Jump to content
ZyZ

Scirocco 2 16V Turbo

Recommended Posts

Imi luasem eu un USA un AUDI 5000CS Quattro 2.3 Turbo cu cutie manuala. N-am gasit alta masina mai ieftina si de asta cred ca fugea toata lumea ca era manuala.

Nici nu ai gusturi rele Scufi. Alea sunt foarte scumpe. Plus ca imi inchipui ca iti calculezi deja taxa, pentru ca la noi nu prea gasesti. Ai gasit ceva deja ?

Inseamna ca sunt foarte norocos. E inmatriculata deja, o iau de la un fost coleg de liceu cu care m-am intalnit intamplator. Doar ca am inteles a fi in stare foarte proasta. 

Trebuie sa vad doar daca e quattro pur sange sau Audi 80 cu optiunea de quattro. In orice caz nu ma deranjeaza deloc. 

Pai sunt modele diferite, profesore. Ai Coupe Quattro, Sport Quattro si urQuattro, care e masina derivata din S1, un fel de Lancia Stratos pentru Audi. Diferentele sunt de la cateva mii de euro la cateva sute de mii.

E Audi 80 Coupe Quattro. Doar ca aici se ramifica din ce am observat. Ori e acel UR-Quattro, ca si cum RS-ul actual, sau e doar Coupe Quattro, ca un S line actual. Oricum zecile de denumiri ma incurca groaznic. 

Ah, si nici motorul original nu mai e. A fost dat la fier vechi, dupa ce nu l-a cumparat nimeni timp de nu stiu cate luni. Acum are un 1.8 parca, cu carburator dublu, presupun ca e motorul de pe golf gti. 

Edited by Scufi

Daca e coupe quattro, are aceeasi lungime ca un coupe obisnuit, dar are aripile fata si spate evazate, in stilul M3 e30. Daca e urquattro, are ampatamentul mai mic decat un coupe normal. Nu stiu sa fie vreun urQuattro in Romania. Motor 3B sau ABY gasesti in tara.

Nici eu nu cred a fi urQ ala. Naiba sa le ia. Mai usor inteleg integrale triple decat denumirile astora de la audi. 

E Typ85, dar nu gasesc mai departe un Vin decoder bun. Totusi inclin sa cred ca e doar Coupe Quattro. 

Va dau exemplul cu prea-faimosul CTL - 900cp si consum un pic mai mare decat la un M3... si asta facut de Active Autowerke. Aia or fi idioti cand s-au gandit la toate astea??? Omul chiar isi poate folosi masina zi de zi, adica nu este ceva exagerat. Iar puterea chiar este impresionanta. Asa orice tilica isi poate pune niste combinatii de piese pe motor si, cu un consum de 300%, scoate 800cp. Arta modificatului sta si in OPTIMIZARE

Daca nu cumva masina a intrat si pe mana Mariei Campina, adevarata regina a magiei albe, nu prea se poate chestia asta.

O masina de 800 cp nu are cum sa consume atat de putin. Si ca e de zi cu zi e hilar.

Pe aia daca o folosesti zilnic nu doar ca vei consuma o gramada de combustibil, dar vei schimba volanta, kit-ul de ambreiaj si alte piese lejer. O masina atat de puternica mananca piese de genul asta pe paine.

Edited by Bogdan

pare foarte sprintena. De curiozitate, i-ai masurat puterea la roata vreodata?

Varianta mai simpla, adica. Motorul nu cred ca ai chef sa-l dai jos si sa-l cari undeva ca sa vezi cat are la arbore.

Nu am dus-o pana acum pe dyno. De asta nici nu ma hazardez la vreo cifra. Oricum viteza maxima e peste E34 lui MAS, pe calculate.

lol, ia stai putin, ca n-am inceput eu.

Foarte FOARTE tare masina! Bravo Zyz-ule! intr-o zi cu soare poate-mi prezinti masina :P

UP!!!

Soare e, nu mi-l lasa asa, te rog.

Arata-i masina .

nu vad video, da scartz in a 3-a ?

La a 3-a nu, la a 4-a in schimb se da de-a latu'.

Hai sa pun si o poza cu agregatul, dupa curatenie:

post-9-0-11425000-1406809020_thumb.jpg

• Upvote 1

N-am fost la nici o cursa in configuratia asta. O sa caut un vbox la cineva sa ma cronometrez, si eu sunt curios. 

ce timp ai scos pe 400 de metri?

iti dai seama ca asta cu tigaia gen sleeper, o da de n-are treaba la majoritatea masinilor sport de generatie noua ?

Exact asta a fost ideea, Pole. E masina de strada, n-am facut-o pentru timpi in mod special. Poate suna putin a frustrare, dar e foarte comic sa vezi reactiile oamenilor pe strada  :)

in cat timp face suta ? 4 secunde, pe acolo ?

imposibil.banuiesc ca are in jur de 900 de kile greutate.cu ce presiune mergi in turbina?