blue 1124 Report post Posted December 16, 2013 Asta cu votantii lui Ceausescu care au devenit votanti USL e o prostie. . pai ai pus din start problema prost, pt ca votantii lui ceausescu n-au existat niciodata. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 16, 2013 Simpatizantii. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 nostalgicii Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted December 16, 2013 Eu cred ca te înseli cu procentul ala. Daca majoritatea populației cu drept de vot ar avea peste 50 de ani atunci da, ar fi posibil dar nu își dorește nimeni cu scaun la cap si minte măcar cât ceapa revenirea la comunism. Buldy, pun pariu ca si taranul ala de la sat care are 35-40 de ani ar vota "DA"; oamenii de la sat inca nu au capacitatea intelectuala atat de dezvoltata pentru a rationa asa cum sunt cei de la oras, (no offence pentru cei de la tara) gandeste-te ca astia sunt primii care primesc un kil de zahar si-un litru de ulei... Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 16, 2013 idiotii. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 16, 2013 Haha, l-am prins pe blue. Cum n-au existat bre, ala n-a fost votat in CC? Hehe. Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted December 16, 2013 lol, da, m-ai prins. inseamna ca tu l-ai votat. Share this post Link to post Share on other sites
Max 45 Report post Posted December 16, 2013 (edited) digi24 au iar o campanie misto despre revolutie. desi trebuie neaparat vazut si documentarul Sah Mat: Strategia unei revolutii , dat de Arte. http://www.trilulilu.ro/video-politica/sah-mat-revolutia-1989-documentar interviu realizatoarea Suzanne Brandstatter http://jurnalul.ro/special-jurnalul/cia-si-kgb-si-au-dat-mana-la-bucuresti-72493.html Edited December 16, 2013 by Max Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 16, 2013 (edited) Eu pun pariu cu oricare ca daca Ceausescu ar fi in viata, prin absurd, ar castiga alegerile. Dar nu asa oricum, de departe. Foarte multi romani au o atitudine masochista. Lasa, domle', c-a facut si lucruri bune. Uite ca avem metrou. Uite fabricile. Aveam industrie. Practic au fost scapati din lesa dupa '89. Nestiind sa faca mai nimic, nu si-au gasit niciodata locul dupa '89. Iar aia care lauda industria sunt niste dobitoci. O industrie falimentara. O industrie care facea totul bine pe hartie, dar prost in realitate. Mai bine nu aveam noi metrou si ramaneau oamenii la tara si dezvoltarea s-ar fi facu cu pasi mici, dar sanatosi. Acum eram departe. Nostalgia asta se bazeaza de multe ori pe ignoranta. Cand nu stii ce e peste gard, normal ca te gandesti ca de fapt nu stai rau. Tocmai d-aia e rau acum. S-a continuat opera comunista. Nepotismul, impostura in functii publice. Toate tarele regimului au ramas. Edited December 16, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted December 16, 2013 Loool, app de ce povestea Ciupa, mi-aduc aminte de un "episod" de la revolutie...aveam aproape 7 ani eram la parinti (am fost crescut de bunici) si na, copil fiind vroiam sa ies afara sa ma joc, ai mei nu ma lasau (deja aflase ce se intampla si prin Braila, se tragea etc) si am fugit cu gandul sa ma duc la bunica-mea intr-un alt cartier; si cum era pe vremuri, aveam un pistol de-la tip revolver cu capse care se bagau in butoias, si mergand pe strada, pe un pod (podul de la brailita pt cine cunoaste) m-au oprit niste militari, militieni nu stiu ce erau (cred ca erau militari, ca aveau palton de-la lung verde) si m-a vazut cu jucaria aia in mana..... nu spun ca mi-a luat pistolul si mi-a dat si cateva suturi in cur, tras de urechi, bruscat??? Ca sa nu mai zic "de unde il ai p-asta ma drace, cine ti l-a dat? dumnezeu' matii de drac...." si multe altele, la care vine un alt de-la ce era si-i spune celui ce ma batuse sa ma lase in pace ca sunt un copil si ca aia e doar o jucarie. Binenteles ca am inceput sa plang, am ramas si fara jucarie si batut si gonit acasa. N-am sa uit asta niciodata. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cefi 1099 Report post Posted December 16, 2013 Manelele ie viata mea! Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted December 16, 2013 (edited) Iar aia care lauda industria sunt niste dobitoci. O industrie falimentara. O industrie care facea totul bine pe hartie, dar prost in realitate. Nu stiu cat de falimentara era industria atunci dar te asigur ca am facut si lucruri bune in tara asta. Sa vad ca se mai fac acum strunguri cum se faceau la Arad pe vremuri. Un mic exemplu. Bine, sa zicem ca nu ma credeti pe mine. Poate citeste Calin pe aici Edited December 16, 2013 by ifx Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 Nu e chiar asa ciupa Industria exista, mai exista si acum, aveam fabrici unice in europa iMGB merge si acum si merge bine Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 16, 2013 Haida de. Orice industrie ar mai fi acum in tara e ramasita a celei create in comunism Eventualele exceptii confirma tot acest punct de vedere: cea nationalizata Iar esti Bolt, Ciupa. Te grabesti 1 Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 16, 2013 Interminabila discutia asta cu industria. Faceam intr-adevar si produse bune, pentru export, faceam si produse slabe, doar ca sa spunem ca suntem autosuficienti (una din marele fixatii ale lui Ceausescu). Am observat ca in general lumea ridica industria auto, pentru ca a fost cea mai la indemana. Culmea e ca nu prea le-am avut niciodata cu masinile. Insa noi produceam foarte multe utilaje, aveam o industrie grea pe care multe tari din Europa nu o aveau. Aveam o industrie de textile care merge si acum foarte bine, dar pentru export. Romanul prefera sa cumpere ieftin, meid in ciaina, apoi se mira cum e trimisa in somaj tehnic sotia. Oricum, gigantii industriali pe care i-a avut Romania ar fi avut nevoie de infuzii enorme de capital pentru retehnologizare. Nu stiu cine si-ar fi asumat riscul unei economii deschise, in competitie cu vestul. La noi s-a preferat tot timpul imbogatirea fara risc, prin diverse variante. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 16, 2013 (edited) Ba e fix asa cum am zis eu. Astia care va opuneti ideii o faceti pe ratiuni de patriotism, nu de realism. Cititi chestia asta apropo de strungurile de la Arad: http://pasareaphoenixremixed.wordpress.com/2010/04/02/din-realizarile-comunismului-intreprinderea-de-strunguri-arad-1/ Si nu e o chestie scrisa de vreunul care a auzit povestea la a treia mana. E unul care a lucrat acolo. Si chestii similare stiu si eu despre alte uzine, de exemplu despre Grivita Rosie. Tot de la cineva care a lucrat acolo. Iar Grivco exista si azi, cam la 10% din cat era Grivita Rosie in timpul comunismului. Problema e ca nici acum nu e profitabil pentru ca exista pierderi din cauza prelucrarii proaste. Un vas trebuie taiat de 2 ori pana iese in standarde.Eu sunt foarte pasionat de scule si unelte. Imi plac strungurile, masinile de frezat, bormasinile de banc, chestii d-astea. Problema industriei romanesti este ca a fost facuta din gatul mainii si din varful stiloului de regimul comunist. Taranul a fost luat de la coada vacii si facut rapid strungar. Alt taran a fost luat si facut frezor. Regimul comunist nu putea sa lase lucrurile pe fagasul lor normal, mai ales ca in perioada interbelica se nascuse deja industria reala. Problema e ca era detinuta de industriasi, nu de partidul stat. Oameni ca Malaxa, Auschnitt sau Muschong erau la acelasi nivel cu alti industriasi din tarile dezvoltate. In uzinele Malaxa a fost facut primul automobil romanesc si multe locomotive si vagoane de productie romaneasca. Toata industria romaneasca nu a fost distrusa dupa '90. A fost distrusa de comunisti prin nationalizare. Si asta pentru ca regimul comunist nu a putut niciodata sa suporte lucrurile facute independent. Totul trebuie sa fie grandios si sub egida marelui conducator. Ca in Romania au existat meseriasi foarte buni sau ingineri foarte buni nu este nici un secret. Insa industria era neprofitabila dintr-o necesitate stupida de a produce tot, de la surub la piulita, la orice echipament necesar productiei. Problema e ca politicienii de atunci luau decizii retardate. De exemplu, constructia acelui camion enorm copiat dupa unul american. Constructia a costat mult mai mult decat multe astfel de camioane si au fost construite putine bucati, sub 10. Asta in loc sa se cumpere un camion deja facut care oricum era mai bun. Suntem unde suntem tocmai pentru ca regimul comunist a avortat acest fat care ar fi putut deveni o industrie puternica. S-au bagat intr-adevar foarte multi bani in industrie, dar nu in mod inteligent. E intr-adevar o drama ca totul s-a distrus dupa revolutie si toata tara asta se duce la fier vechi. Si e tot o drama ca toti meseriasii buni au ramas someri dupa revolutie si s-au facut taximetristi sau au ramas in somaj, Sau au devenit paznici. Insa de vina tot comunismul este. Edited December 16, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 Of, ca nu chiar asa Of, of, of, nu e vorba doar de giganti industriali In tara asta nu mai e niciun fel de organizare Un ex. Existau puncte de colectare a fructelor, a legumelor, care apoi erau duse catre fabricile de conserve, acum sunt pa Existau hambare,unde depozitau granele(eram granarul europei pe bune) De ce credeti ca pretul cerealelor e de cacat? Fiindca nu avem hambare sa le depozitam, am daramat hambarele( nu-ti convenea pretul oferit, la hambar cu cereala si asteptai un an cu pret mai bun) Ce investitii trebuiesc pentru toate astea ma? Canalele de irigatii sunt sapate, au furat pana si dalele Tampitul ala le-a facut in cativa ani si cu astia in 25 de ani doar s-a furat Agricultura ne poate scoate din rahat, cu investitii minime, avem pamantul, of 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cefi 1099 Report post Posted December 16, 2013 Pamantu lu peste prajit. Ai fi uimit cat pamant au cumparat strainii. Si cat vor cumpăra in perioada următoare Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 Inca este destul pamant Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted December 16, 2013 Io nu vand nimic. Am pamant in familie cumparat cu bani trimisi de strabunici, plecati la munca in SUA, la inceputul anilor 1900... Mai bine crap, decat sa-l vand. Mi-a placut Ion. 2 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 Bravo, si eu la fel Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted December 16, 2013 Cand oi fi batran, o sa ma duc cu nepotii la munte, in mijlocul padurii, o sa sad acolo si o sa le zic "asta-i padurea noastra, pamantul nostru, ma". 2 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 16, 2013 Io nu vand nimic. Am pamant in familie cumparat cu bani trimisi de strabunici, plecati la munca in SUA, la inceputul anilor 1900... Mai bine crap, decat sa-l vand. Mi-a placut Ion. Au vandut pamantul, si-au facut cate un casoi ,pe care nu au cum sa- l incalzeasca si au mai luat cate o masina ,care se invecheste si nu mai valoreaza nimic Halal patriotiotism Cata prostie 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 16, 2013 Cand oi fi batran, o sa ma duc cu nepotii la munte, in mijlocul padurii, o sa sad acolo si o sa le zic "asta-i padurea noastra, pamantul nostru, ma". Frumos! +1 si umbrelei. Share this post Link to post Share on other sites
Catalin BMW 3 Report post Posted December 16, 2013 Si io ma zbat in plm de cativa ani sa-mi iau o bucata de pamant (sa fie acolo), ca ai mei toti au fost de la "chiatra" si n-au avut niciunul pamant (nici macar strabunicii mei ); din spusele bunicilor, au fost boieri, negustori dar pamant tot n-au avut! Share this post Link to post Share on other sites