Jump to content
Sign in to follow this  
F&F

Gramatica limbii romane - Odihneasca-se in pace!

Recommended Posts

Bogdan

Am folosit exemplul cu engleza din 2 motive: ca sa fac o paralela.

Stiu. Eram doar rautacios, nu vorbeam serios. 

Engleza e o limba mult mai logica si mai bine structurata decat romana.

Scuze, sunt nemancat de dimineata...dydoi

http://en.wikipedia.org/wiki/Surname#Order_of_names

Dupa ce bre ?  :lol:

Ha? 

in sensul ca gtfo cu nume/prenume, prenume/nume, referitor la logica din reply-ul dat de mine.

In France,[citation needed] Slovenia,[citation needed] and Italy,[citation needed] administrative usage is to put the surname before the first on official documents.

Edited by dy2

Adica fix acum cand sunt cel mai vulnerabil la o tigaie cu paste, ceva, o dai ca la Targu Ocna ?

Ai dreptate, dar si asa, la italieni te gaseste mult mai iute dupa pronume/nume, probabil ca si algoritmul este diferit de cel de la noi.

Personal, am avut ceva probleme pana m-am obisnuit cu faza asta.

Cum te gaseste dupa pronume? Spui ca te cheama Eu?

Pai bre zyz, am zis ca nu mai pun poze, eventual linkuri, loooooooooooooooooooooooooool :D

Engleza e o limba mult mai logica si mai bine structurata decat romana.

Asa e. Cred ca asta e motivul pentru care engleza a ajuns sa fie limba internationala de afaceri, sa fie folosita intre piloti si turn de control, etc., fiindca e mai logica si mai simpla decat franceza sau spaniola. 

Hai mai, vorbiti serios? Pe principiul asta, ar fi trebuit germana sa fie limba de circulatie oficiala, pentru simplul fapt ca engleza e limba fiica, germanica.

Cum te gaseste dupa pronume? Spui ca te cheama Eu?

La fel ca la noi, au un algoritm in softurile folosite, algoritm diferit de cel folosit de ai nostrii, mai mult de atat, chiar mai bine structurat, de aici si viteza de reactie a softului, implicit a rezultatului cautarii.

va explica zyz ce si cum.

a, scriu astea tot din experienta mea in ale cautarii numelor, direct la ghiseu la CAS. :P

Hai mai, vorbiti serios? Pe principiul asta, ar fi trebuit germana sa fie limba de circulatie oficiala, pentru simplul fapt ca engleza e limba fiica, germanica.

eu ma refeream la marile imperii recente. Regatul Unit, Franta si Spania au stapanit, impreuna, aproape tot pamantul. Totusi, dintre cele 3 limbi, s-a impus si a ramas engleza.

Edited by Rares_CJ

La fel ca la noi, au un algoritm in softurile folosite, algoritm diferit de cel folosit de ai nostrii, mai mult de atat, chiar mai bine structurat, de aici si viteza de reactie a softului, implicit a rezultatului cautarii.

va explica zyz ce si cum.

a, scriu astea tot din experienta mea in ale cautarii numelor, direct la ghiseu la CAS. :P

Ai zis pronume, nu prenume. 

Si la nostri ai un i in plus, Vezi sa nu te prinda Monique. E un fel de zana maseluta din filmul ala de groaza, Iti ia viata pentru un i in plus.

Edited by Bogdan

Dap, mea culpa, adauga si tastatura logitech asta fara litere lizibile.

Sunt curios, daca ai inchide ochii, cam cat de corect ai scrie la tastatura ta?

eu ma refeream la marile imperii recente. Regatul Unit, Franta si Spania au stapanit, impreuna, aproape tot pamantul. Totusi, dintre cele 3 limbi, s-a impus si a ramas engleza.

Istoria e un pic mai complexa.

In secolul 19 franceza era limba oficiala in diplomatie.

Incet-incet engleza a ajuns sa domine, insa probabil ca nu doar din cauza Regatului Unit ci si din cauza Statelor Unite.

Deci e totusi din cauza Regatului Unit, dar indirect.

Cica acum e o moda cretina. Astia care sunt pe cascaval isi dau copiii la cursuri de chineza. :lol:

Eu nu ma uit la tastatura cand scriu. Iti dai seama cat ar dura sa scriu un post d-ala tipic de-al meu daca n-as scrie repede la tastatura? :lol:

Dar stai linistit, mie mi se rupe de astfel de greseli. Atata timp cat inteleg ce scrie cineva, nu ma deranjeaza ca apar cateva greseli. In fond, aici nu suntem intr-un cadrul oficial, e doar un forum.

Edited by Bogdan

poezie:

noi in viata cat om fi,

nostri, vostri cu un i.

recunosc, eu le mai stalcesc intentionat.  -_-

gen hăhă uite-l si p-ala

Hai bre, plm, e si o sunt in parti diferite ale tastaturii :))

• Upvote 1

da mai cefi, citeste bine ce am scris acolo, vrei si harachiri :D

Sau vrei o poza ? :D

Daca credeti ca sunteti fara greseli aici pe forum, va inselati, dar nah, alt motiv sa pap pizza aici :P

LOL

mi-am adus aminte de o fraza pe care mi-am compus-o in liceu, ca sa stiu / memorez toate verbele cu care se poate inlocui verbul "a fi", pentru a vedea daca "a fi" e verb predicativ sau nu. Era ceva de genul:

Nu exista sa nu se afle cand se gasesc banane cat costa, dar pana afla mama si ajunge la piata dureaza si multe se intampla.

Auzi, daca ma mai iei cu arogante din astea iti trantesc vreo doi condensatori de nu te vezi :P

• Upvote 1