Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

asta cu dovleceii imi aduce aminte de altceva,ce n am mancat de mult

 

in copilarie bunica ne facea la tara un soi de dovleac la cuptor,era extraordinar.cred ca tipul ala de bostan din care se scobesc aia de halloween

 

avea un gust specific,dulceag si aromat,il mancam fierbinte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taiat pe din doua, scoase semintele, crestat in cuburi miezul si bagat la cuptor ? Asa ne facea noua bunica mea. Copilaria la tara cu bunicii a fost cea mai frumoasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da.bunica mea il felia in genul in care se taie lubenita si baga feliile in cuptor

 

pe vremea aia nu prea stiam ce s alea e uri si alte porcarii pe care le mancam acum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zero e uri.

 

Codru de paine in mana, glont in gradina de unde asezonam cu o rosie si un castravete. Halite acolo, in talpile goale, cu curu pe pamant. Veata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha, inca am gradina cu de toate, pacat ca nu-s in tara sa ma infrupt din bucate...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am gradina cu de toate. Dar nimic nu mai e ca acum 25 de ani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu nu mai esti ca acum 25 de ani.

 

 

Daca ai merge mai des la tara, la sat, ai vedea cum lucrurile au incremenit in timp.

 

 

Frumos era prin anii 60, cand cretinii inca nu apucasera sa distruga natura

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai da, ptr mine nu mai e ca acum 25 ani, ca am dat tara 100% pe oras. Ori atunci nu ma regaseam deloc printre betoane. De abia asteptam vacanta.

La tara timpul a stat in loc, intr adevar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna dimineata.

 

M-am trezit cu gandul la Dy2 si pastele.

 

PS: plus gandul la pastele lui Dydy, in caz ca vreti sa extrapolati

 

Bre da ma leshi? Ia aici si taci acolo :D

 

 

O ceapa medie se curata si se taie pestisori.

 

1240260_10151837351432375_1545511697_n.j

 

Se arunca ceapa la prajit cu putin ulei.

 

1009838_10151837350927375_1976210773_n.j

 

Se pun pastele la fiert in apa calda, cu putina sare in ea.

 

1239856_10151837351412375_528220176_n.jp

 

Se mesteca sa nu se arda ceapa.

 

1238146_10151837352462375_1267215498_n.j

 

Cand incepe sa se caleasca ceapa, se arunca pancetta peste ea.

 

1234743_10151837353482375_1151953416_n.j

 

Se lasa la prajit pancetta pana devine deschisa la culoare.

 

1234303_10151837353492375_1442946917_n.j

 

Se pun rosiile sau o conserva de rosii, peste pancetta si ceapa si se lasa la fiert la foc mic pana seaca sosul si incepe sa se ingroase.

 

601496_10151837354297375_2097440222_n.jp

 

Pastele fierte se stricoara prin sita (atentie la timpul fierberii).

 

1157501_10151837354992375_463952837_n.jp

 

Se pune bottarga peste paste si se amesteca.

 

1185185_10151837355072375_404357173_n.jp

 

Se arunca putin sos peste paste si cam atat.

 

1185941_10151837355902375_1207658654_n.j

Edited by dy2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subtire rau in seara asta, coaste afumate cu varza in bulion. Merg, dar nu prea trage bautura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai bine aruncai pe gratar coastele alea. Am bagat ieri impreuna cu frigarui, mici si ciuperci. Uitasem ce bine e sa stai la curte.

 

Imagine2115.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Azi bag si eu niste frigarui, chiar demult nu am mai facut.

Nu prea mergeau pe gratar, erau destul de afumate, iesea o saratura de trebuia sa merg cu sticla de apa dupa mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am fost in pana de idei azi.

Am bagat o rulada de porcule asezonata cu tot felul de verdeturi, langa varza calita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scufi, e ulei si zeama ce a mai iesit din peste, habar n-am ce gust are, mi-a trimis nevasta pozele sa ma oftice  :D

Azi ma bag iar la paste cu ceva rosii, poate fac si poze.

cefi eu prefer rulada putin afumata si cruda, mi-e mila de ea sa o prajesc, desi e ok la gust si asa.

 

419427_10150654320897375_707436490_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

De lene, am aruncat cartofii si panceta cu ceva masline in cuptor si a iesit asa ceva:

 

537087_437745726348044_1322084301_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am tinut de cuvant, facui frigarele si niste ciuperci umplute la gratar.

 

post-30-0-32112200-1385405792_thumb.jpg

post-30-0-67273500-1385405797_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai cata condimentul. Parca as fi eu  :lol:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parca as fi eu hranind toti colegii de servici, lol.

Doar ca eu bag ciuprcile in staniol.

Caline, asa-i ca te-ai inecat la a 3-a frigaruie? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Îmi fac gomboti cu prune. Trișez, i am găsit congelați, ungurești. Nu mă așteptam să fie buni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce poate fi mai rea decât mâncarea congelată ungurească? :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.