Jump to content
Sign in to follow this  
Cefi

DIY montare lumini picioare E46

Recommended Posts

Necesar:

-lampile propriu-zise. Cod OEM 63316962040
-cele doua mufe verzi. Cod OEM 61138377072
-cele 4 fire (doua negre,doua rosu/negru). Cod OEM 61130005197 respectiv 61130006663
-fire duble,precum cele pt boxe
-"soricei"

dsc05861e.jpg

dsc05867.jpg

dsc05868v.jpg

dsc05862s.jpg

dsc05876e.jpg

1- Pregatim fiecare lampa in parte.Dupa cum se observa,cand cumparati mufele,acestea vin fara fire.Fiecare mufa are 3 locasuri pentru fire,insa noi vom lucra doar cu doua,si anume cu primul si cu al treilea.Introducem astfel firele,in fiecare mufa,unul negru si unul rosu/negru.

dsc05871h.jpg

dsc05872n.jpg

dsc05873g.jpg

Acum cele doua lampi ar trebui sa arate asa:

dsc05875g.jpg

2-Firele duble le vom folosi pentru a prelungi cele 4 fire ale lampilor.Acesta este deci urmatorul pas
Pentru lampa de la sofer am folosit cam 2,5 m iar pentru cea de la pasager aproximativ 1 m.La final binenteles vom taia din ele.

dsc05904av.jpg

3-Incepem cu demontarea panoului de plastic de sub volan.Acesta este prins in 3 suruburi,un clips de plastic si 3 cleme.

In poza am indicat cu sageti rosii cele 3 suruburi (cu cap in cruce) si cu sageata albastra clips-ul de plastic.

dsc05877aaa.jpg

Doua din cele 3 cleme sunt situate exact sub volan.Introduceti o surubelnita plata sub ele si impingeti clemele spre exterior

4-Tragem de panou in jos si deconectam mufa de diagnosticare.Aceasta are o siguranta,pe care o tragem in lateral apoi scoatem mufa.
5-Observam si locul unde vom monta una din cele doua lampi.Capacul de plastic ce a inlocuit pana acum trebuie inlaturat,prin apasarea celor 4 cleme de plastic.

dsc05882ddd.jpg

dsc05883b.jpg

6 - Montam lampa de la sofer si tragem firele in partea cealalta,la panoul de sigurante.
Eu am prins cele doua fire langa manunchiul de fire existent,ce trece dincolo,cu ajutorul "soriceilor" de plastic.

dsc05887um.jpg

dsc05906eee.jpg

7 - Punem inapoi panoul de plastic de sub volan si ne pregatim pentru partea cealalta.

8- Demontam torpedoul.
Acesta este prins in 3 suruburi in partea superioara,1 surub in partea inferioara(in dreapta) si insa doua suruburi,unul in spatele amortizorului si inca unul in partea opusa.

dsc05885ffff.jpg

dsc05886ggg.jpg

9- Observam acum si locul unde vom monta cea de-a doua lampa.Scoatem capacelul de plastic si montam lampa.

dsc05909u.jpg

(se observa si firele ce vin din partea soferului)

10-Lasam in jos panoul de sigurante si cautam o cutiuta neagra,atasata de acesta.

dsc05891hhh.jpg

11-Detasam aceasta cutiuta de panoul sigurantelor si cautam firele rosu/albastru si maro ce intra in spatele cutiutei.

dsc05893iii.jpg

12-Aceste fire au la capat niste papuci si sunt conectate pe cate o punte.
Firele rosu/albastre sunt pentru "+" iar cele maro pentru "-".
Pentru a avea acces la ele,trebuie sa scoatem fiecare punte din cutiuta afara.Puntile sunt protejate ce cate o alta cutiuta,prinsa cu cleme in partea inferioara.

13-Scoatem puntile pe rand si vom observa ca fiecare mai are un loc liber,pentru un papuc.
dsc05900x.jpg

14- Firele ce vin de la cele 4 lampi le scoatem prin spatele panoului de sigurante si le aducem la cele doua punti.Tot acum legam firele,doua cate doua,rosu cu rosu si negru cu negru.

dsc05910r.jpg

15- Acum conectam firele rosii la puntea firelor cu rosu/albastru.Eu am facut-o prin cositorire,insa o metoda mult mai simpla este atasarea firelor la cate un papuc,introdus in pinul liber al fiecarei punti.

dsc05912t.jpg

16- Punem protectia de plastic inapoi la puntea firelor cu rosu/albastru si scoatem afara puntea firelor maro,puntea de masa.

dsc05914v.jpg

17- Cositorim firele negre la puntea firelor maro,deci la masa ("-")

18- Introducem cele doua punti inapoi in cutiuta neagra si putem face o proba

dsc05916k.jpg

19- Daca totul este ok,montam la loc torpedoul si mergem sa bem o bere.

dsc05920r.jpg

Cefi dragule, ti-am mai spus, firele de la lampa pasagerului se trag prin tubul din spatele aerotermei :P

Pe scurt, din cauza imageshack-ului nu se mai vad pozele.

Poti sa-ti faci liniștit cont la ei, gratis, dar dupa un an, banii si upgrade de cont sau iti rad imaginile.

Uitati de ei daca aveti de gand sa postati poze pe aici.