Bogdan 2023 Report post Posted January 16, 2014 (edited) nemtii au preluat salutul si simbolurile imperiului roman si zvastica din orient.s au bazat pe ocultism si mituri pentru a si atrage adeptii faceau show uri de mare efect,nimic de zis Hitler a preluat salutul si ideea de fuhrer de la Georg Ritter von Schonerer. Simbolurile imperiului roman au fost mai degraba preluate de Mussolini. Insa este infiorator cu striga tot stadionul la Olimpiada din acele vremuri: Sieg Heil. Cati oameni nu cantau si dansau in Romania pe stadioane pentru "marele conducator"? ======== Ideea ca Hitler era un mare strateg e in mare parte eronata. Mai degraba a fost un lider si un om politic foarte abil. Un organizator foarte bun. Strateg militar bun nu a fost. Altii au fost buni strategi militari. Amiralul Donitz, generalul Erich von Manstein, feldmaresalul Erwin Rommel. Ultimul era respectat si temut chiar si de catre aliati. Edited January 16, 2014 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 16, 2014 Ideea ca Hitler era un mare strateg e in mare parte eronata. Mai degraba a fost un lider si un om politic foarte abil. Un organizator foarte bun. Strateg militar bun nu a fost. Altii au fost buni strategi militari. Amiralul Donitz, generalul Erich von Manstein, feldmaresalul Erwin Rommel. Ultimul era respectat si temut chiar si de catre aliati. Cum ma completezi tu pe mine, veverito. Fix asta am incercat si eu sa spun. Mai stangaci, fireste Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 16, 2014 mussolini n a fost decat un bufon alianta cu italia i a costat scump pe nemti.de fiecare data cand erau fugariti,trebuiau sa intervina sa le acopere curul de fapt,italienii sunt o natie de lasi.fara sa generalizez 1 Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted January 16, 2014 de fapt,italienii sunt o natie de lasi.fara sa generalizez replica zilei Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted March 10, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200413555661783&set=a.1201696662888.24565.1842728286&type=1&theater Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted April 8, 2014 Ei trec vama din Galaţi în Giurgiuleşti unde, chiar aproape de graniţă, se găsesc trei benzinării cu preţuri mult mai mici. Astfel, cea mai ieftină benzină care poate fi cumpărată în Moldova, aproape de Galaţi, este la o staţie Lukoil, unde litrul de benzină costă 4,6 lei româneşti (18.45 lei moldoveneşti). Practic, la fiecare litru, oamenii economisesc 2 lei, adica la un plin de 50 de litri se face o economie de 100 de lei. Bonus pentru clienţii fideli „Au început să vină foarte mulţi gălăţeni să alimenteze de la noi pentru că în România s-a scumpit carburantul. Diferenţa de preţ între combustibilul vândut la noi şi cel din România este mare, aşa că le convine să vină şi să-şi facă plinul la noi. În plus, noi suntem atenţi cu şoferii fideli şi le mai facem cadou câţiva litri“, povesteşte Ion Cocoş, şeful unei benzinării din Republica Moldova. http://www.stiri.com.ro/stire-65257/galatenii-fenteaza-acciza-lui-ponta-cumpara-benzina-mai-ieftina-din-moldova.html#.U0QEXvmSwb0 Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted April 8, 2014 dar stai la vama de ti se ridica paru-n cap sper sa nu ajung vreodata atat de sarac Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted July 16, 2014 http://clujcapitala.ro/2014/07/video-cea-mai-tare-reclama-pentru-romania-cu-transfagarasan/ Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted August 8, 2014 copy paste si scris de-o fata Când pleci din țara ta, n-ai cum să ocolești momentul când oricât de frumos, oricât de nou, oricât de magnific este unde ești, ți-e dor. Azi mi-e dor. Mi-e dor de România, mi-e dor de tata, mi-e dor de mama, mi-e dor de cățelul meu, mi-e dor de ora de acasă, mi-e dor de noapte și de stele, mi-e dor de străzi, de gustul laptelui de acasă, mi-e dor de bunica, de farfuriile ei. Mi-e dor de liliacul din fața geamului, de soba rece, de un covrig cu chișleag, mi-e dor de felul ploii de-a ploua acasă, mi-e dor de-un zumzet al unui radio românesc, de cărțile din bibliotecă, mi-e dor de toate cănile cu apă băute din fântână, mi-e dor de banii românești, mi-e dor de limba mea. Mi-e dor de locul unde nu sunt român, ci sunt doar fata de pe bicicleta, fata cu o rochie, fata cu o carte și-un cățel. Mi-e dor de bucățica mea de pământ, acolo unde am crescut, unde m-am clădit, unde aparțin atâtor oameni și atâtor amintiri. Când pleci, devii român. Și nu mi-e rușine să fiu român. Doar că mi-e greu să fiu… doar român. Atunci când pleci, o iei de la capăt. Devii doar un strain. Nu mai ești fiul, vecinul, prietenul, colegul, șeful, nepotul, cunoștiința sau fratele cuiva. Ești doar: românul. Străinul care a bătut peste 3.500 de km să trăiască un timp în altă țară. Trebuie să înveți să trăiești în acest loc nou. Trebuie să înveți oamenii, străzile, prețurile, gustul pâinii, bătaia vântului, strângerile de mână, simțul umorului, salutul dintre vecini, ora la care vine poștașul, ora la care apune soarele. Totul în jur e altfel. În fiecare zi simt cum țopăi într-un abecedar al acestei țări în care singură m-am aruncat. Aici nu sunt decât un școlărel care silabisește greșit și se uită cu ochi mari în jur. În spatele sufletului, adun într-un caiet dictando toate definițiile noii mele lumi. Scriu ordonat, caligrafic, așa cum scriam în micul vocabular de la școală. Pe coperta caietului îmi stă scris doar numele, vârsta și țara de unde am venit. Pe lângă cele câteva lucrușoare din valiză, atâta am mai putut aduce cu mine. Atâta sunt aici. 1 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted August 8, 2014 asta-i genu' tau simileo cum o cheama? ti-a-nmuiat inima Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted September 16, 2014 http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/23-august-varianta-mare-alului-ion-antonescu-aventura-unui-document Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 16, 2014 La multi ani Romaniei libere! Share this post Link to post Share on other sites
mikken 26 Report post Posted December 16, 2014 Similea sa stii ca nu ti-am dat tie +1 la post, ci fetei Ma cam regasesc in ce scrie ea... Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 16, 2014 ba si mie, ca VA recunosc pe cei care-ati plecat Share this post Link to post Share on other sites
mikken 26 Report post Posted December 16, 2014 bine, fie Share this post Link to post Share on other sites
DOMI 35 Report post Posted December 16, 2014 mie dor de un sprit cu niste prieteni de prin ro la un gratar, batut niste campi dinaia chiar mai gravi decat aici pe forumul asta.. in rest sincer nu prea sufar, nu am fost niciodata atasat de vreun loc anume, familie etc, din punctul asta sunt mai lemn gen .. Adica imi ajut familia cand au nevoie, vorbesc cu ei, tin legatura, acum e foarte usor cu skype, viber, etc.. dar sa ma topesc de dor gen, nici macar o secunda... Nevasta-mea sufera in schimb, asta daca nu vine macar o saptamana pe an in Ro moare.. Share this post Link to post Share on other sites
mimima 161 Report post Posted November 22, 2017 La Carei, Romania, s-a dezvelit o statuie. La eveniment au fost prezentate insemnele nationale. Ale Ungariei... https://portalsm.ro/2017/11/prefectul-cere-explicatii-primarului-din-carei-in-cazul-lipsei-drapelului-romaniei/ Share this post Link to post Share on other sites
Cefi 1099 Report post Posted November 22, 2017 Mueeee 1 Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted November 24, 2017 Bozgori obositi. Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted May 14, 2019 Aici se potriveste, da, da https://www.g4media.ro/foto-firea-a-prezentat-fotografiile-cu-sarma-gasita-in-intestin.html Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted May 14, 2019 Avea 4 cm. Nu aveam cum să o înghit atât de mare”, a arătat la acel moment Gabriel Firea. As pune pariu ca "duamna" Primar poate inghiti chestii mai mari de 4 cm. Share this post Link to post Share on other sites