viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 nu e vorba de romania ca tara, e vorba de romani care merg afara la lucru cu aia nu ai vrea sa fii asociat si din pacate nu poti fi asociat cu romania fara sa fii asociat cu ei uite nu demult am fost pe un autocar din bruxelles in londra unde erau si vreo 10 romani. crede-ma am intrat in pamant de rusine Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 Esti foarte naiv. De Transilvania s-a auzit ca patrie a lui Dracula. Imaginea Romaniei in strainatate e foarte proasta. Nu degeaba vin unii la Bucuresti si se cred la Budapesta. eu sunt ala naiv?omg ce relevanta are ca transilavania e cunoscuta pentru dracula sau indiferent?un brand se construieste in multe feluri important e ca e cunoscuta peste tot si punct.asta aduce turisti,asta aduce capital etc norocul nostru e ca l au construit altii,nici pe asta n am fost in stare sa il facem singuri avem o multimne de chestii extraordinare pentru oricine,care sunt complet necunoscute primul exemplu care mi vine in minte e delta dunarii.suntem complet idioti ma opresc aici,orice discutie cu tine duce automat la 1 Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 mi se pare normal tu ai vazut ce romani sunt pe afara la lucru? crede-ma nu ai vrea sa fi asociat cu ei LOL. eu as fi mandru sa fiu asociat cu romanii pe care-i stiu afara la lucru. nu de alta, dar vreo 14 facultati si un milion de diplome nu-s chiar de colea. plus structurile in care lucreaza. vezi Viper? e chestie de perceptie. ambii avem dreptate. PS - ca sa nu se creada ca dau apa la moara curentului cu "tu nu esti de acolo, asa ca taci" (o aiureala de-a frustrare sinistra, daca va ganditi putin, dar tipica zilelor noastre), v-as ruga sa va ganditi cum se simt romanii de aici si de peste prut. ca doar am avut "sansa" sa fim atat de departe intr-un spatiu atat de mic eu vad viitorul cam asa: secolul asta va cunoaste o rabufnire a ideilor nationaliste. valorile vor fi pamantul, apa, subsolul, aerul, padurea, materiile prime, resursele. pe care trebuie sa le posezi sub structura ta administrativa. istoria ne invata ca nu o data un regim politic a putut, in cativa ani, sa schimbe tot in privinta proprietatii asupra lor. si ei o stiu, ceilalti 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) @Sly: Daca pui in balanta cum arata Transilvania si cate locuri deosebite exista in Romania si cate sunt cunoscute in afara, brandul de tara nu exista. Unde naiba sunt atatia turisti? Cred ca tu traiesti in alta tara. Capital? La noi toti vin sa fure ca in codru, sa futa femei ieftine si sa se bucure de mana de lucru ieftina. Pai daca in Romania se atragea atat capital cat spui tu, ar trebui sa fim o tara cu o economie destul de solida. Pentru cei mai multi oameni de rand din lume, Romania nu exista pe harta sau e tara lui Dracula sau a lui Borat. Jenant. Iar pentru aia care stiu ca exista, e un loc unde nu vrei sa ajungi. Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 LOL. eu as fi mandru sa fiu asociat cu romanii pe care-i stiu afara la lucru. nu de alta, dar vreo 14 facultati si un milion de diplome nu-s chiar de colea. plus structurile in care lucreaza. vezi Viper? e chestie de perceptie. ambii avem dreptate. 100% de acord cu tine dar stii care e problema? de astia pe care ii pomenesti tu nu a auzit nimeni si stii de ce? pentru ca s-au integrat se comporta civilizat si nu ies in evidenta pe cand de astia de care am pomenit eu a auzit toata lumea Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Exemplul personal e foarte important. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 @Sly: Daca pui in balanta cum arata Transilvania si cate locuri deosebite exista in Romania si cate sunt cunoscute in afara, brandul de tara nu exista. sunt multe lucruri care le gasesti doar in romania( ma refer la europa) uite-te la cate documentare a facut printul charles despre transilvania, macar atat daca noi nu am fost instare Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Pai da, tocmai asta am zis si eu. Cu atat mai mult ar trebui sa ne fie rusine. Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 @Sly: Daca pui in balanta cum arata Transilvania si cate locuri deosebite exista in Romania si cate sunt cunoscute in afara, brandul de tara nu exista. Unde naiba sunt atatia turisti? Cred ca tu traiesti in alta tara. Capital? La noi toti vin sa fure ca in codru, sa futa femei ieftine si sa se bucure de mana de lucru ieftina. Pai daca in Romania se atragea atat capital cat spui tu, ar trebui sa fim o tara cu o economie destul de solida. Pentru cei mai multi oameni de rand din lume, Romania nu exista pe harta sau e tara lui Dracula sau a lui Borat. Jenant. Iar pentru aia care stiu ca exista, e un loc unde nu vrei sa ajungi. nu.eu traiesc in transilvania,tu in bucuresti rezuma te la ce cunosti Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 rezuma te la ce cunosti tu primul, da? ori suntem boieri, ori nu. Viper: stai asa, ca am citit ieri un articol interesant, pe un blog, vis a vis de treaba asta cu exemplele negative. caut Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 tu primul, da? ori suntem boieri, ori nu. fii mai explicit.unde ti se pare ca sunt in eroare? Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 fii mai explicit.unde ti se pare ca sunt in eroare? ideea cu "taca-ti gura" aplicata pe subiectul topicului. Viper, am gasit - http://www.kmkz.ro/opinii/impotriva-celor-cu-romania-e-naspa/ Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 nu e vorba de asa ceva.da se ajunge ca de obicei la o discutie mega sterila Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) nu.eu traiesc in transilvania,tu in bucuresti rezuma te la ce cunosti Nu prea e relevanta nici chestia asta. Daca tu spui ca Romania e bine cunoscuta in afara, ar trebui sa traiesti in afara, nu in Transilvania. Iar treaba cu dezvoltarea si capitalul e hilara. Romania e grav subdezvoltata economic in toate aspectele. Daca unii dintre voi credeti ca daca aveti 2500-3000 lei sau chiar un salariu de 5000 lei pe luna, deci asta inseamna ca treaba e buna, poate ar trebui sa va treziti la realitate. Mare parte dintre romani traiesc in conditii mizere din venituri mizere. Multi romani se imbata cu apa rece. Se gandesc ca daca lor le e bine, ce conteaza ca altora le este rau? Sau ca daca ei se decurca, toti se pot descurca. Nu prea e asa. Mentalitatea asta e falimentara. Vine multinationala, iti da un salariu decent pentru Romania, dar o gluma la nivel de Europa, tragi tare de tot sa nu-l pierzi si muncesti pana-ti iese pe nas. Si de fapt ce ai agonisit? O masina? Niste haine, niste telefoane? Astea sunt chestii care fac parte din normalitate in alte tari. Edited December 2, 2013 by Bogdan 1 Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 am spus ca transilvania e cunoscuta,nu romania. omfg las o balta. Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 asta-i altceva, bre. sly, fii antena: daca ai afla ca la mine-n batatura (ca deja au inceput, e si galatiul inclus in zona data spre exploatare) ar incepe astia sa distruga tot cu gazele lor de sist, ai spune "nu ma bag, e complex, nu-s de acolo" sau .... e tara mea si-a ta. a-mi spune sa tac ca nu stau cu tine sau cu X in zona este aberant. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) am spus ca transilvania e cunoscuta,nu romania. omfg las o balta Da, ca patrie a lui Dracula. Ca o tara aflata la granita dintre real si fantastic. @Similea: Bun articolul! Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 Ciupa, +1. Am prea multe exemple printre colegi de munca. Similea, fix ce zici tu aici m-a bucurat cand a iesit Bucurestiul in strada pentru Rosia Montana. Bine, incet incet a fost deturnata politic toata treaba. O mizerie. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 aici trebuie sa fiu cu sly, lumea stie de transilvania si nu are neaparat o imagine proasta @similea, am citit articolul eu nu am spus ca romania e naspa, eu doar am spus ca nu vreau sa fiu asociat cu o parte din populatia tarii( o parte relativ mica) dar asta e si din cauza ca altii ( de data asta nu romani) sunt prea ignoranti si prosti sau pur si simplu nepasatori sa inteleaga ca nu toti romanii sunt tigani si roma nu este egal cu romania mie unul chiar imi place romania 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) Scuze pentru ceea ce voi scrie. O fac pentru ca altfel nu cred ca se va intelege. Manca-ti-as dânsa ta de nebun oricare ai fi tu. Cand 3 hectare de padure se taie pe ora inclusiv din Transilvania, ca doar nu-mi taie mie padurea din Berceni sau Drumul Taberei, cum plm sa spui ca treaba e buna, ca tara e cunoscuta, ca Transilvania ar fi cunoscuta? Ca vine capitalul, ca vin banii, ca lucrurile sunt ok?Nu e ma cunoscuta deloc si am fost p-afara cand multi inca n-ati vazut scara rulanta. Na, ca sa ma exprim in totalitatea arogantei mele. Pe mine ma intrebau in 2000 daca am venit in Franta ca refugiat de razboi, francezii facand confuzie cu razboiul din Iugoslavia. Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 asta-i altceva, bre. sly, fii antena: daca ai afla ca la mine-n batatura (ca deja au inceput, e si galatiul inclus in zona data spre exploatare) ar incepe astia sa distruga tot cu gazele lor de sist, ai spune "nu ma bag, e complex, nu-s de acolo" sau .... e tara mea si-a ta. a-mi spune sa tac ca nu stau cu tine sau cu X in zona este aberant. m ai inteles gresit.era in sensul de a nu duce discutia spre tipicul taierii firului in patru galatiul e la fel de important ca si clujul pentru mine.ca sa nu mai zic de chisinau. ma refeream la faptul ca vorbeste foarte mult despre o situatie pe care n o cunoaste prea bine,aceea a romanilor si a ungurilor din transilvania.si nici n ai de unde s o cunosti,de vreme ce stai in bucuresti e la fel cum m as pronunta eu asupra relatiilor interumane dintre romanii si tatarii din dobrogea,spre exemplu ce am, auzit la tv sau prin terti similea,am impresia ca esti cam distras ciupanezu,nu vreau sa ma pronunt asupra capacitatii tale de intelegere. ce am observat eu si nu numai eu,intr un dialog cu tine eu te intreb de mere si tu mi spui ca prunele sunt coapte. ca sa intel;egi si tu.mama lui de nebun care ai fi Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 Scuze pentru ceea ce voi scrie. O fac pentru ca altfel nu cred ca se va intelege. Manca-ti-as dânsa ta de nebun oricare ai fi tu. Cand 3 hectare de padure se taie pe ora inclusiv din Transilvania, ca doar nu-mi taie mie padurea din Berceni sau Drumul Taberei, cum plm sa spui ca treaba e buna, ca tara e cunoscuta, ca Transilvania ar fi cunoscuta? Ca vine capitalul, ca vin banii, ca lucrurile sunt ok? Nu e ma cunoscuta deloc si am fost p-afara cand multi inca n-ati vazut scara rulanta. Na, ca sa ma exprim in totalitatea arogantei mele. Pe mine ma intrebau in 2000 daca am venit in Franta ca refugiat de razboi, francezii facand confuzie cu razboiul din Iugoslavia. acuma vrei sa fi gica contra eu m-am plimbat cam toata europa cu serviciul si am stat luni de zile intr-un loc, spun asta pentru ca una e sa mergi ca turist si una e sa locuiesti efectiv acolo lumea a auzit de transilvania, de castele si alte chestii sibiul e capitala europeana a culturii, sunt foarte multi turisti acolo, sunt destui si prin cluj si prin mures lucrurile sunt relativ ok ca vrei sa crezi asta ca nu, din pacate nu in toata transilvania, dar in mare parte din pacate e singurul loc din romania de care au auzit strainii, desi avem delta dunarii care bate la fundul gol cam tot ce gasesti in europa 1 Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 bai SLY, pe mine, de aici, ma deranjeaza ma ca bozgurii marsaluiesc cateva zeci de mii LA MINE IN TARA cerand AUTONOMIA. e dreptul meu, e legal, e constitutional, e dreptul meu sa fiu deranjat. nu ma intereseaza mai "relatiile interumane" de la nivelul hai s-o vad pe bozguroaica aia ca e buna rau sau ce de treaba e vecinul Ianos, ca m-a imprumutat c-o cana de ulei. astea da, sunt ale tale. eu de aici NU AM CUM, logic, sa le stiu, sa le am, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-mi dau cu parerea. la nivel macro, pentru ca, in defintiv, asta conteaza, ma doare ma. tu nu vezi ca eu, de exemplu, desi stiu si vad zilnic roabe de mizerie care n-ar trebui sa fie dar duhneste la noi, EVIT sa vorbesc despre ea? da, pentru ca vreau sa fac si sa rezonez altfel decat 99% din noi, parte care e atrasa de rahat ca musca la cacat, sa SPER mai, sa caut ce e frumos, ca de cenusa m-am saturat, efectiv ne inghite. e ca si cum gagila studenta ar avea cele mai misto tate din lume, da' o barfesc scarbit ca n-are gropitele alea. gtfo Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 bai nene,e evident ca suntem cu totii deranjati de cacaturile astea. de unde zeci de mii,am stabilit ca e manipulare jegoasa de presa ce putem rezolva ca ne stropsim unii la altii pe un rahat de forum? aveti sange in ...?atunci strangeti va si hai sa mergem peste ei io sunt primul care ma duc de fanfaronada si demagogie ieftina m am saturat.si declaratii de patriotism ardent de pe fundu gropii sau oriunde te ai afla astea le simteam la 15-20 de ani,timpul vorbelor goale a trecut de mult. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) ciupanezu,nu vreau sa ma pronunt asupra capacitatii tale de intelegere. ce am observat eu si nu numai eu,intr un dialog cu tine eu te intreb de mere si tu mi spui ca prunele sunt coapte. ca sa intel;egi si tu.mama lui de nebun care ai fi Nici eu nu vreau asta, Din pacate avem fix aceeasi parere unul despre celalalt. @viper:Si eu am locuit in afara, nu am stat doar ca turist. Nu vorbesc de 2-3 saptamani. Am stat peste un an in Franta. Cine a auzit de Transilvania sunt tot aia care stiu ca Sibiul e capitala europeana a culturii, adica o mica parte dintre oameni. O parte neglijabila. Romanul e categorisit in functie de aia din autocarul ala despre care spuneai, nu dupa castelele din Transilvania. Au auzit si de Casa Poporului din caua fascinatiei pentru dictatori. Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites