Jump to content
Sign in to follow this  
Pole

Facebook cumpara WhatsApp cu 19 miliarde USD

Recommended Posts

Deci plm, pe mine nu ma duce mintea sa inteleg, cum pielea mea aplicatia WhatsApp poate sa valoreze 19 MILIARDE de Dolari... adica, Microsoft valoreaza 50 de miliarde, pot intelege, Apple 100 de miliarde, dar cacatul de aplicatie WhatsApp ? 19 miliarde frate ? cum plm ?

Pai Mastercard este evaluat la vreo 4 miliarde, Porsche, Allianz, Honda, Dell, KFC, Nokia, toate se invanrt pe la 6-7 miliarde, banci mari ca HSBC sau JP Morgan, nu ating 12 miliarde si astia pun WhatsApp, pe log egal cu Pepsi practic ?

http://ro.stiri.yahoo.com/facebook-cump%C4%83rat-whatsapp-cu-19-miliarde-dolari-055550938.html

O sa ziceti ca pentru numerele de telefon ? Asa si, la ce bun

Frate, 19 miliarde, cauta pe net, a dat si Roscatu' declaratie. Pai da, Facebook face vreo 7 miliarde.

Pe unele site-uri figureaza cu 16 miliarde. Cacatul ala de aplicatie are reclame? Eu nu folosesc, d-asta intreb.

After being rebuffed by SnapChat last year to the tune of $3 billion, Facebook decided that growth at any price was all that matters by blowing more than 5 times as much on the purchase of privately-owned WhatsApp. For $16 billion ($4bn cash and $12bn stock), Facebook gets 320 million active WhatsApp users at a whopping $50 per user. Why whopping? Because a few days ago Rakuten bought Viber's 300 million users for $900 million, or about $3 a pop, and about ten times less than what Facebook just paid. Not surprisingly FB shareholders are not happy. The company, which allows users to send messages over the web for free (as opposed to traditional text messages which most Telcos are now offering for free also) "is on a path to connect 1 billion people," Zuckerberg said, adding that they are "adding 1 million people per day..." It seems, as we noted previously, that thereal bubble is in private markets not public.

For those asking, Whatspp, a company most have never heard off, now has a greater enterprise value than:

• Motorola Solutions;
  • Starwood Hotels;
  • Alliance Data;
  • Ameren;
  • Intuitive Surgical;
  • Beam;
  • Kohls'
  • Coca-Cola Enterprises
  • Wisconsin Energy;
  • Broadcom;
  • Ross Stores;
  • Southwest Airlines;
  • Tyson Foods

And so on.

nu are reclame, este o aplicatie foarte buna si stabila de mesagerie instant, eu o folosesc mereu. e foarte usor de folosit, rapida, trimti/primesti poze etc foarte repede, ma rog, eu nu pot pricepe insa cum de valoreaza atat.

Deci practic ei nu au cumparat doar aplicatia ci piata aplicatiei, cei 320 de milioane de utilizatori activi.

Probabil ca astia de la Facebook vor sa domine complet piata de chat si retele sociale. Au simtit ca whatsapp e un posibil viitor competitor asa ca au preferat sa-i cumpere. Un fel de Resistance is futile.

Gand la gand:

facebook__resistance_is_futile_by_jambek

E mult fata de cat face efectiv. Nu stiu ce a urmarit FB si nu imi fau seama cum o sa monetizeze asa ceva. Daca baga reclame in ea, eu personal, nu o s-o mai folosesc.

Cat priveste tranzactia, ei urmaresc sa cumpere utilizatorii pentru viitor, deoarece tot mai multi utilizatori incep sa plece de pe FB, insa nu pot intelege rationamentul pretului.

LE: daca ei urmaresc sa integreze cumva cu conturile de FB, tot nu imi dau seama cum ar monetiza asa ceva; oricum banii pe care ei ii scot din publicitate sunt mult mai putini fata de cat scoate Google, desi au acces la mai multe date personale...

Edited by claudiusnc

Si eu folosesc zilnic whatsapp, aplicatia care are ca simbol o tasta de apel dar prin care poti trimie doar mesaje, lol.

Mi se pare inctedibil pretul.

Sa ma cac pe ele de aplicatii inutile menite doar sa-ti piarda timpul si sa te futa lumea la cap cu tampenii.

Si eu dar asta e chiar misto. Posibilitatea atasarii de poze si video o face in mare parte interesanta si foarte folosita. Cred.

Poze poti trimite si prin email.

Ma rog, cunosc destui oameni cu care vorbesc si fix in timp ce vorbim primesc n alarme d-alea de mesaj pe WhatsApp. Moment in care trebuie sa verifice si de multe ori e nu stiu ce fara care se simte nevoita sa traga de lesa, pierzand fraierul din campul vizual. Sau plictisiti care incep astfel discutii oligofrene gen: "Ce faci? Bine, tu? Bine, o frec. Aha. Marfa. Suge-l! Nu, ia-l tu pe sugenimenta!"

Asa ca, judecand practic, tot ma pis pe el de WhatsApp.

L.E: Sa fie si pe facebook ca sa fie bine.

Edited by Bogdan

Eu cred ca a fost ceva de genul: astia de la WhatsApp au auzit ca Facebook intentioneaza sa ii cumpere, la care ei si-au impus o suma la misto, sa zicem 20 miliarde. Astia de la FB nu s-au lasat mai prejos si au tot plusat si ei, ajungandu-se la 19 mil, convenabil pt ambele parti. :)

Sa mai spun ca nu o folosesc pe niciuna?

bai, Ciupa e suparat tare frate

Ciupa, la fel zicea de femei si Ga fa i la

Nu sunt deoc suparat pe femei. Femeia o incearca, e si normal s-o faca. Daca esti fraier, inghiti anumite lucruri. Daca nu esti, nu le inghiti.

O zice, dar cu ciorapi si sandale cam gonesti femeile, nu au cum sa te enerveze. Poate te enerveaza absenta lor cel mult.

Poze poti trimite si prin email.

asta-i ca si cum ai spune ca poti trimite poza si prin posta.  prin whatsapp e mult mai usor decat de pe un cont de mail.   plm, exista o gramada de aplicatii inutile, dar whatsapp nu e una dintre ele.  

la fel cum si viberul, daca ai conexiune buna, functioneaza foarte ok.   iar daca ai prieteni pe afara si ai un abonament din ala cu 5 euro fara minute internationale, il poti folosi foarte ok.   

Daca ai smartphone, cum naiba e greu sa trimiti o poza prin email? Si comparatia cu posta e aberanta. Bine ca n-ai comparat cu porumbeii calatori.

Te-ai dus pe poza, ii dai share, alegi email si ai trimis.

ce v-a apucat? whatsapp e misto.

iti trimit gagicile poze.

• Upvote 1

Daca ai smartphone, cum naiba e greu sa trimiti o poza prin email? Si comparatia cu posta e aberanta. Bine ca n-ai comparat cu porumbeii calatori.

Te-ai dus pe poza, ii dai share, alegi email si ai trimis.

plm, nu o folosesti si de asta zici.. insa e foarte comod. adica esti intr-o conversatie cu cineva, chat gen pe whatsApp si vine vroba de nu stiu ce chestie, "stai ca iti dau poza" si direct din aplicatie apesi pe butonul de atasament si selectezi din galeria telofonului poza cu fara, catelul sau ce mai este necesar de transmis.

Esti undeva, "coiaeeee, sa vezi ce tzate are astaaa" si pac faci poza de unde esti si live, direct din whatsapp, instant tzatzele sunt transmise catre amic, etc.

deci nu mai iesi dintr-o aplicatie, intri in mail, eventual mai faci si log in, compose new mail, add attachment, ...-n-fara ca sa trimiti o poza.

ma rog, e foarte ok aplicatia, era vorba ca suma e fabuloasa.

KIP e in spatele tranzactiei

iar Ciupa e reclacitrant la nou

Ia sa i dau buzz lui Similea pe whatsapp.