Jump to content
Sign in to follow this  
raekwon

Alpina D3 Bi Turbo in Individual Moonstone

Recommended Posts

F32-ul asta e de Europa. Chiar trage tare. Mai ales cand te gandesti ca e un motor de 2 litri.

Probabil in US nu iesea la noxe.

Ca tot s-a atins si subiectul asta, pentru motoarele alea imense nu se plateste nimic in state?

au si motoarele alea fanii lor. de exemplu, cui ii place un hemi, nu prea o sa inghita un ls de la chevrolet sau un ford :)

sa vedeti acolo rivalitati :).

Am mers cu toate motorizarile de pe F30 si cel mai placut m-a surprins 335d-ul. E deosebit de brutal si mult mai fun. Plus ca pe caroserii grele merg mult mai bine dieselurile.

la diesel cel mai placut te surprinde cuplul de la turatii joase

corect,da un cuplu de 350nm poti sa obtii destul de usor de la un diesel sub 200 de cai printr o simpla resoftare

BMW F30 335d 

Maximum torque : 630 Nm (464 lb.ft) @ 1500-2500 rpm

Sa nu comparam 3 litri diesel cu 2 litri benzina.

corect,da un cuplu de 350nm poti sa obtii destul de usor de la un diesel sub 200 de cai printr o simpla resoftare

E adevarat, dar gandeste-te ca eu pe 535i aveam 345 Nm cuplu.

Si 540i are un pic peste 400 Nm. Deci e foarte ok.

pana la urma deja e o chestie de alegere personala,la cat de mult s au apropiat tehnologiile

la diesel avantajul ar fi ca ai putea teoretic sa mergi pe biodiesel,ar fi si mai putin poluant

daca l ar face si ieftin sa fie la indemana oricui

Da. 

Oricum, eu zic ca in stilul asta diesel-ul va disparea de pe masinile premium sau oricum va scadea ca popularitate.

335d-ul oricum nu are relevanta in discutie. Oamenii cumpara 2 litri diesel la greu, ala e cel mai popular motor.

In momentul asta, mai bine iei un 2 litri benzina turbo decat 2 litri diesel. Consum foarte apropiat, senzatii mult mai misto de la benzina.

245 cp din 2 litri benzina e fabulos. Daca te mai gandesti ca poti merge si cu un consum mic in momentele cand nu ai nevoie de atat de multa putere, e win-win.

Edited by Bogdan

cred ca va trebui sa treaca ceva timp ca sa se dezobisnuiasca oamenii de diesel,rezistenta la schimbare e foarte mare la noi,dupa cum am invatat la sociologie :)

adica 1,9 tdi rulz

plus ca probabil se asteapta sa vada cat de fiabila este in timp tehnologia turbo pe benzina.se gandesc oamenii probabil si la faptul ca mai pica cate o turbina,doua trei si face gaura la buget

Noi oricum nu suntem cumparatori de masini noi. Ma refer la cei mai multi dintre noi.

Asa ca daca afara se vor vinde bine, sh-urile se vor vinde bine si aici peste niste ani.

Asta se intampla si la diesel.Un motor supraalimentat intotdeauna va inghiti mai multi bani decat unul aspirat.

pai tocmai asta zic,se asteapta sa treaca cativa ani sa vada cum rezista noua generatie de benzinare turbo

oricum, reducand capacitatea motorului spre extrem si ridicand puterea printr o serie de turbine,e evident ca teoretic se pot defecta mai multe chestii ca la un motor aspirat

nu se mai proiecteaza masinile ca acum 40 de ani,cand un motor  era gandit sa reziste milioane de kilometri fara prea mari interventii la el

Eu nu as compara 328i cu 320d, ci cu 325d...motor tot de 2000cmc dar cu 218CP si 450NM cuplu. Iar preturile sunt cam tot pe acolo, ambele cu cutia sport automatic.

Nemtii care cumpara aceste masini de noi, pentru a face multi km pe an...vor lua in continuare diesel, fiind inca mai rentabil. 

Personal, cred ca as alege totusi 328i dupa experienta cu benzinara :D

Pe F32 e foarte tare. Suta in 7.3 secunde.

Am gresit. E suta in 5.8 secunde. Ma si gandeam ca suna prea mult, masina parea mult prea rapida sa faca suta in 7.3 secunde. Deci e cam vijelie.

On: sper sa nu cobiti in privinta motoarelor i4, avand in vedere ce trompete de i4 au scos in ultima vreme (adica de la e46 incoace).

Off: ce misto ar fi mai multe topice ca asta  :)

Eu cred ca circumstantele i-au fortat sa fie mai atenti cu motoarele astea mici.

Criza se simte tare in toata Europa.

Pai faceti bre, bagati topice, daca va plac. Eu la inaltul meu nivel intelectual le apreciez p-alea de barfa si scandal :D

Adevarul e ca se schimba vremurile, iar ei vor trebui sa se adapteze. Dar parca tot mi-ar placea sa faca motoare mici, chiar si de 2000, in 6, cum au fost M50/M52. Fara moarte motoarele alea. Si nici n-ar fi un capat de lume, Ferrari faceau acum 50 de ani motoare V8 si V12 de 2l. Oricum, exceptand costul fabricatiei, un motor de aceeasi cilindree dar cu mai multi cilindri va fi intotdeauna mai eficient decat unul cu mai putini cilindri. In alta ordine de idei, ce tare e ifx.

Erau opere motoarele respective. Nici nu pot sa ma uit la unul in poze fara sa ma excit cand vad Weber-urile alea aliniate.

multu' :D