macar cam care este adosul practicat de importatori la ulei si la toate piesele in general?

Ca tot se vorbea de Motul 8100X'cess este 160/5 litri adica 32 lei/litru si Bmw 5w40 este 27-29 lei/litru 

E asa mare diferenta de pret?

Cand or sa fie si In Romania salariile din SUA o sa vezi ca si preturile la ulei vor fi la fel.

Perfect adevarat. Chestia asta cu diagnoza dupa ureche la propriu o fac doar mecanicii din spatele blocului. Poti cel mult sa-ti dai o parere cum iti dai o parere despre o masina din pozele de pe autovit, dar mai mult nu. Oricum, chiar si in Bucuresti sunt foarte putini mecanici care chiar stiu meserie. Ma refer la facut motoare, nu la schimbat pivoti sau placute de frana. Adica e nevoie de foarte multa documentare si mult timp pierdut cu masuratori ca sa faci un motor cum trebuie, iar majoritatea de la noi fac pe principiul 'daca se invarte usor la mana, e bun'. Exemplul tau cu suntetul de tachet vs cuzinet e relevant.

Pentru foarte multi chiar si sa schimbe pivoti sau placute de frana reprezinta niste obstacole foarte mari. Altfel cum iti poti explica faptul ca din cand in cand mai apar cazuri de placute montate invers?

Pe langa masuratori, mai e o problema. Cei mai multi mecanici incearca sa iasa cu cat mai multi bani incat nu schimba foarte multe lucruri cand fac un motor, iar asta se va simti intotdeuna. 

Claudiu, on 26 Nov 2013 - 09:56, said:Claudiu, on 26 Nov 2013 - 09:56, said:

Ai idee macar cam care este adosul practicat de importatori la ulei si la toate piesele in general?

Cand or sa fie si In Romania salariile din SUA o sa vezi ca si preturile la ulei vor fi la fel.

Marja importatorului/distibuitorului este de ordinul a 10-30%, in functie de produs. Iar a vanzatorului de maxim 10-15% daca vinde online si de ordinul a 15-30% daca vinde in magazin. Ai alte valori?

Asta cu salariile din SUA este in defavoarea ta :). Desi au salarii mari, in SUA preturile cam la orice produse sunt mai mici decat in Europa, fiind vorba de o piata foarte competitiva. Tocmai de aceea am dat exemplu cu SUA.

Pana si masinile fabricate in Europa sunt mai ieftine in SUA.

Si te rog sa nu incerci sa spui ca uleiul este o exceptie :)

bun diseara fac schimbul cu Motul, revin cu impresii.

Pai nu prea ai cu ce impresii sa vii, decat in privinta celui vechi. In legatura cu care eu chiar sunt curios, daca zici ca ti s-a parut mai galagios motorul.

Daca imi spune ca cel vechi este dubios, o sa pastrez intr-o sticluta si ar fi interesant de trimis undeva pentru analiza. Poate demascam ceva retea de ulei contrafacut :)))

pai de la Grozadan.

Pai de la Grozadan.