Bogdan 2023 Report post Posted January 6, 2014 (edited) Exista destule. Cauta pe google American Pitbull pedigree. Uite un exemplu: Si nu ma refer neaparat la un pedigree propriu-zis, dar macar sa iei un caine de la un crescator. Sa stii ca omul se ocupa cu asta. Nu unul care are un caine oarecare si se decide sa-l inmulteasca cu alt caine al vreunui cunoscut. Fara nici o selectie, fara nici o pricepere. APBT e interzis doar in anumite tari, nu peste tot. Exista limitari si la noi. Pitbull-ul e in clasa I, iar amstaff-ul este in clasa a doua ca risc. Insa oricum daca te uiti pe forumuri din America, acolo nu prea se face diferenta intre amstaff si pitbull. Acolo ii baga la gramada. Acolo si American Staffordshire Terrier si APBT sunt numiti pitbulli. Stiu istoria ambelor rase, ideea de baza era ca anuntul ala e o gluma proasta. P.S: Stiu ca exista si pedigree-uri false. Insa exista linii recunoscute, crescatori recunoscuti. Ai de unde cumpara un caine de calitate. Edited January 6, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 6, 2014 normal ca in usa exista kennels de pitbull,ca doar acolo e inventat ca rasa vorbeam de romania,aici fiind ilegala inmultirea lor conform legii,nu putem vorbi de pedigree in adevaratul sens cred ca si importul lor e interzis,deci tipii astia care fac comert cu ei sunt cam inafara legii oricum e o tampenie.am pitbull de mai bine de 10 ani si n a atacat pe nimeni niciodata.totul consta in felul in care e crescut si invatat sunt rase de caini mult mai agresive la om,ca de asta au fost concepute sau folosite in principal,gen ciobanesc german,doberman sau ciobanesc belgian malinois Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 6, 2014 (edited) Si la noi exista niste crescatori. Pai tocmai asta e ironia. Cainii de lupta n-au agresivitate fata de om, au fost selectionati special pentru a nu fi agresivi cu oamenii, dar foarte agresivi cu alti caini. Pe de alta parte, cainii de paza sunt mult mai agresivi cu omul pentru ca pentru asta au fost selectionati. Cateaua mea e atat de blanda incat iubeste toti oamenii si toti cainii, Devine agresiva intr-o singura situatie, si anume daca cineva vorbeste tare pe langa mine. In orice caz, pitbull-ul si amstaff-ul sunt caini extraordinari. Iubitori, frumosi, puternici, iubesc copiii. Edited January 6, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 6, 2014 confirm si contrar aparentelor sau mitului,pitbull sunt o rasa de caini extrem de inteligenti asta datorita procesului de selectie,doar exemplarele cele mai reusite genetic fiind pastrate si inmultite.din pacate pentru lupte Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted January 6, 2014 nu-i nimic funny din ce ziceti. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 6, 2014 Pai da, insa sunt foarte incapatanati. Tocmai d-aia nu figureaza foarte sus in topul inteligentei la caini. Asta pentru ca inteligenta la caini se confunda cu obedienta. Un ciobanesc german nu mi se pare in nici un caz la fel de inteligent ca un pitbull. Insa e mai obedient. Asculta mult mai usor. Amstaff-ul si pitbull-ul inteleg perfect, insa nu vor sa asculte. Trebuie sa stii sa-i convingi, sa lucrezi cu ei. Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 6, 2014 gtfo blue sase.imediat redenumesc topicul in rase de caini pareri pro si contra Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted January 6, 2014 bai, ce-i aici, sat fara caini? ia faceti-va topicu' vostru. chiar, cand facem unu' despre bataie? cu moderator stim noi cine? na, ca macar eu am fost funny, looool Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 6, 2014 (edited) gtfo blue sase.imediat redenumesc topicul in rase de caini pareri pro si contra Daca e vreun topic dedicat pune si tu o poza cu cainele. Edited January 6, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 6, 2014 noapte buna. ps blue,the funny guy: sunt nevinovat lol Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 6, 2014 Noapte buna! Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted January 6, 2014 Observi, Wlf? Inca mai e cald locul, inca abureste. Cred ca s-a iubit cineva aici de curand Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted January 6, 2014 Cu geamurile închise. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 sunt rase de caini mult mai agresive la om,ca de asta au fost concepute sau folosite in principal,gen ciobanesc german,doberman sau ciobanesc belgian malinois Na ca am gasit eu ceva amuzant, ca sa nu se mai supere blue. In afara de doberman, sunt departe de a fi considerate agresive. Nu au nici o legatura nici cu amstaff, nici cu pitbull, nici cu rottweiler. Dimpotriva, ciobanescul german e, alaturi de labrador, una din cele mai usor de dresat rase, si una din cele mai bune in preajma copiilor. Si tot ontopic, ca ati adus vorba, numele "oficial" al cainelui meu e Dino Doggy Style. N-am avut nimic de-a face cu asta, totusi. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 Totusi ciobanescul german e o rasa de paza. Au fost destule cazuri de oameni muscati de rasa asta, inclusiv copii. Eu am mai multa incredere intr-un pitbull sau intr-un amstaff cand vine vorba de oameni decat intr-un ciobanesc german care e un caine de paza. E adevarat ca multe exemplare reusite exista, insa devin din ce in ce mai rari. Cu cat o rasa devine mai populara, cu atat apar mai multe exemplare nereusite. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 E o rasa utilitara, paza fiind unul din aspecte care-l fac util. E foarte bun pentru paza tocmai pentru ca are un acut simt al proprietatii si e foarte loial. Insa nu intra in categoria raselor agresive. Nu ai cum sa ai mai multa incredere intr-un pitbull decat intr-un ciobanesc german, care, incidental, e printre cainii recomandati pentru familie. Sunt inclusiv probleme genetice rezultate din incrucisarile care au avut ca scop sa faca din pitbull un caine bun pentru lupta si care au ca si consecinta o agresivitate printre cele mai mari din familia asta. Sunt periculosi chiar socializati corespunzator, la fel cu unii caini au probleme de respiratie, cardiace sau osoase, mostenite genetic. Ar merge un topic, daca mai sunt pasionati de caini pe-aici. Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 7, 2014 Daca e vreun topic dedicat pune si tu o poza cu cainele. este topic, am pus is eu cu Sasha poze acolo, chiar sa mai pun, ca a mai crescut http://www.ibmw.ro/topic/146-animale-de-companie/ si bai, Labradorii sunt extrem de inteligenti, GTFO! Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 7, 2014 asa deci, facu 4 luni, cred ca se face ditai cainele: 5 Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 Prea tare. Sa-ti traiasca ! Daca tot e pe baza de patrupezi, atunci iata-l si pe Carlos: 3 Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 7, 2014 Carlos rulz Share this post Link to post Share on other sites
Laur 430 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Suri, pisica alba cu coada neagra Edited January 7, 2014 by Laur Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 (edited) E o rasa utilitara, paza fiind unul din aspecte care-l fac util. E foarte bun pentru paza tocmai pentru ca are un acut simt al proprietatii si e foarte loial. Insa nu intra in categoria raselor agresive. Nu ai cum sa ai mai multa incredere intr-un pitbull decat intr-un ciobanesc german, care, incidental, e printre cainii recomandati pentru familie. Sunt inclusiv probleme genetice rezultate din incrucisarile care au avut ca scop sa faca din pitbull un caine bun pentru lupta si care au ca si consecinta o agresivitate printre cele mai mari din familia asta. Sunt periculosi chiar socializati corespunzator, la fel cu unii caini au probleme de respiratie, cardiace sau osoase, mostenite genetic. Ar merge un topic, daca mai sunt pasionati de caini pe-aici. Sa stii ca si pitbull-ul era recunoscut in America ca nanny dog. Daca te uiti pe youtube vei vedea n clipuri cu pitbulli care se joaca cu copii. Mai multe probleme genetice au ciobanestii germani, inclusiv vizibile, gen displazia de sold care-i foarte comuna. Incrucisarile facute pentru caini de game (de lupta) au fost facute cautand agresivitate 0 catre om si agresivitate mare catre caini. Asta pentru ca cei care trebuie sa desparta cainii nu erau aproape niciodata stapanii lor. Un pitbull care ataca un om era aproape automat omorat sau cel putin castrat. Tocmai d-aia cainii astia nu au agresivitate fata de oameni. Toleranta pentru asa ceva a fost 0, in timp ce agresivitatea catre om la un caine de paza este nu doar tolerata ci cautata. Iti spun sigur ca un pitbull sau un amstaff are mai putine probleme de sanatate decat un ciobanesc german. Cunosc multe cazuri de ciobanesti germani care au murit de cancer sau alte tumori. Problema cu pitbull-ul este ca a fost victima propriei sale popularitati. Exact ce s-a intamplat si cu dobermann-ul sau rottweiler-ul. Cu cat isi iau mai multi oameni prosti o anumita rasa, cu atat renumele rasei are de suferit. Cu un caine de genul asta trebuie sa ai in cap intotdeauna anumite reguli. Trebuie sa stii sa-l domini, altfel el te va domina. La amstaff si pitbull trebuie sa bagi calciu in perioada de crestere. Daca faci asta nu va avea nici o problema osoasa. O sa pun poze cu cateaua mea cand ajung acasa. Foarte frumos si cainele tau, sa-ti traiasca! Edited January 7, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 asa deci, facu 4 luni, cred ca se face ditai cainele: Super arata! Ti-a ros prin casa? Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted January 7, 2014 Am avut eu ciobanesc german. L-am primit cand aveam 7 ani. Doamne, cat de urat a imbatranit cainele ala. A murit foarte urat si in chinuri. Cred ca avea toate bolile posibile. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 La toti cainii de talie mare trebuie administrat calciu, cu atat mai mult la cei cu predispozitie la displazie. Cum sunt malamutii, de exemplu. Marea majoritate a problemelor de sanatate despre care vorbim in general la caini sunt cauzate de incrucisari facute haotic, intre caini cu linie problematica. Iar asta a rezultatul succesului pe care-l au vanzatorii ambulanti de caini, in dauna caniselor adevarate. Share this post Link to post Share on other sites