Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

4 hours ago, Scufi said:

@Calin

 

ajuta-ne


Niciodata nu pun ceapa la calit impreuna cu usturoiul, se pierde aroma. Nici boia nu pun dupa ce e calita ceapa. Tot ce da gust si arome le pun cu juma de ora inainte de final. Nu prea folosesc boia decat rar, eu fac o pasta de capia asemanatoare cu gemul, da culoare exact ca boiaua. Cand nu am pun pasta de gulas de la univer sau boia. Daca pui boia cand e incins bine risti sa iasa putin amarui. Cam asta e, no biggie. 
 

Asta e o caldare ce am facut acum 2 sapt. 5kg de mistret, 4 kg de vitel si juma de pulpa de caprioara. La astea am bagat 20kg de ceapa si 5kg de capia/ardei/morcovi. 4 praz si o legatura de cimbru, dafin si sare/piper macinat. Am facut intr o caldare de 100l. Nu am pus gram de boia decat 2 borcane de pasta de capia.

26C25493-F618-4167-9B94-53173351CF13.jpeg

8FD256F8-B55F-4786-A081-6D16A4B021AD.jpeg

Edited by Calin
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, jeezy said:

are untura aroma ei aparte, nu ne batem joc

 

daca ai si untura ramasa de la slanina afumata deja suntem pe cai mari

Adevarat. Untura da un gust exceptional. Cartofii prajiti cei mai buni sunt facuti in untura.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Bogdan said:

Adevarat. Untura da un gust exceptional. Cartofii prajiti cei mai buni sunt facuti in untura.


Heart Attack likes this 👍

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Bogdan said:

Adevarat. Untura da un gust exceptional. Cartofii prajiti cei mai buni sunt facuti in untura.

merita si urmarile, mirosul care persista in casa cateva zile :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Pole said:


Heart Attack likes this 👍

#metoo 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 2 ore, Pole a spus:


IHearto likes this 👍

 

 

is mai bun ca Rares

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Calin said:


Niciodata nu pun ceapa la calit impreuna cu usturoiul, se pierde aroma. Nici boia nu pun dupa ce e calita ceapa.

 

pai si daca vreau sa calesc si ceapa dar vreau sa pun si usturoi cum fac? pun mai intai ceapa la calit si usturoiul il pun mai la final?

 

teach me, oh great master!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, bre. Si-l si dai pe razatoare/strivesti inainte

Share this post


Link to post
Share on other sites

sau chiar la final daca iti place mancarea mai usturoiata si consoarta nu te ocoleste dupa

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 hour ago, Simi ON said:

Da, bre. Si-l si dai pe razatoare/strivesti inainte

 

1 hour ago, Scufi said:

usturoiul spre final

 

49 minutes ago, jeezy said:

sau chiar la final daca iti place mancarea mai usturoiata si consoarta nu te ocoleste dupa

 

aha, ok. tineti aproape, dau foc la casa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pol, il calesti separat si il pui cand crezi tu. Ideea e ca un ceaun cand faci afara cu cantitati de hranesti un pluton, nu se pupa ca si cand faci intr o oala obisnuita pt 4 insi. 
La un paprikas sa zicem facut acasa din 4 cepe si 1kg de carne, care in 1 ora e gata, da, poti cali si usturoiul odata cu ceapa. Dar cand faci mai mult si fierbe 3-4 ore se duce tiata aroma usturoiului.

Edited by Calin
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Pole said:

 

aha, ok. tineti aproape, dau foc la casa.

baga live pe facebook :D 

 

are dreptate calin mai sus 👍

Edited by jeezy

Share this post


Link to post
Share on other sites

platou “keto” - varza murata (de anul trecut, am tinut-o in frigider, un deliciu, nu si-a schimbat gustul deloc), jumari de la Marcel din Lidl, niste cas de oaie dinala mai uscat, salam Fuet (Lidl, desigur)

 

pozat pe parchet, servit pe beanbag la Many Saints of Newark

 

FB167141-089C-4548-8CE8-BDA5E68C9272.jpeg

 

maine ma apuc de tocana de urechi de porc, revin cu poze

Edited by jeezy
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

am luat si eu fuet d-ala

 

miroase ... ciudatel, gustul e ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

M aa baga maine la ceva adidasi de porc, ca n am mai facut de ceva vreme. Ceva bograci unguresc dar cu adidasi si bucati mari de cartofi. Poate si vreo 2 praz pusi asa la fason.

 

Mai putin si se fac ghebele. Pun iar la borcan, fac vreo 2 ture de chiftele si macar o tocanita asa scazuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atentiune, gatesc.

 

deci am calit ceapa etc, am adaugat urechile, le-am mai amestecat acolo putin cu ceapa calita sa ia din arome, am pus usturoiul, sare piper, le-am mai amestecat putin, apoi am adaugat niste zeama si acum astept sa scada si sa se ingroase sosul gen. Call me Gordon Ramsay.
 

Am pus in loc de boia niste pasta de ardei iute.

63B6B13B-5C4C-4C5C-887B-5FB9F00270FF.jpeg

945A7870-B6FB-4B70-B1D6-C4E360EF9EBA.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pizdoasa rau plita.

Dafin si oleaca de radacina de telina ai pus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jur ca n as sti sa gatesc pe asa ceva. Bine, ceva tot ar iesi. Dar lemnul e ce trebe. Afara, fum, miroase toata strada..

Nici dupa aragaz nu prea ma omor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca e gata, lol. N-am avut dafin d-ala. 
 

 

8B7954ED-769F-46D0-B08E-BFD330660740.jpeg

24B984B1-1B4F-4173-91EA-261D3230E3E7.jpeg

5680A9A7-7619-4DA9-9261-F77BFD0080AE.jpeg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.