ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 As vrea sa va intreb cine ar fi, din punctul vostru de vedere, romanul care credeti ca a evidentiat cel mai bine, in secolul trecut, notiunea de patriotism. Nu trebuie sa fie neaparat o personalitate a vremii, dar as vrea sa oferiti si o motivatie pentru alegerea facuta. As vrea sa va intreb si de ce credeti ca patriotismul isi diminueaza importanta din perspectiva generatiilor care ce se scucceda celui de-al doilea razboi mondial. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 BULA:sorcerer: Personaj fictiv, dar realist. Pare când foarte şmecher, când foarte fraier. Râdem de el ca să nu râdem de noi. ne caracterizeaza am inceput asa, sa nu intram direct in contraziceri cu alte cuvinte, am inceput romaneste dar sunt sigur ca se va ajunge la discutii serioase imi voi expune si eu ''romanul adevarat'', cel care cred eu ca a marcat secolul 20 Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted December 2, 2013 futu-i in gura sa-i vad de bozgori imputiti si rasa lor de flegme mucegaite, dea Domnu sa apara un boala care sa decimeze toti ungurii de pe pamant in chin si-n cancer. Pai auzi, ieri de ziua Romaniei cine a avut tupeu sa puna steagul nostru in Sf. Gheorghe (Judetul Covasna), a fost injurat, huidiut sau batut.. auzi,. sa ma huiduie ma jartelele alea, la mine in tara, de ziua tarii mele. hai sictir sa muriti toti, da-va-n puula mea de hoituri. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 Nu numai cu noi sunt mizerabili, si sarbii au probleme cu ungurii. In nordul Voivodinei se mananca acelasi rahat cu autonomia. Ce ma deranjeaza e ca sunt destui romani care ii ridica in slavi, cum ca ar fi mai civilizati ca noi. Bine, noi romanii oricum avem o placere bolnava in a ne autoflagela. Eu nu m-as juca cu focul, pe Bela Kun l-a matrasit armata romana din parlamentul ungar in 1919 cu tot cu comunistii lui. Poate sarbatorim 100 de ani de la unire si la budapesta. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 ziz, oamenii de rand din ungaria nu se compara cu ungurii nostrii de aici, astia-s rai frate bineinteles ca politicienii lor zgarma rahatul 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Cam da. Nu are legatura ungurul din Ungaria cu maghiarul din Romania. Dar de vina nu sunt ei ci politicienii nostri de 2 lei care au preferat sa-i traga pe maghiari in barca pentru niste voturi in plus in parlament. N-ar avea altfel atat tupeu si atatea drepturi. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 As vrea sa va intreb cine ar fi, din punctul vostru de vedere, romanul care credeti ca a evidentiat cel mai bine, in secolul trecut, notiunea de patriotism. Maresalul Ion Antonescu. Cand mori spunand Traiasca Romania, nu poti fi altfel decat un mare patriot. Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted December 2, 2013 Nu cred. Si Ceausescu a murit strigand, dar fiecare intelege diferit ce inseamna patriotismul. Ceausescu se considera un mare patriot. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Cu siguranta Ceausescu era mai patriot decat exemplarele politice de azi. Insa a fost un personaj predominant negativ in istoria tarii. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 (edited) ceausescu se credea sigur patriot, sigur isi iubea tara acum depinde cum o iubea, poti iubi strazile, blocurile , locurile si infaptuirile pentru a fii patriot roman, trebuie sa-i iubesti in primul rand pe romani, parerea mea si eu pot iubi, locurile unde am copilarit, casa si masina dar asta nu ma face patriot Edited December 2, 2013 by umbrella Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 Patrioti acum sunt sarmanii aia din Pungesti. O lectie teribila pentru noi toti Share this post Link to post Share on other sites
KIP 687 Report post Posted December 2, 2013 Patriot e ala care-i da o palma cu ranga peste dinti ungurului care te ia cu nem tu do sau cum plm se scrie la intrebarea, paine aveti ?! 2 Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 Patriot e ala care-i da o palma cu ranga peste dinti ungurului care te ia cu nem tu do sau cum plm se scrie la intrebarea, paine aveti ?! Stiam eu ca ai potential. Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 cu ungurii e o problema creata artificial.acolo in zona sunt cativa degenerati inbreed de sute de ani,inapoiati prin izolare si usor manipulabili de politicienii lor io zic ca adevarata problema pe care o avem in tara asta e integrarea tiganilor. daca e posibila. 1 Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 2, 2013 sly stiam ca e un om cu capu' pe umeri, asta pe langa faptul ca e frumos rupt din soare. pe bune acum, nu bagati botu' la faza cu ungurii. chiar e o problema creata artificial. Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 omg.am rosit tot Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 2, 2013 pai asa e, cei care comentati subiectul din zona de sud/sud-est, sunteti subiectivi, informati doar de sursele din media. nu prea aveti unguri prin zona. Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 mda, chestia asta cu ei e creata artificial. http://www.realitatea.net/mars-pentru-autonomie-in-covasna_1302341.html artificial, bine, e artificial, caca-m-as pe artificialul asta. artificial. artificial imi tine de cald, is precum un strut care baga pliscul in tarna si nu i se intampla nimic. nimic artificial. artificial inseamna siguranta. artificial. HOPA. CREATA? Asadar exista? EXISTA? a, nu-i nimic, ne apara artificial. nu e fraza spusa sau scrisa in care sa nu apara laitmotivul "problemei create artificial" foarte interesant. Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 2, 2013 e ciudat cum in articolu' ala idiot in care e vb de un miting urias cu mii si mii de oameni la galeria foto apare doar o poza cu un steag al ungurilor din covasna, sau ce plm e ala. nicio poza cu mitingul respectiv, cu miile de oameni. CU ZECILE DE MII. da' mintile crete baga botu'. Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted December 2, 2013 Am zis-o si dincolo. Stau aproape de locul respectiv, trec si des p-acolo dar nu am avut probleme. Nu zic ca nu s-or fi damblagit aia, da' sincer cine-i asculta? Sa latre cat vor, ca aia cu autonomia o zic de cand ma jucam eu sotron. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 -ungure, vrei ma sa scrie peste tot in ungureste? -o daa - vrei ma sa vezi numai steaguri unguresti? -o daa -vrei ma ca toata lumea in jurul tau sa vorbeasca ungureste? -o daaaaaa -atunci du-te-n p>la mea-n ungaria e vechi, dar merge aici Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 2, 2013 e evident ca exista extremisti unguri, la fel cum exista si extremisti romani. manipulati si aia de politicieni. la mitingul ala au fost probabil cateva zeci, maxim sute de extremisti unguri pe care nu i-a bagat nimeni in seama, nici macar ungurii de acolo. in fine, e bine sa locuiesti in cuca macaii, si sa bagi botu' la articole din astea, lasand ura sa te-nvaluiasca, fara sa mai fi capabil sa-ti pui 2 idei in ordine. Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 ce argumente puerile, te doare capul. mi-e greata. asa ca ies din discutie. nu de alta, dar forma asta fara fond am mai vazut-o scrisa de zeci de ori. Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 2, 2013 cre' ca ti-ai citit prea mult postarile personale, lol. acuma poti sa iesi. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 adevarul este ca noi romanii ca si natie suntem rasisti ne miram si nu ne place cand pe afara se uita toti la noi ca la felul 4 dar in acelasi timp in romania vrem sa nu fie nimeni doar romani adevarati cum au spus si alti colegi in ardeal nu sunt probleme intre unguri si romani, probleme cu ei au cei care culmea nu traiesc cu ei/ pe langa ei 1 Share this post Link to post Share on other sites