ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 Viper, n-are nici o sustinere in istorie ce zici tu. Din nici un punct de vedere. Acum 2000 de ani nici in Transilvania nu erau predecesorii ungurilor, cum nici in Basarbia nu erau predecesorii rusi. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 Viper, n-are nici o sustinere in istorie ce zici tu. Din nici un punct de vedere. Acum 2000 de ani nici in Transilvania nu erau predecesorii ungurilor, cum nici in Basarbia nu erau predecesorii rusi. eu ma refeream la treaba cu unirea nimic mai mult, nu la motivele din spatele unirii Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 ungurii fac exact acelasi lucru cu transilvania ce facem noi cu R moldova dar ce facem noi e bine si normal , ce fac ei e cah Singura scuza aici e ignoranta. Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 Pai da, profesore, da' noi avem tot dreptul sa cerem asta. Ne bazam pe un adevar istoric, linvistic, etc. Astia se bazeaza doar pe amintirea fostului imperiu habsburgic. Share this post Link to post Share on other sites
Simi ON 2069 Report post Posted December 2, 2013 ungurii fac exact acelasi lucru cu transilvania ce facem noi cu R moldova dar ce facem noi e bine si normal , ce fac ei e cah bai frate of Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Diferenta, in afara de adevarul istoric, e ca noi nu avem aproape nici o sansa de a ne uni cu Republica Moldova, in timp ce ei fac pasi mici, dar siguri, spre autonomie din cauza pasivitatii si perversitatii clasei politice romanesti. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 (edited) hai mai bogdan nu poti fi serios, eu sanse exact 0 sa uneasca transilvania cu ungaria Edited December 2, 2013 by viper05 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 e vorba de autonomie Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 Autonomia tinutului secuiesc, nu sa anexeze intreaga Transilvanie. Asta cu Transilvania e fetisul lor ascuns. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 nici aia nu o vor primi veci, desi ar merita-o(intre ghilimele) in scurt timp si-ar manca propriul kkt Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 si asta o fac politicienii folosindu-se de fraieri politicianului maghiar din romania, nu ii trebuie alegatori destepti, ci oi Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 bai oameni buni,suntem in 2013 plm o mare parte din terenurile,padurile si muntii din zona respectiva sunt deja cumparate de capital unguresc cata vreme intri si iesi din romania in ungaria si invers doar pe baza unui buletin,nu stiu cata relevanta mai au povesttile astea demagogie pentru politicieni,sa si justifice existenta si mai e o chestie,cu care nu stiu daca sunteti la curent.intre ungurii de aici si cei din ungaria nu exista prea multa iubire.astia ar vrea un stat autonom,nu neaparat sa se alipeasca ungariei 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) nici aia nu o vor primi veci, desi ar merita-o(intre ghilimele) in scurt timp si-ar manca propriul kkt Nu e bine sa subestimezi problema asta. Avand in vedere pasivitatea extrema a romanului de rand (majoritatea se gandesc la subiectul asta incepand si concluzionand cu mi se rupe p***), e foarte periculos sa crezi ca nu vor reusi in veci. O minoritate trebuie integrata. E un proces de lunga durata, dar astia nu numai ca nu vor sa fie integrati, dar fac eforturi mari sa fie complet separati de Romania. Din moment ce invata pe limba lor si nu vor sa adopte nici un obicei romanesc si chiar isi exprima dispretul fata de Romania desi sunt cetateni, creaza astfel premisele unei legitimizari a autonomiei. Sa nu uitam exemplul Kosovo. Faptul ca poti trece cu buletinul dintr-o tara in alta nu e relevant deloc. Tocmai pentru ca nu ne pretuim identitatea nationala d-aia multi straini cred ca Borat e real si vine din Romania. Edited December 2, 2013 by Bogdan 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
Laur 430 Report post Posted December 2, 2013 Ma nu stiu, dar eu ii cred pe aia care traiesc prin zonele alea. Restul sunt vorbe sau exagerari media. 1 Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted December 2, 2013 Faptul ca poti trece cu buletinul dintr-o tara in alta nu e relevant deloc. Tocmai pentru ca nu ne pretuim identitatea nationala d-aia multi straini cred ca Borat e real si vine din Romania. nu e relevant? lol uneori faci niste afirmatii incredibil de aberante referitor la identitate,transilvania e de 10 ori mai cunoscuta in lume decat romania ca entitate.oricine a auzit de transilvania asta pentru ca e un brand.ceea ce n am fost in stare sa construim pentru romania.cel putin nu cu frunzele elenei udrea 1 Share this post Link to post Share on other sites
ZyZ 264 Report post Posted December 2, 2013 O sa ne unim si cu Basarabia cand o sa scape moldovenii de comunisti. Nu vad asta ca un deziderat imposibil de atins. 1 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 Tocmai pentru ca nu ne pretuim identitatea nationala d-aia multi straini cred ca Borat e real si vine din Romania. si pe mine ma deranja treaba asta dar am stat si m-am gandit, bai nene nu e treaba mea ca unii n-au cultura si sunt prosti pana la urma nu eu ma fac de cacat Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 Tocmai pentru ca nu ne pretuim identitatea nationala d-aia multi straini cred ca Borat e real si vine din Romania. realitatea trista e ca romania e plina de borati Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) nu e relevant? lol uneori faci niste afirmatii incredibil de aberante referitor la identitate,transilvania e de 10 ori mai cunoscuta in lume decat romania ca entitate.oricine a auzit de transilvania asta pentru ca e un brand.ceea ce n am fost in stare sa construim pentru romania.cel putin nu cu frunzele elenei udrea Identitatea nationala nu se sterge pentru ca poti trece dintr-o tara in alta fara probleme. Asta e normalitate, nu vreun mare mare cadou. Ce legatura are una cu alta? Ce treaba are faptul ca exista oameni de afaceri maghiari care detin deja afaceri acolo? La fel exista si oameni de afaceri din orice alta tara. Pe aia ii intereseaza sa faca bani, nu ii intereseaza porcariile astea etnice. Esti foarte naiv. De Transilvania s-a auzit ca patrie a lui Dracula. Imaginea Romaniei in strainatate e foarte proasta. Nu degeaba vin unii la Bucuresti si se cred la Budapesta. Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 realitatea trista e ca romania e plina de tigani borati 1 Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 O sa ne unim si cu Basarabia cand o sa scape moldovenii de comunisti. Nu vad asta ca un deziderat imposibil de atins. pentru ca e pe langa romani mai ai vreo 3 natii acolo, gagauzii parca au autonomie, pe langa astea mai exista armata rusa+ transnistria Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 si pe mine ma deranja treaba asta dar am stat si m-am gandit, bai nene nu e treaba mea ca unii n-au cultura si sunt prosti pana la urma nu eu ma fac de cacat Nu sunt toti prosti si inculti. Problema e ca daca nici macar noi nu suntem mandri de tara noastra si avem acest complex de inferioritate, de ce ar conta cine suntem? Brandul de tara il poate face fiecare roman care intra in contact cu un strain. Problema e ca majoritatea romanilor care merg pe afara le este rusine ca sunt romani, prefera sa nu spuna. Sau cred ca nici macar nu conteaza. realitatea trista e ca romania e plina de tigani borati Mai degraba realitatea trista e ca multi romani se comporta exact ca niste tigani borati. Share this post Link to post Share on other sites
viper05 37 Report post Posted December 2, 2013 mi se pare normal tu ai vazut ce romani sunt pe afara la lucru? crede-ma nu ai vrea sa fi asociat cu ei 1 Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted December 2, 2013 (edited) . Nu degeaba vin unii la Bucuresti si se cred la Budapesta. http://www.ziuanews.ro/stiri/perdidos-en-budapest-400-de-spanioli-au-cumparat-bilete-de-avion-pentru-budapesta-15440 adica invers Edited December 2, 2013 by umbrella Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted December 2, 2013 (edited) mi se pare normal tu ai vazut ce romani sunt pe afara la lucru? crede-ma nu ai vrea sa fi asociat cu ei Mie nu mi se pare normal. Rusinea asta e un lucru foarte prost in viata, un fel de handicap. Cand am fost la scoala in Franta am avut vreo 2 luni colegi din multe colturi ale lumii pentru ca era o clasa speciala pentru non-francofoni. Daca reuseai sa te descurci in franceza te bagau intr-o clasa normala. Aveam colegi din Maroc, Tunisia, Mexic, Sri Lanka, Cambogia. Pai ce e Sri Lanka fata de Romania? Ei bine, piticul ala din Sri Lanka care abia vorbea orice limba straina era foarte mandru de tara lui. Mexicanul la fel, toata lumea de fapt. Am avut o saptamana in care ne puteam prezenta liber tara. Am facut si eu chestia asta. I-am dat dirigintei cadou o carte de poezii de Eminescu tradusa in franceza si am avut un fel de album cu locuri din Romania si am vorbit liber despre cum e tara. O fi fost plictisitor sau nu, ideea e ca aia erau interesati, puneau intrebari. Perceptia oamenilor poate fi schimbata. Dar asta nu se face cu niste clipuri cretine facute pe gramezi de bani. Pe de alta parte, cand am ajuns in clasa normala plina de francezi m-au trimis pentru orele de engleza la o clasa de copii mai mari pentru ca aia erau foarte slabi la engleza. Ei bine, in clasa aia era un roman care nici macar nu le spunea colegilor sai ca e din Romania. Deja se dadea francez desi venise pe la 7 ani in Franta. Ma pis pe el pe scurt. Edited December 2, 2013 by Bogdan Share this post Link to post Share on other sites