Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

Pai nici shaorma originala nu are crumpi fripti, lol. Aia originala e destul de sanatoasa, carne de vita/oaie, legume proaspete si fara maioneze si cacaturi d'astea.

Am mancat shaorma adevarata, stiu ca n-are nici o legatura cu ceea ce se vinde in general la noi.

 

Insa ideea asta de a pune rosii, castraveti proaspeti si varza rosie in shaorma e mai tampita decat sa pui un sos de maioneza cu usturoi.

 

Aia originala e sanatoasa luata in modul, dar stii ca la arabi carnea sta destul in conditii destul de proaste, se pun mustele pe carnea aia de miel in targ fiind tinut in soare. Am fost prin Maroc si era foarte scarbos din punctul asta de vedere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca popositi in Iasi vreodata va arat un restaurat turcesc (nu doar cu numele) unde mancati shaorma fix cum trebuie ea facuta. In Bucuresti n-am mancat shaorma in 2 ani de cand m-am mutat, dar la ce-am vazut pe la Dristor & co nu exista nici o legatura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zyz, era o habarnamcumsenumesterie ce facea un fel de rulada cu nuca in Iasi, mai exista ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZyZ era un bar sau pub sau o combinatie care avea foarte multe tipuri de bere, zeci. Mai e ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai nici eu nu l-am intrebat la misto, lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zyz, era o habarnamcumsenumesterie ce facea un fel de rulada cu nuca in Iasi, mai exista ? 

Daca te referi la cozonac unguresc, il gasesti si in Bucuresti.

 

ZyZ era un bar sau pub sau o combinatie care avea foarte multe tipuri de bere, zeci. Mai e ?

Mai este:

http://www.newsiasi.ro/eveniment/actualitate/3939-beer-zone-singurul-pub-din-iasi-cu-peste-100-de-sortimente-de-bere.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ala e, da. Mama ce beri bune am mai baut anul trecut in vreo 3 seri la rand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bere buna in Manta Rosie am beut, acum ceva ani, buna rau.

Unde in Manta Rosie? N-am prea batut zona aia.

Unde ? Ca la ala din Iasi n-am mai gasit pe nu stiu ce motiv. 

A, fix ca ala din Iasi gasesti si pe la Cheile Bicazului/Lacul Rosu. Nu ca te-ar ajuta foarte mult informatia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu neaparat fix ca ala. Dar ceva asemanator mi-ar placea.

Edited by Scufi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gasesti si in complexul comercial din Militari, pe langa Domo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zyzule, - Bulevardul Poitiers (fosta Manta Rosie)

1 an din viata pierdut la graniceri :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bre dydoi, un an petrecut in Iasi e intotdeauna un an castigat  :P . Pfoai, mi-ati facut un dor de casa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zyz, amu 20 de ani, nu stiau aia decat bors sa bage in ciorbe, orice fel de ciorba era cu bors.

Noroc cu vinul de casa, mai rar asa vin prin ardeal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai frate, am mancat in zona Treviso pizza cu porchetta sau prosciuto cotto si cartofi prajiti dementiala, se topea in gura. Cea mai buna ever. Asa ca, pe cat de pe romaneste posbil va spun ca ma doare-n p.ula de carbohidratii si shaormele voastre sanatoase.

Du-te bate-ti coasa!  :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca te referi la cozonac unguresc, il gasesti si in Bucuresti.

 

 

 

Kurtos kalacs.  Se gaseste si in Bucuresti prin Militari in parcarea de la Cora Lujerului. Si in fata la Afi sunt unii care vand. Si pe la munte e peste tot.

Edited by Bogdan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si in parcare la Metro Baneasa, Hornbach Corbeanca etc. E peste tot. Nu cred ca nu e si in Constanta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-mi amintesc sa mentionez de Kurtos ? Esteti bine ? 

Edited by Scufi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai cozonacul unguresc e kurtos kalacs. Sau la ce altceva te referi tu?


Daca popositi in Iasi vreodata va arat un restaurat turcesc (nu doar cu numele) unde mancati shaorma fix cum trebuie ea facuta. In Bucuresti n-am mancat shaorma in 2 ani de cand m-am mutat, dar la ce-am vazut pe la Dristor & co nu exista nici o legatura.

Recomand shaorma de la:

 

- Maverick's (Orizont, Drumul Taberei)

- La Haleala (Gara de Nord)

 

Pe aia de la Dristor o recomanda Pornache, deci STAY AWAY! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai zi ma ca tu de fapt zici de beigli sau baigli. Du-te la unguri. Nu avem asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai cozonacul unguresc e kurtos kalacs. Sau la ce altceva te referi tu?

Recomand shaorma de la:

 

- Maverick's (Orizont, Drumul Taberei)

- La Haleala (Gara de Nord)

 

Pe aia de la Dristor o recomanda Pornache, deci STAY AWAY! :lol:

De kurtos ziceam, da. Dar stii ca am o problema cucuvintele in ungureste. Nu sunt fan shaorma, la turcul asta din Iasi mancam pentru ca e un intreg ritual. Omul te pofteste de la intrare, te aseaza la o masa aranjata cum trebuie, asculti muzica specifica, tot tacamul. Nu e doar mancare. Dar o sa incerc intr-o zi cu soare si unde mi-ai recomandat tu. Mersi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

De kurtos ziceam, da. Dar stii ca am o problema cucuvintele in ungureste. Nu sunt fan shaorma, la turcul asta din Iasi mancam pentru ca e un intreg ritual. Omul te pofteste de la intrare, te aseaza la o masa aranjata cum trebuie, asculti muzica specifica, tot tacamul. Nu e doar mancare. Dar o sa incerc intr-o zi cu soare si unde mi-ai recomandat tu. Mersi.

 

Maghiara suna foarte urat.

 

Imi dau seama ca probabil nu sunt la fel de ok ca acolo, dar in Bucuresti e greu sa gasesti o shaorma gustoasa.

Am centura neagra cu 7 dani in shaorma, am mancat de peste tot. La Al Vegas, peste tot am fost. :lol:

 

Aia de la La Haleala imi plac pentru ca-si fac singuri sosurile.

La Maverick isi fac si sosurile si lipiile. Lipia e calda, proaspata si facuta de ei, ceea ce e foarte misto. Apreciez detaliile astea. Gustu-l face pe mic, sosu' o face pe shaorma.  :lol:

Edited by Bogdan
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.