Jump to content
Sign in to follow this  
Paul

Fucking Windows 8.1

Recommended Posts

Nu-mi vine sa cred cum dintr-un sistem de operare intr-adevar ciudat, cu destule chestii inutil de incomode, dar totusi utilizabil - recte Windows 8, Microsoft a reusit ca sa faca versiunea 8.1 cu adevarat imbecila, cu niste scapari de programator de gradinita.

Il folosesc de cateva zile (e vorba de versiunea finala, cu licenta, nu de vreun beta sau vreo piraterie) dar nu inceteaza sa ma uimeasca de cat de pe genunchi pare a fi facut.

Bai nene, are chestii pe care au uitat sa le puna, butoane care lipsesc, cam la nivelul asta de evident sunt scaparile.

Una dintre primele surprize am avut-o cand am incercat sa dezactivez spelling checker-ul si autocorrect-ul din IE11. Dupa ce m-am invartit in jurul cozii, am zis ca-s eu chior si nu mai vad bine, asa ca hai sa caut pe net.

Surpriza, nimeni nu a reusit sa gaseasca de unde se dezactiveaza. Microsoft da raspunsuri tampe, de genul ca functionalitatea nici nu exista si ca nu poate fi dezactivata! 

We do not have this feature in Internet Explorer 11 and can’t disable the Autocorrect feature in Internet Explorer 11.

Desi este evident ca mizeria aia de spelling checker exista si te umple de sublinieri de nu mai intelegi ce scrii, Microsoft spune ca nu se poate dezactiva deoarece nu exista!

Azi am facut si o conexiune VPN. La final, dau ca tot omul sa o deconectez.

Surpriza! Nu exista buton de deconectare. Chiar si cand esti conectat exista doar acelasi buton de Connect!

Butonul de Disconnect au uitat sa-l puna. Incredibil, parca au fost beti cand au facut 8.1.

Mi-e si groaza de ce prostii o sa mai descopar...

In IE 11 din Windows 8.1? Ca in Windows 8 sau 7se poate dezactiva, dar in 8.1 nu prea.

Si pe 7 si pe 8 e off, ca m-a albit la oo. Nu stiu de 8.1 dar m-ar mira sa nu existe undeva. 

Lasa Windows 7 si 8. Vorbim de 8.1, unde nu se poate dezactiva.

Probabil in urmatorul service pack vor corecta scaparea, dar in acest moment nu se poate dezactiva.

Eu doream sa dezactivez spelling checker doar in IE, in rest vreau sa-l am atunci cand am nevoie de el.

In plus, din ratiuni ce tin de job-ul meu, doresc sa am un sistem cat mai standard, pe care sa pot reproduce situatii ce apar pe alte sisteme. Deci fara modificari ridicole, de genul sters dll-uri :)

Voi astepta stoic urmatorul SP pentru 8.1 :)

Paul, s-ar putea sa lucram in aceeasi bransa. Cum e cu Active Directory si Remote Server Admin Tools in 8.1 ?  :P

pe mine m-a ucis windows 8, la fel, original cu tot ce trebuie, nici pana in ziua de azi nu m-am obisnuit cu el.

plm, este windowsul care la un momentdat isi facea update-ul 5 din 4, deci, lol.

plus ca din cand in cand iese in meniul ala imbecil principal, daca ajung pe padul de la laptop in colt si cacaturi din astea de imi vine sa ma pis pe laptop.

deci nici sa nu ma gandesc sa fac upgrade la 8.1 ? ma gandeam ca il imbunatatesc dar cred ca Gates lucreaza mai nou beat.

Pai aia e, ca nu prea mai lucreaza Gates.

Cum e cu Active Directory si Remote Server Admin Tools in 8.1 ?  :P

Momentan folosesc pentru administrare o statie cu Windows 2012 server.

Pe 8.1 am instalat RSAT, insa nu am apucat sa ma joc cu ele. Sper sa nu fie si cu ele probleme.

Am instalat de curand 2012 R2 pe doua domain controller-e. Inca nu am sesizat nimic in neregula, dar sunt instalate de foarte curand.

plus ca din cand in cand iese in meniul ala imbecil principal, daca ajung pe padul de la laptop in colt si cacaturi din astea de imi vine sa ma pis pe laptop.

deci nici sa nu ma gandesc sa fac upgrade la 8.1 ? ma gandeam ca il imbunatatesc dar cred ca Gates lucreaza mai nou beat.

Poti sa-ti faci update la 8.1. Functiile de baza merg totusi (cu unele exceptii :) ).

8.1 are cateva chestii care il fac parca mai usor de utilizat decat 8.

Sunt foarte curios de cum se descurca. Mi se pare oricum foarte ciudat sa faci un OS Enterprise cu touch UI.

Mi-a trecut deja uimirea :)

Bine, justificarea oferita de MS a fost cum ca s-au gandit sa ai aceeasi experienta placuta atat pe desktop cat si pe server :)

Ceea ce demonstreaza faptul ca e un OS pentru end-user, nu pentru Enterprise, de fapt. E evident ca incep sa se retraga din lupta vs Linux, cum fac de fapt si sustinatorii OS-urilor bazate pe unix

Sa nu uitam ca pentru servere exista si versiunea Core, fara GUI, pentru impatimitii liniei de comanda. Plus ca au facut un shell extrem de puternic pentru command line - PowerShell sau Exchange Management Shell, din care poti sa faci absolut orice. Ba chiar sunt multe chestii care nu pot fi facute decat din shell.

Bine, Windows PowerShell nu e gaselnita noua. SI intr-adevar, mai ales pentru AD, sunt multe chestii pe care le poti face doar asa.

n am citit nimic ca e ceva plictisitor legat de windows probabil

am insa o nelamurire.paul a deschis un topic care incepe cu fucking? :sorcerer:

Acum iti dai seama cat de tare m-a scos din sarite mirobolantul Windows 8.1 :)

Am trait si vremurile lui Windows 95 si tot nu am fost atat de contrariat. Vremuri in care Microsoft spunea ca da, este posibil ca uneori Windows 95 sa nu vada discul C:, si ca aceasta problema este investigata! Adica un Disk Operating System nu vedea chiar discul, obiectul muncii sale, scopul pentru care a fost realizat.

Problema eu o vad in felul urmator: ai dat si bani pe el

Haha?

Gandeste-te ca ai fi un vanzator care vinde robineti.

Si ca ai fi nevoit sa-i explici cumparatorului ca ultima versiune a robinetilor pe care ii vinzi se poate deschide. Dar nu se mai poate inchide. Ca fabricantul a uitat sa-i faca sa se si inchida.

Surpriza! Nu exista buton de deconectare. Chiar si cand esti conectat exista doar acelasi buton de Connect!

Butonul de Disconnect au uitat sa-l puna. Incredibil, parca au fost beti cand au facut 8.1.

A aparut un patch care face disponibila si optiunea de deconectare.

Pana nu apare un patch care sa suprascrie Win 7 peste 8.1, n-are rost.

Daca modulul de retea wireless este Intel 7260, nu faceti upgrade la Windows 8.1.

Pur si simplu nu functioneaza corect. Ori se deconectaeaza dupa 10 minute, ori nu se conecteaza deloc si afiseaza limited connectivity.

Problema apare si la placile Broadcom.

Evident ca Microsoft nu are inca o rezolvare si da raspunsuri si solutii puerile. Care nu functioneaza.

Am reusit sa rezolv partial problema instaland un driver mai vechi. Apare in continuare limited connectivity, dar conexiunea functioneaza.