Jump to content
raekwon

F30 320 dA

Recommended Posts

Stiu, am facut si eu la primu. Tot acolo am cerut oferta si pe acelasi producator, Pilkington, costa 1300 cu tot cu montaj si cheder.

Plm, nu stiu pe ce cer astia la BMW 3400 ron...

fiindca are sigla bmw pe el

la cat sunt de ghinionist la parbrize mi se derula si filmul in cap

schimb parbrizul si vine iar pietroiul, unghia-n gat direct... mai bine il repar, daca sare nu ma doare sufletul :)

Eu sunt obisnuit, la fostele masini, nu a fost una fara sa ii schimb parbrizul macar o data.

La Skoda, am schimbat de 4 ori.

So... :popcorn:

Deci, da-te-n ... mea, tocmai am gasit-o zgariata pe capota direct pe nervura.

Imi bag pulla frate, a dat cu fier...cu ce mmasii..nu stiu.

#maurmaresteghinionul

Ieri parbriz, azi capota. Cred ca o sa imi cumpar un ARO

Buuuun, acum am liniste in masina.

Am trecut pe Michelin Primacy 3 RF.

Initial am avut de fabrica Bridgestone SP001, care erau in cap la mine dupa ce treceam de 140.

Indice de aderenta A pe ud si C la consum.

Mereu am fost multumit de Michelin.

am niste bridgestone turanza.. aceasi problema, frate sunt ceva ingrozitor.. deci sunt mai zogmotoase si decat gumele de iarna.. inebunesti de cap sau dai muzica tare..

Eu am crezut inițial ca asa sunt RF, insa nu.

Exista viața si cu RF si ea este Michelin :))))))))

am auzit o groaza de lume plangandu-se de bridgestone, in special de zgomotul la rulare daca nu de altceva.. nu stiu ce dracul e cu astia, doar sunt mare firma, premium cica...

Am studiat despre Bridgestone si am discutat cu cineva destul de bine informat de anvelope.

Acesta imi spunea ca sunt cumva overapreciated iar in realitate fiind mai praf.

Ma rog, nu stiu cât de mult avea ala dreptate, insa tot el mi-a recomandat Michelin...

E a treia oară când pun Michelin pe o mașina si nu am am dat greș cu ele.

Acum nu mai scrie RSC pe ele ci ZP, adică zero presiune.

In schimb am auzit aprecieri despre Pirelli, cele RFT.

Am mai avut Pirelli pe Seat si Skoda si am fost dezamăgit de ele...cică cele RFT sunt bune.

eu nu stiam mai nimic de bridgestone astea, a fost surpriza totala pentru mine ca erau asa de proaste,  m-am interesat dupa sa vad daca e asa normal..

din pacate cu astea a venit masina de noua... sper sa se duca dracului cat mai repede sa scap..nici nu imi vine sa la vand pe nimic si sa mai scot vreo 500 de euro pe altele..

anul trecut am avut pe saab niste dunlop sport blue response de care am fost foarte multumit.. performante foarte bune pe ud, ce ma interesa pe mine in special.. si zgomot la rulare foarte mic..si am facut ceva km cu ele, vreo 15k.. deci am mers in toate conditiile si pe tot felul de drumuri..

in sfarsit, bine ca ai gasit o combinatie fericita pentru tine.

Lasat azi masina la MHS pentru vopsit capota zgariata.

Totodata, am decis sa fac si revizia generala, desi mai aveam vreo 10000 km, impreuna cu iginenizarea instalatiei de climatizare, verificare generala si verificare distributie.

Am inteles de la ei ca au un aparat special cu care asculta distributia si decid daca umbla la ea sau nu. Well...la asta nu ma asteptam. :huh:

De asemenea, m-am lamurit si cel fel de ulei se baga in ele, adica tot Castrol si nu Shell, cel putin in cazul meu.

Shell se pune doare la cei care au BSI, iar pretul per litru este mai mare. Castrol este la ei 68 RON iar Shell 113 RON.

Iti pun Castrol pentru a scapa de stoc,cei de la Filaret nici daca vrei nu mai au. Asa este,113 lei litrul,cam mult zic eu.......

Iti pun Castrol pentru a scapa de stoc,cei de la Filaret nici daca vrei nu mai au. Asa este,113 lei litrul,cam mult zic eu.......

In cazul asta sa le trag la mwie. Nu am cum sa ii iau pe tema asta, insa pana acum am pus Castrol si a fost ok.

Am luat mașina, este ok făcută capota, revizia a costat 1500 cu toate filtrele si o igienizare a climei + verificare distribuție.

Nu s-a găsit nimic la distribuție.

Tu crezi ca am observat vreo diferenta ca am pus Shell in loc de Castrol ? Niciuna !

shell are o caciula de detergenti, cea ce nu e un lucru rau avand in vedere intervalul mare .. 

pe aici prin belgia se foloseste destul de mult. doar de, firma mama e colea peste gard.. 

asa ca pui si nu simti mare lucru.. e oarecum normal.. o sa vezi peste 50 k km poate ca tu nu ai uzura si la altii pica una alta.. 

eu la saab am facut vreo 2 schimburi cu shell helix 5w 30 .. nu stiu ce norma de mergea la saab.. ce zic totul a fost ok.. 

oricum castrol e in urma rau cu uleiurile.. nici alea sintetice nu erau ele chiar full sintetic, 

uleiurile cu shell cu Ultra in ele sunt facute din gaz natural cu o tehnologie proprietara.. sunt chiar ok.. 

Nu-i bai, la următoarea revizie bag Shell.

Uleiul l-am schimbat in 15000 km, nu am stat la 30000 cât imi arată BC.

Mi se pare mult intervalul de schimb.

De exemplu, acum imi arată 27000 km pana la schimb...

poti urmari eventual cat de repede se inegreste, daca se ingreste repede e ok, inseamna ca spala tot pe acolo.. 

altceva cu chestiilea alea cum cunoscatorii aia de il pipaie si stiu ei ca aveai 5k ture pe dealul negru.. sa ma lase.. 

99,9 dintre meseriasii in ale motoarelor de orice fel cu,care m am intersectat recomanda motul.nu stiu despre restul

O labă si motulul asta, după 4000 de km imi aprinde becul la ulei. Castrol o facea pe la 6000 .

Nu stau sa ma uit daca se înnegrește sau nu...pana la urma e un ulei care se folosea si înainte.

Mi se pare prea mult stres sa mai urmăresc asta. De aceea merg la reprezentanta, plătesc cât face, se întâmpla ceva ulterior, voi sti unde sa ma duc.

Da, mi s-a aprins si in mers becul de ulei. Cred ca trebuie să pun ceva mai gros, le pişă dihania de motor ceva de speriat. O să încerc 10w60. Dar nu stiu ce marcă, plm.