Jump to content
Paul

BOR - pareri contra sau impotriva

Recommended Posts

Cunosc eu unu' cu motorizare nesimtita si totusi are masina pe numele lui.

Explicatia e simpla. Pot sa-ti ia masina daca li se scoala :)

Multi practica scamatoria asta. Oricum tot hoti si ipocriti sunt. Parca banul e ochiul dracului.

Pai pana la urma despre asta e vorba. Bani.

Ca de credinta si toate cele ii doar undeva, de unde privesc eu lucrurile :)

In 2013 pentru personalul clerical (preoti, diaconi, etc.), statul a alocat 262.803.000 lei, din care BOR a primit cam 80% pentru cei 14.000 de clerici. Asta inseamna 47 milioane de euro.

La suma asta se adauga salarizarea celor 15.500 de angajati neclericali platiti de la buget.
Presupunand ca statul cheltuie in medie doar 1000 lei lunar cu fiecare, asta mai inseamna 42 de milioane de euro.

La sumele acestea se mai adauga plata pentru cei 7700 de preoti care predau in scoli religia, o materie eminamente inutila. Ca preotii nu presteaza din convingere, sunt salatrizati precum profesorii.

La sume se mai adauga banii alocati de la buget pentru o gramada de alte chestii, cum ar fi:

- plata cheltuielilor de intretinere ale lacasurilor de cult

- plata reparatiilor lacasurilor de cult

- sume pentru construirea de noi biserici

- sume pentru intretinerea asa ziselor cantine sociale ale bisericii. Ca doar nu va inchipuiti ca biserica face acte dfe caritate pe banii ei

Pe langa pomenile de la buget, biserica are si o multime de surse de venit. Are 35.000 ha de padure si 40.000 ha de teren arabil primite tot de la statul roman.

http://adevarul.ro/news/societate/averea-bisericii-ortodoxe-romane-1_5175067a053c7dd83f3451c3/index.html

A, si sa nu uitam. Biserica nu plateste nici o taxa sau impozit. Pe altii i-au pus sa plateasca taxa pana si pe stalp, dar biserica nu plateste nimic pentru miile de biserici, pentru hoteluri sau pentru zecile de mii de hectare de teren.

Culmea impertinentei este ca desi este finantata integral de noi, mai au si nesimtirea sa ceara bani pentru serviciile prestate. Pai cum vine asta? Eu iti dau bani de salarii, de biserici, de mancare, de masini, de intretinere, si tu tot imi ceri bani cand vin la tine sa-mi prestezi un serviciu pentru care te-am platit deja cu varf si indesat?

Ziceti si de contributia anuala pe care o cer pentru o familie.

Ca altfel nu te ingroapa :)

Ce bine ca am scapat topicul asta. Iar imi stricam ziua. Am observat stergerea paginilor de pe fb. Si eu aveam o gramada de postari; au disparut toate. Oricum, vine nu e nimanui altcuiva decat a ignorantilor din popor. Evident ca politicul se foloseste de o masa de manevra si, mai mult, o subventioneaza.

Mi am vazut ziua încă de dimineață. E pe adevărul.ro un articol în care spunea imbecilul de l a scris ca în București la voi mai sunt necesare 2000 de biserici. Iar unele comentarii. .. bezna minții. Suntem un popor de prosti. Prosti grămadă.

Pai la cum se castiga e normal sa trebuiasca. In fine, as putea scrie mult pe tema asta tocmai pentru ca am avut tangente cu astfel de persoane, dar nu se poate face nimic. Biserica e o afacere si asa va ramane cat timp va exista politicul.

A, si sa nu credeti ca toti popii sau calugarii isi primesc banii. Se duc unde trebuie.

ca sa nu mai vorbesc de catedrala oparirii neamului

gata,mi am stricat ziua

Astia de la BOR o s-o suga in vreo 20-30 de ani cand vor muri cea mai mare parte dintre cei care acum au peste 60 de ani.

Generatia celor care au acum 40-50 de ani sunt mult mai deschisi la minte si nu cred ca se vor ingramadi prin biserici.

Suna cinic, dar cam asa este. Momentan sunt de neatins.

Sunt cu Ciupa aici. Deci mai avem o sansa.

poate in mediul urban.

la tara,prostimea va fi aceeasi si peste 100 de ani.oamenii simpli intotdeauna s au refugiat in religie si dogme.

Asa e, Sly. E normal ca emanciparea sa inceapa de la oras. Dar cata lume o sa mai ramana la sat?

nu stiu de ce am impresia ca in urmatorii ani tot mai multa lume se va intoarce la tara.

traiul in marile orase va fi tot mai scump

procesul deja a inceput,multi tineri au inceput sa se intoarca la tara.poate si subventiile pe agricultura au avut ceva influenta.asta ca o paranteza,ca n are legatura cu bor

Ma, dar asa, la nivel micro si futil, ati injurat vreodata vreun popa venit la usa sa va cante?

nu i am injurat,doar le am trantit usa in nas cand au venit cu iordan botezandu te

n am nici o greata

probabil m au excomunicat sau ceva

+1. N-am de unde sa stiu 'ce hram poarta' pochele, pentru ca sunt si oameni ok printre ei. Dar n-am nevoie de nimic din partea lor.

nu stiu de ce am impresia ca in urmatorii ani tot mai multa lume se va intoarce la tara.

traiul in marile orase va fi tot mai scump

Nu cred. Traiul la tara inseamna munca din greu. Cei care nu se descurca la oras pleaca in afara.

Ma, dar asa, la nivel micro si futil, ati injurat vreodata vreun popa venit la usa sa va cante?

Nu l-am injurat, insa m-am luat de unul care vroia sa-l dea afara pe un copil boschetar din curtea bisericii. I-am zis ca daca statul nu-l ajuta si nici biserica, ii ramane doar o cariera de cersetor si apoi infractor de drept comun. Mi-a intors spatele si s-a dus in biserica.

Trebuia sa-l bagi in fara mamii lui

Asa de jos si frustrat am ajuns

Am cerut sa fiu ars dupa ce crap, bai dă uei. Io le urasc tagma in primul rand pentru ca urasc notiunea de religie

Fara ea sunt niste excroci, infractori de drept comun. Cu asta ma pot invata.

Laic

Eu am intalnit si oameni care faceau asta din convingere. Chiar credeau ca fac bine, ca ajuta oamenii intr-un mod indirect, prin credinta. Cu aia n-am nimic. Fiecare e liber sa creada ceva, iar eu sunt chiar ultimul care are dreptul sa judece pe altii, la cate pasarele am. In rest, vorba lui Ciupa, n-as avea nici o tragere de inima sa le spun in fata ca imi repugna. Oricum, hai sa nu ne mai facem ca e problema lor. Unde exista cerere, exista oferte. Iar fiecare dintre noi avem in familie persoane la care tinem si care nu vad dincolo de biserica. Astea mi se par cele mai greu de dus lupte. De convingere, desigur.

Greu de ales intre ipocriti si fanatici.

Trebuia sa-l bagi in fara mamii lui

Era batran, altfel ar fi meritat.

A. Si inca ceva. As vrea sa iasa pochii la deszapezit. Toti. Imbracati doar in sutana. Dumnezo e cu ei.

Si nu ma mai futeti la cap cu "sunt si oameni buni printre ei, cu har si juramant de"

Asta i-o tampenie crasa. Frica de moarte nu dispare, nu se estompeaza daca o compensati cu teama de intermediari. Sa va fie clar, is niste rahati infecti, de la o margine. Religia, pentru rolul asumat de cale spre dumnezo, este cel mai pervers lucru cu putinta, n-o poti interzice, nu poti lupta impotriva ei, n-o poti duce in derizoriu.

Cine controleaza religia controleaza tot.

Visez la o lume in care noaptea cerul sa fie luminat de focurile celor jdemii de biserici arzande.

Da, aia da iluminare

PS: vezi Zyz ca am intuit ca va urma un post ca al tau, nu am scris dupa ce l-am vazut

In plm, is calare pe gramada asta de puroi cum nici nu banuiti

As putea sa fac pe prostul si sa ma consider molestat verbal de Similea. Muncesc azi si n-am cu cine sa ma cert pentru asta. Simileo, te-ai certa cu mine ?