Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Le Gourmet

Recommended Posts

eu am terminat de facut iaurtul, 4 litri

 

naturel ca nu se mai poate

Stii sa faci asa ceva? Umbrella Tanti Chiva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

plm, ma declar uimit, umbrella stie sa faca iaurt... efectiv nu am nici cea mai vaga idee cum se face iaurtul, bine sau branza etc.

 

de tricotat, crosetezi ? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

cateva zile tine

 

da ciupa, d-ala adevarat din lapte nepasteurizat, adica nu de supermarket

Share this post


Link to post
Share on other sites

carne la garnitza, untura, slanina, cartofi pe disc, jumari, sunca plm... cum dreq de nu vi se inchid arterele bai frate de la atata grasime :wacko: cred ca aveti colesterlul 600 sa-mi bag pla

Nu murim sănătoși, oricum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

cateva zile tine

 

da ciupa, d-ala adevarat din lapte nepasteurizat, adica nu de supermarket

Nu pot sa zic altceva decat FOARTE TARE! Eu iubesc iaurtul, sana, smantana, branza sarata. Sanatate curata. Edited by Bogdan

Share this post


Link to post
Share on other sites

reteta

 

lapte nepasteurizat, maia de iaurt (cultura lactica) se opreste un borcanel de la antriorul iaurt

 

daca-l faceti pentru prima data e bun si un borcanel cumparat

 

se fierbe laptele, se lasa sa se raceasca pana la 45 de grade se pune maiaua de iaurt si se vantura 10 minute 

 

se pune in borcane, sau intr-o oala mare de lut si se inveleste cu paturi pentru a se raci incet

 

dimineata e gata iaurtul

 

eco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu din ce am mancat pana acum, lactate din astea facute acasa, nu prea mi-a placut nimic: nici unt, nici iaurt, nici macar laptele batut. Le  prefer pe unele din comert de 1000 de ori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

n-am inteles decat "borcan" si "patura".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai bun iaurt pe care l-am mancat era ala comunist in sticlute cu capac din folie.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

o da, esti nebun, vis era ala, cu pateu din ala cu branza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parca era și de ala cu mate de pește, nu? Bogdan?

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sau laÅŸi stecla de lapte de la vaca de pe camp sa se "prinda" singura

 

Asta e bun di de facut pâne de casa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parca era și de ala cu mate de pește, nu? Bogdan?

As manca unul d-ala acum, dar doar daca ma onorezi cu prezenta ta.

Edited by Bogdan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciupa, storceagul e ceva omfg, dar n-are nicio legatura cu maţele :)

Daca vreodata ajungi in Sulina, sa ma suni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa-mi bag, n-am prins-o p-asta cu matele de peste...da' stiu ca hamsiile sunt mai bune fara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapte batut din vas din ala de lut de la tara, nu exista nimic mai bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciupa, storceagul e ceva omfg, dar n-are nicio legatura cu maţele :)

Daca vreodata ajungi in Sulina, sa ma suni :)

Vin si cu Rares?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Las' c-a orins-o Ciupa, cu varf si indesat

Initial de la un pescar batran

Vino bre

Share this post


Link to post
Share on other sites

storceag am mancat si eu la Sfantu Gheorghe, facut la niste localnici in casa, chiar ca-i omefege, era de sturion si alte chestii, e ca o ciorba de peste, dar infinit mai deasa si mai gustoasa. 

 

As mai merge la Sf Gheorghe, e foarte misto acolo, daca n-ati fost, merita

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu tine nu se pot face planuri pe termen scurt, mediu sau lung...  -_-

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

carne d-aia afumata, bagata la borcan, in untura, ati mancat vreunu ?

 

cum se facea pe vremuri :)

 

 

mi-au dat balele 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.