Laur 430 Report post Posted March 18, 2014 (edited) Nu incerc sa ma dau cunoscator, este doar parerea mea personala despre aceasta masina. La prima vedere poate parea inutila pentru multi, insa eu o vad cu totul altfel, adica senzationala. Motorul mi-a lasat cea mai buna impresie, mi s-a parut pur si simplu genial. E fascinant cum un diesel de 3 litri poate ajunge la 100 kmh in numai 5.3 secunde pe o caroserie de doua tone care nu tocmai aerodinamica. Capacitatea cilindrica poate reprezenta un avantaj in cazul impozitului. Pe modul sport senzatiile sunt demne de un motor mare pe benzina, sunetul fiind exceptional pentru un diesel, iar cutia automata cu opt rapoarte reprezinta inca un punct in plus care poate ajuta in economia de combustibil. Mi-a placut de asemenea si asistenta la coborare/urcare, un sistem foarte util care isi face treaba cu brio pe drumuri abrupte. Practic nu prea e nevoie de frana. Camerele din bara fata ajuta foarte mult in intersectiile unde se parcheaza pe colt, fiind capabile sa ofere o viziune asupra obiectelor de dupa colt, obiecte care din interiorul masinii nu se vad, iar impreuna cu cele de pe oglinzi ofera o viziune de sus a automobilului. Farurile cu led iarasi reprezinta un mare progres, asistenta la faza lunga fiind in masura sa disperseze lumina astfel incat sa nu orbeasca posesorul masinii din fata in momentul in care acesta te depaseste. Si tot atunci cand te depaseste o masina se aprinde un triunghi in oglinda stanga, iar daca in acel moment semnalizezi stanga volanul te atentioneaza si incepe sa vibreze. La interior nu mi-a placut pozitionarea display-ului, as fi preferat sa il integreze in bord ca la F10, dar tine de gusturi pana la urma. Plasticele din care sunt facute butoanele si gurile de aerisire mi-au dat senzatia de material ieftin, restul sunt ok. Cu exteriorul inca nu m-am obisnuit, dar nici cand a aparut E70 nu mi-a placut mai mult ca E53, probabil tine de timp. In rest vizibilitate ok, oglinzile mari ajuta foarte mult iar spatiul mi s-a parut destul de generos, fiind varianta cu 7 locuri. Edited March 18, 2014 by Laur 2 Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted March 18, 2014 Recunosc, acest review l-a pus pe gânduri pe Mas. Share this post Link to post Share on other sites
MAS 267 Report post Posted March 19, 2014 Recunosc, acest review l-a pus pe gânduri pe Mas. Hm...Cred ca ar putea exista o vaga si slaba posibilitate ca Laur sa scrie mai bine ca mine Share this post Link to post Share on other sites
raekwon 157 Report post Posted March 19, 2014 Laur, frumos spus. Am mers si eu cu noul X5 insa motorul ala de 3.0 D. Destul de agila masina, insa greutatea isi face simtita prezenta. Este un improvement fata de vechiul X5, se vede ca cei de la BMW s-au straduit. Noaptea nu am condus-o desi avea faruri LED. Plasticul de la gurile de aerisire, mi-a retinut atentia si cel de la inchiderea haionului, gen low quality. Insa as putea trece peste acest inconvenient, masina fiind foarte misto. Ca si buget, sare destul de mult, modelul testat de mine fiind undeva pe la 85K EUR, inclusiv TVA. Share this post Link to post Share on other sites
Laur 430 Report post Posted March 19, 2014 (edited) Am mers si cu 3.0d si pot spune ca nu se compara cu asta. Poate 335d-ul sa se apropie, insa ala parca e prea brutal, se ridica de fata la kickdown. In schimb X5-ul sta frumos pe sosea, parca nu are nici un stres cand il accelerezi, e in elementul lui. Aici ajuta si pozitionarea motorului in spate-jos astfel incat sa fie distribuita greutatea 50:50 pe punti. Nu am mai mentionat de Nightvision si alte sisteme care se intalnesc deja si pe alte modele si isi fac treaba cu brio si pe acesta. In schimb o chestie in plus este butonul de sub cel de avarii supranumit si Safety Button, care odata actionat activeaza sau dezactiveaza toate sistemele de siguranta precum Lane Departure Warning, Frontal Collision Warning, Pedestrian Warning si Active Blindspot Detection. Ah si nu mi-a mai placut pozitionarea butoanelor de deschidere/inchidere a geamurilor. A trebuit sa ma intind ceva. Ma rog, chestii minore. Edited March 19, 2014 by Laur Share this post Link to post Share on other sites
Tamer 26 Report post Posted March 23, 2014 Weekend-ul acesta am apucat si eu sa merg cu noul X5 M50d. Pot spune un singur lucru: WOW! Ma gandeam ca va fi rapida, totusi are litera "M" in denumire, dar nimic nu m-a pregatit pentru felul in care accelereaza. O masina de nota 10 din toate punctele de vedere. (Mai putin pretul 93k fara TVA pentru masina in care am mers eu) Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted March 24, 2014 Impresii? 1 Share this post Link to post Share on other sites