Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Pai da, consangvinizarea e una dintre marile probleme. In orice caz, ciobanescul german a fost distrus in mare parte. Foarte greu poti lua un exemplar ca lumea cu care sa nu ai probleme. Chestia asta se intampla acum si cu rottweiler-ul. Cam orice caine popular ajunge in situatia asta. L.E: Cane corso la fel. Un prieten are un cane corso extrem de inteligent pe care l-am mai plimbat de cateva ori si el cand era in concediu. Cainele e foarte frumos, insa nu s-a dezvoltat complet. A ramas la 50 kg. Si e un caine in care s-au bagat foarte multi bani, doar mancare buna si tratamente. Problema e ca atunci cand l-au luat nu se priceau si l-au cumparat de pe net. Edited January 7, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 7, 2014 Super arata! Ti-a ros prin casa? Mersi. Acum nu mai roade, are jucarii din alea de ros, a invatat foarte repede ce nu are voie sa roada. Ii place maxim apa, trebuie sa o scot afara cand fac dus, ca de cateva ori m-am trezit cu ea in cada, o sa o duc la vara la mare. Sunt surprins ca fara sa o dresez stie deja o gramada de chestii, de exemplu daca ii zic sa aduca troaca, vine cu troaca de mancare in bot, sau adu papucul, unde-i osul tau etc. din astea. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 Asa e. Vina nu cred ca e numai a crescatorilor neaparat, ci si a celor care cumpara caini de peste tot. Are si pedigree-ul un sens. Nu pentru laudat, ci ca si garantie a sanatatii cainelui. Iar, sa cumperi un caine fara sa-i vezi parintii, mi se pare aiurea. Pai labradorii sunt printre cele mai inteligente rase de caini. In plus, sunt foarte usor de dresat. Deci un fel de combinatie perfecta pentru joaca. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Din pacate, la noi oamenii inca nu s-au civilizat nici din acest punct de vedere. M-am dus sambata cu cainii in parcul Izvor si am facut spume de nervi. In primul rand, tot felul de oligofreni nu-si tin cainele in lesa, il lasa sa zburde liber, Insa nu sunt caini dresati. Cainele pleaca de langa ei si vine spre tine si cainele tau iar ei il cheama inutil. Asa se pot intampla tragedii. O alta chestie foarte urata e ca oamenii isi cumpara caini despre care nu cunosc nimic si pe care nu sunt in stare sa-i domine. Mai mult d-asta se intampla accidente, nu din cauza raselor. Eu am un amstaff si un shih tzu si pana si pe shih tzu in tin in lesa daca nu exista in tarc ingradit. Edited January 7, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 7, 2014 va contrazic,de aici fiecare cu parerea lui ciobanescul german e o rasa destul de agresiva la om.de malinois nu mai zic am avut ciobanesc german si stiu ce vorbesc.exemplar deosebit,talie uriasa.fiind in liceu n am mai avut timpul necesar sa ma ocup de el si l am cedat cuiva din politie a ajuns la scoala de dresaj sibiu,dupa care la arme si droguri otopeni.am aflat ulterior ca l au facut maior fara un dresaj adecvat,ciobanescul german poate avea iesiri foarte agresive la om.e genetic selectionat pentru paza si protectie 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 Foarte adevarat! Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted January 7, 2014 malinois ala-i al dracu' rau de tot. are un prieten, si de pui, asa dragut cum era, scotea coltii cand nu te asteptai. Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 7, 2014 cum plm sa faca cainele maior ? cand a iesit la pensie i-au dat si o pensie din aia de 8000 de lei ? Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Cainii din armata si politie au grade. http://en.wikipedia.org/wiki/Sergeant_Stubby Edited January 7, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
MAS 267 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Daca tot vorbim d enaimale, v-o prezint pe Rita aici la 3 zile dupa ce am gasit-o (sfarsitul lui oct 2011) la doua luni dupa intrarea ei in familie mai recente aici imi aduce aminte de Astro din The Jetsons pregatita de ploaie - d-abia o dadusem cu pipeta aia antipurici si n-avea voie sa pice apa pe ea seara la culcare Edited January 7, 2014 by MAS Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 Ce tare-i bagat in paturica aia. Un fel de stealth Share this post Link to post Share on other sites
MAS 267 Report post Posted January 7, 2014 (edited) daaa, potaia ninja pai se ascunde de sosetele murdare ale lui MAS din dreapta eram sigur ca fix TU ai sa comentezi shoseatele Edited January 7, 2014 by MAS Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 Apropo de ciobanesti, SLY. Eu am avut 17 ani ciobanesc german. L-am crescut de mic si mi-a murit in brate. Cel mai bun exemplu pentru caracterul ciobanescului a fost in timpul dresajului. Primele zile cand am fost la dresaj cu ea, a mirosit pe toata lumea si n-a avut nimic cu nimeni. Prima oara cand dresorul a vrut sa faca protectie cu ea, planul era sa simuleze unul dintre dresori ca ma loveste, iar dupa cateva repetitii cainele sa invete. N-a fost nevoie, pentru ca imediat ce dresorul a ridicat mana, cainele s-a aruncat in el. In curte era foarte protectiva. In afara curtii, insa, nu a latrat pe nimeni. In 95% din cazuri, problemele de comportament sunt cauzate de lipsa socializarii cainelui, nu a rasei. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Depinde foarte mult de exemplar. Nu sunt toti cainii dintr-o rasa la fel. Multi ciobanesti germani s-ar fi speriat in situatia respectiva. In altii instinctul de paza e mult mai puternic. Aici intervine selectia. O chestie ironica este ca de multe ori cainii buni ajungi la oameni prosti si invers. Te poti chinui enorm cu un caine si sa bagi bani in el si sa investesti in el mult timp si sa nu fie in stare de ceea ce doresti. Iar vreunul care nu are nici o treaba sa aiba un caine super dintr-o intamplare. Eu nu sunt de acord cu dresajul de paza sau atac in cazul unui caine care va fi de familie. Din punctul meu de vedere, cainele utilitar care poate fi folosit la paza sau alte activitati specifice unui anumit domeniu nu trebuie tinut in casa cu familia. Un caine dresat de atac prinde niste reflexe specifice si dezvolta niste reactii tip care pot fi foarte periculoase. Adica poate sa fie dresat sa sara pe cineva care gesticuleaza sau care tine in mana o arma sau un cutit. Si de fapt sa fie vreun prieten de familie care povesteste ceva si cainele sa nu inteleaga contextul. Un caine de genul asta n-ar trebui lasat niciodata singur cu un copil. Ma pasioneaza foarte mult subiectul asta si imi plac foarte mult cainii. Din pacate, cei mai multi oameni care au caini sunt complet ignoranti. Cei mai multi au impresia ca daca duci cainele la dresaj, ai rezolvat problema. Un caine dresat nu inseamna ca te va asculta neaparat. Daca nu ai un comportament dominant si il alinti non-stop, cainele ala se va comporta groaznic si nu te va asculta niciodata. Stapanul conteaza cel mai mult. Toti acei oameni care-si lasa cainele liber in public sunt niste idioti din principiu. Un exemplu. O cunostinta avea un ciobanesc german foarte reusit. Pazea curtea foarte bine, foarte alert intotdeauna, dar si un caine de familie foarte bun. Cand mergea cu stapana in lesa l-a muscat de picior pe un alt om pentru ca acel om vorbea la telefon si gesticula, iar cainele a crezut ca acel barbat vrea s-o loveasca pe stapana. Aici e clar greseala stapanei pentru ca nu a prevazut acest lucru. Tocmai d-aia nu sunt toti oamenii facuti sa aiba asa ceva. Daca nu esti foarte atent si nu ai un caracter dominant, se creaza perfect premisele pentru un accident. Edited January 7, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
Cefi 1099 Report post Posted January 7, 2014 pai se ascunde de sosetele murdare ale lui MAS din dreapta In plus,caloriferul e lasat intentionat sa curga, picatura chinezeasca gen Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted January 7, 2014 Caloriferul e pus la aerisit. 1 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted January 7, 2014 sa ne mai zica Blue cum decurge dresajul lui Phteven. daca asta nu stie sa scuipe sa-mi ziceti mie cutzu 1 Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 7, 2014 poza cu telefonul de vineri la arieseni.Rhea are 13 ani,am luat o de la 4 luni,era bolnava,urechile taiate cu foarfeca Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted January 7, 2014 V-ati pizdit cumva si io n-am fost aici? Sly plus Rareshi Share this post Link to post Share on other sites
MAS 267 Report post Posted January 7, 2014 V-ati pizdit cumva si io n-am fost aici? Eu plus Ciupa @SLY: bravo si sa-ti traiasca! Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted January 7, 2014 Vedeti ma, daca l-ati suparat pe Dydy. Va umplea acum de poze. Daca vreodata o sa reusesc sa am curte, imi iau 40 de caini, cu care sa ma tavalesc in iarba inalta, sa-mi fluture coada pe la nas. Plus 37 de matze, un ied si-o capra. Daca aveam noroc in veaţă si ma faceam mocan s-ascult radio la galenă acum eram si io fericit, da si voi ma, ca vi s-ar fi predat din mine la scoala Share this post Link to post Share on other sites
Laur 430 Report post Posted January 7, 2014 Similea aka Ghita Ciobanul. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted January 7, 2014 Moare Raresh de ciuda Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted January 7, 2014 Cainii mei si acel cane corso despre care scriam: link Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 7, 2014 (edited) Cele 37 de matze imi dau fiori reci doar cand ma gandesc. Altminteri pari a avea o personalitate echilibrata. @Ciupa: Haha, tare dracaletu'. Bravo, sa-ti traiasca! Si asta are fata de escroc sentimental. Pole, mai ai poze cu Sasha ? Edited January 7, 2014 by ZyZ Share this post Link to post Share on other sites