Jump to content
Sign in to follow this  
Pole

Problema wi-fi

Recommended Posts

Daca ajungi in setarile routerului, verifica pe langa encryption type (WPA/WPA2) si canalul pe care e setat routerul (channel), eventual sa-l setezi pe canalul 1 si standardul (b/g/n/ac), pe care poti sa-l fortezi pe n (nu cred ca ai tu ceva de clasa b sau g prin casa). Encryption type, daca e WPA, seteaza-l ca WPA2.

Te descurci sa dezactivezi encryption in setarile routerului ?

nu... plm. stai ca mai incerc sa sterg complet driverul, am vazut o bifa acolo "remove software driver" la uninstall si descarc driverul direct de pe site-ul ASUS, ca am cont, ma rog e inregistrat laptopul ceva de genul asta pe asus si imi descarc direct de acolo driverul si il instalez la rece dupa ce il rad pe asta.

brb.

Daca stergi driverul placii de retea nu ramai fara net? :)

Bre Similea, nu-s complet idiot :D am descarcat mai intai driverul de pe site-ul ASUS. deci sters complet ala vechi, pus asta nou, reconectat etc. 

deci, nu merge, adica e fix la fel, e ca si cum ar fi o limitare pusa, cum a zis ala de la UPC.

nu mai am variante.  :mellow: am net ca pe dial up...

Nu garantez ca m-as fi gandit inainte sa-l sterg :)

Ar fi o varianta, dar implica sa renunti la mizeria aia de Windows 8. Ar mai fi fost o varianta sa dezactivezi criptarea, sau s-o setezi pe WPA2, cum ai si pe laptop, dar asta implica setari in router.

nu stiu sa umblu in router la setari...

am ajuns in aceste setari ale wifi adapter, vreo idee daca sa umblu la ceva aici ?

bai dar mergea foarte bine pana la faza asta, tot incerc sa fac legatura cu ceva ce am facut eu, dar nu imi amintesc daca am instalat ceva, daca facut ceva...

Aparent nu esti singurul care se plange de probleme de genul asta:

http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Hardware/Slow-WiFi-on-Qualcomm-Atheros-AR9485-wireless-adapter-on-HP/td-p/3554087

Tipul asta a schimbat canalul pe 11. Pana sa faca asta, a incercat cu un adaptor wireless Belkin. E clar ca sunt niste probleme cu driverele de Windows 8 pentru Atheros AR9485. E foarte posibil sa se fi schimbat canalul pentru conexiunea intre router si laptop sau sa fi trecut din 20 in 40 Mhz.

Singura chestie asemanatare, as putea zice, mi s-a intamplat la rahatul de router Dlink de acasa, cand deodata nu mai puteam download cu mai mult de o viteza gen ...ca la tine.

Buba era de la QoS Engine si anume era bifata chestia asta in setarile routerului.

"Use this section to configure D-Link's QoS Engine powered by QoS Engineâ„¢ Technology. This QoS Engine improves your online gaming experience by ensuring that your game traffic is prioritized over other network traffic, such as FTP or Web."

Nu stiu cum dracu prioritiza routerul traficul si de aceea nu mai puteam descarca desi eu nu ma jucam deloc.

Am debifat aia si a mers ulterior.

Cred ca mai degraba problema este in settings de la router si nu din placa de wirelles.

Ar trebui sa intre cineva pe localhost la router si sa vada ce probleme sunt pe acolo.

si cum schimb canalul ala pe 11 ?

acum am dat si eu o catare pe google si intr-adevar, vad ca sunt destul de multe plangeri de genul asta pe windows 8.1 Am impresia ca a facut niste update-uri asta, alea automate.

pai ce treaba are router-ul, daca restul echipamentelor merg foarte bine pe wifi, pe acelasi router

Daca adaptorul wireless s-a deconectat (pentru un reboot/update/etc) si apoi s-a reconectat la router pe alt canal sau alta latime de banda, de-acolo e problema. BIne, pe orice OS in afara de Win 8.1 n-ar fi fost nici o problema, dar asta-i alta discutie...

bun, deci ce fac sa-l pun la loc pe banda lui ?

am facut acum hot spot cu telefonul, pe vodafone, nu sunt probleme are viteza buna.

Incearca sa ii dai si forget network, apoi sa ii bagi parola din nou.

E o problema la wireless cu Win 8.1, dar nu se manifesta prin reducerea vitezei ci prin deconectare. Am patit-o si eu la mai multe sisteme.

http://www.ibmw.ro/topic/260-fucking-windows-81/?p=29977

In final am rezolvat-o cu niste drivere vechi. Se pare ca e singura varianta momentan.

Pole, vezi sa nu-si facut windows vreun update de drivere in ultimile zile de cand a aparut problema.

Daca e asa, cauta un driver mai vechi si instaleaza-l.

driver mai vechi gasesti pe driverguide daca vrei sa incerci cum a zis Paul.

mi-as salva cele dragi de acolo si as zbura os-ul ala

Zicea mai sus ca a instalat driver de pe site-ul Asus. Asta ar fi trebuit sa rezolve probleme unui update. In plus, el are Atheros, nu Intel. In alta ordine de idei, Pole, ca sa nu te mai chinui, ne vedem maine pe undeva si iti dau un adaptor wireless Belkin N pe USB. Pentru multi a rezolvat problema.

Moare Cefi de ciuda

El a primit doua cartoafe

Zicea mai sus ca a instalat driver de pe site-ul Asus. Asta ar fi trebuit sa rezolve probleme unui update. In plus, el are Atheros, nu Intel.

Nu. Chiar ieri am avut o problema cu un Lenovo Q190 care are Realtek.

Se pare ca nu conteaza producatorul chipset-ului wireless. Am rezolvat-o cu un driver din 2012. Cu nici un driver mai nou nu a mers.

sa-i ia dracu bai nene cu windowsu' lor... da si-a facut update-uri windows-ul, insa am luat driverul acum direct de pe site-ul asus si la fel.

o sa incerc treaba cu canalul 11 la, daca gasesc cum se face.

mersi zyz pt oferta, dar vreau sa rezolv cu adaptorul meu, asa am la serviciu un extern din ala.

Pole, ai nevoie de un driver vechi. Canalul si criptarea nu au nici o treaba in cazul tau.

Paul, dar de ce cand fac hot spot cu telefonul merge mai repede ? ca este acelasi adaptor in ecuatie... sa incerc si cu alta retea wi-fi maine.

Ce viteza ai cu telefonul?

aproximativ 10 mbs, fata de 3,4,5 mbs cat am pe wi-fi.

E o problema la wireless cu Win 8.1, dar nu se manifesta prin reducerea vitezei ci prin deconectare. Am patit-o si eu la mai multe sisteme.

http://www.ibmw.ro/topic/260-fucking-windows-81/?p=29977

In final am rezolvat-o cu niste drivere vechi. Se pare ca e singura varianta momentan.

Pole, vezi sa nu-si facut windows vreun update de drivere in ultimile zile de cand a aparut problema.

Daca e asa, cauta un driver mai vechi si instaleaza-l.

Nu. Chiar ieri am avut o problema cu un Lenovo Q190 care are Realtek.

Se pare ca nu conteaza producatorul chipset-ului wireless. Am rezolvat-o cu un driver din 2012. Cu nici un driver mai nou nu a mers.

Dincolo de faptul ca Pole are evident o problema de latime de banda si nu de deconectare, exceptand si faptul ca problema asta e documentata inclusiv pe forumul de suport al Microsoft, nu inteleg dorinta asta arzatoare de a contra, cu fiecare ocazie, orice as spune, despre orice ar fi vorba, de cele mai multe ori neargumentat, ca si acum. E ceva ce vrei sa-mi spui, Paul ?