Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

bai, daca mergeti la Mega, sa va luati steak Red Prussiana, de manzat, este incredibil de bun, eu acum mi-am fript una la app juma de kil. Dat putin cu piper verde inaite, o tara de ulei de masline si sare, atat si aruncat pe grill.

 

bate si steak-ul de la Hard Rock sau Red Angus, unde pe asta dai minim 100 de lei.

 

e absolut excelent, langa doar o salata din aia Chef, la fix intra sa-mi bag picioarele.

 

Similea, nu stii ce pierzi

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uleiul de masline sa-l pui doar in salate. Sa nu mai gatesti cu el. Pofta buna !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Similea, nu stii ce pierzi

 

 

 

 

da tu nu erai la munca frate?

 

:angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uleiul de masline sa-l pui doar in salate. Sa nu mai gatesti cu el. Pofta buna !

 

 

mie nici macar nu-mi place. are un gust acru tot ce prajesc in el.

 

gratarul mi se pare cel mai ok la gust cand vine vorba de carne. n-o fi cel mai sanatos si nici cel mai comod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu gatesc cu el, am zis ca am uns f putin steak-ul inainte sa il pun pe grill, ca sa il frec cu piperul si sarea aia, la modul juma de lingurita.

 

Bai ce bun a fost, as fi mancat doua :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Bai ce bun a fost, as fi mancat doua :D

 

 

ehei, s-au dus vremurile cand gateai si pentru Trafic :D

ez a rivengi

Share this post


Link to post
Share on other sites

ifics, esti nebun ? Uleiul de masline devine foarte toxic la prajeli. Nu mai folosi asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am prajit de cate ori, nu stiam ca ma intoxic :)

 

acum sincer nici n-am mai mancat carne, cred ca am vreo luna. branza cu rosii si oua fierte, niste masline, d-astea. n-am nicio problema, n-am mai simtit nevoia.

 

jamie oliver am vazut ca prajea in ulei de masline, inseamna ca e cu capul si ala. caut clip daca doriti.

 

sa nu se-nteleaga ca umplea tigaia, punea ceva acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

orice ulei folosit la prajire devine toxic


singurul ulei acceptat la prajit este cel de cocos

Share this post


Link to post
Share on other sites

am auzit ca si untura e ok. da' naiba sta sa preajeasca in asa ceva. cel putin asa prajeau aia batrani pe vremuri.

 

si traiau mult si bine.


apropo, carne d-aia afumata, bagata la borcan, in untura, ati mancat vreunu ?

 

cum se facea pe vremuri :)

 

va zic eu, muriti mancand. nu stiu daca se apropie vreo friptura de gustul ala, cel putin in mintea mea.

 

si mi-a zis un mos sa trec pe la el sa ma scoleasca, am tot amanat.

 

ar fi cazul sa cam merg la cursuri, ca nu stiu cat mai traieste ala. bea ca un spart :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carnati si muschi in untura mananc si am la beci since forever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica carne de la garnitza?

Well....aia e cea mai buna cu ceva gen vin alb dupa.

Edited by claudiusnc
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

si nu ti se pare ca au un gust senzational?

 

Pe mine nimic de cumparat nu ma loveste in gura ca ce-i "de casa".

 

Nu zic, or fi si chestii bune, da' nu cred ca-s ieftine.

 

De fapt, citeam ca noi, romanii, am creat o rasa de porc (mangalita) de care nu ne-am prea preocupat.

 

Gasesti, dar rar.

 

In schimb, s-au preocupat ungurii si zboara tot in franta, unde e vreo 170 de eur kg de jambon din asa ceva. Bravo lor, ei au putut, noi nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, la garnita. E like no other.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mananci pana crapi. Eu nu prea mai am voie, ca tre sa mai slabesc vreo douazeci de kile, insa de abia astept iarna.

@umbrella - merge si rosu la marele fix. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tin minte ca eram mic si am mers cu ai mei la Borsec in concediu, doua saptamani

 

Luau dupa ei garnita cu carne, pe tren

 

Imi ungeam felia de paine cu untura aia care avea si zdramite mici de carne, mmm era delicios


Cum rahat mancam asa mult? :blink:

 

Aveam trei mese pe zi la cantina acolo si mai mancam si extra

 

Acum cu o masa pe zi sunt rezolvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

participa, doamne iarta-ma, la discutii aici, ca doar nu fac incantatii degeaba

 

am ajuns sa-mi tocesc degetele pentru tine si tu nici macar nu vii cu o parere despre carnea la untura/garnitza.

 

"ba, sa stii ca-mi place si mie", sau "daca va hotarati sa va faceti, puneti aia, aia si aia"

 

plm dido :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

"ba, sa stii ca-mi place si mie"

"daca va hotarati sa va faceti, puneti aia, aia si aia"

 

ps. dar sa nu exagerati cu berea. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

doar 4, dar abia am ajuns acasa, este timp pana dimineata :P

Sa nu mai zic ca am ursus... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.