Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Oameni buni, va rog dati-mi un sfat o parere (aparte caterinca ): mi-au ramas 2 litri de ulei BMW 5W30 de la fostul 530d e39 (nou sigilat) si ma gandeam sa-l folosesc intr-un fel ca tot il am si sta degeaba in garaj (de vandut cine dracu sa mi-l cumpere?), ce ziceti, ar merge sa-l bag in cazanul care-l am acum, fiat brava din '99 motor 1,6 benzina 100CP 16v 151k km (reali,certificati)? Si-asa tre' sa-i fac schimbul de ulei si filtre si ma gandeam daca merge tipul ala de ulei...ce parere aveti? Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 Da' nu-ti ajung de un schimb... Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Pai ce sa faci cu 2 litri de ulei? Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Stiu, am inteles ca intra vreo 3,7l la motorul asta, am intrebat asta ca sa stiu daca mai cumpar inca 2 litri de acelasi tip, sau tre' sa cumpar separat 4 litri alt tip de ulei altfel decat 5w30? Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Pai cel mai simplu este sa afli ce ulei se pune in Fiat, iei norma aia ACEA de pe el (sau cum se cheama, nu mai stiu), si vezi daca este aceasi cu norma de pe uleiul de BMW. Daca e la fel, poti sa bagi linistit. Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Pai cel mai simplu este sa afli ce ulei se pune in Fiat, iei norma aia ACEA de pe el (sau cum se cheama, nu mai stiu), si vezi daca este aceasi cu norma de pe uleiul de BMW. Daca e la fel, poti sa bagi linistit. Si unde gasesc norma aia ACEA? Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 Scrie pe bidon. Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Pai pe orice ulei scrie ceva de genul: Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 Specificatii si certificari BMW 5W-30 Longlife 04:A3/B4,C3 Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Uite aici normele FIAT: http://www.oilspecifications.org/fiat.php Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Chiar acum ma uit pe bidon si vad ca scrie ACEA C3...cu ce ar merge asta, un catalog ceva gasesc pe net? Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Pai nu ma, tu trebuie sa alfi cu ce ulei merge Fiat-ul tau. Si sa vezi ce norma ACEA are uleiul respectiv, si daca e trecuta si pe bidonu tau cu ulei BMW, atunci sunt compatibile. Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Uite aici normele FIAT: http://www.oilspecifications.org/fiat.php Ms WLF, din ce vad eu pe site-ul ala, doar ultimul ar corespunde cu specificatia de pe uleiul asta... Pai nu ma, tu trebuie sa alfi cu ce ulei merge Fiat-ul tau. Si sa vezi ce norma ACEA are uleiul respectiv, si daca e trecuta si pe bidonu tau cu ulei BMW, atunci sunt compatibile. Stai putin ca-ti zic imediat... Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 (edited) Pai nu ma, tu trebuie sa alfi cu ce ulei merge Fiat-ul tau. Si sa vezi ce norma ACEA are uleiul respectiv, si daca e trecuta si pe bidonu tau cu ulei BMW, atunci sunt compatibile. Engine Synthetic-based multigrade engine oil, viscosity SAE 10W/40, to ACEA A3, API SJ or better V-am lamurit eu pe amandoi. Din manualul Haynes Edited November 16, 2013 by ifx Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted November 16, 2013 Nu prea merge daca vrea 10w40. Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Nu prea merge daca vrea 10w40. Deci baietii de pe fiat club zic majoritatea ca folosesc castrol 10w40, insa fiat recomanda uleiul selenia... Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 (edited) Ete manualul Cataline. https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.fiat-lancia.org.rs%2FManuals%2FFiatBravoAHaynesRepairManual.pdf&ei=EfiHUtGHOMaHtAaC54D4Cg&usg=AFQjCNGbyBjBxNL6BlIRpUxZ3LRnyj2ZBg&bvm=bv.56643336,d.Yms Edited November 16, 2013 by ifx Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Ete manualul Cataline. http://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/FiatBravoAHaynesRepairManual.pdf‎ Nu mere, dau pe el si scrie "Not Found" Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 Gata, am editat. Acu merge. Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 Gata, am editat. Acu merge. Multam fain ifx , se pare ca nu merge asta care-l am...10w40 e cel mai indicat. Ce dreacu' 'oi face cu el nu stiu...app, ce se poate intampla daca totusi ma incapatanez sa-l bag in combinatie cu alti 2 litri de 10w40? fum ceva, il haleste, zgomote/batai de motor...? Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted November 16, 2013 N-aveti pentru ce N-are ce sa se-ntample daca-l bagi, pentru ca respecta norma aia A3. Singura chestie e ca poate sa-l pape, dar aici te convingi singur. Orice ar fi nu amesteci 5w30 cu 10w40! Daca tot vrei sa scapi de el, mai cumpara 2L de 5w30. Ai o scapare acum totusi. E frig si poti sa-i pui ulei mai subtire linistit. Mai asteapta pareri totusi. Nu-s vreun savant Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted November 16, 2013 N-aveti pentru ce N-are ce sa se-ntample daca-l bagi, pentru ca respecta norma aia A3. Singura chestie e ca poate sa-l pape, dar aici te convingi singur. Orice ar fi nu amesteci 5w30 cu 10w40! Daca tot vrei sa scapi de el, mai cumpara 2L de 5w30. Ai o scapare acum totusi. E frig si poti sa-i pui ulei mai subtire linistit. Mai asteapta pareri totusi. Nu-s vreun savant Ok, o sa mai astept ceva pareri pentru ca vreau sa fiu sigur daca merge sa mai iau 2 litri de 5w30 (deci am sa tin cont sa nu amestec cu alte tipuri de ulei), si sa-i fac schimbul cu tipul asta de ulei. Nu de alta, dar luna care vine vin in tara cu masina si nu vreau sa am surprize neplacute din cauza uleiului... Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted April 16, 2015 ai scapat de uleiul ala? Share this post Link to post Share on other sites
kathalin 12 Report post Posted April 16, 2015 Cred ca l-a pus si trage mai bine acum. Datorita vascozitatii scade forta de frecare, este logic! Share this post Link to post Share on other sites