KIP 687 Report post Posted September 3, 2014 Parca doar tu il violai pe Pachu la intalniri. Nu mai generaliza, haimanao. Share this post Link to post Share on other sites
MAS 267 Report post Posted September 3, 2014 Ei hai ca si Șupamiezu' a atentat. Pachu a râs. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted September 3, 2014 Du-te ma de aici. Eu fugeam dezgustat de glumele alea. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted September 15, 2014 (edited) Vitamina C este un nutrient esențial vieții, solubil în apă, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, alcolagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv. ... Fructele citrice (lămâie verde, lămâie, portocală, grepfrut), tomatele și cartofii sunt surse comune și foarte bune de vitamina C. Alte alimente care sunt bune surse de vitamina C includ papaya, broccoli, varză de Bruxelles, coacăze,căpșuni, conopidă, spanac, pepene galben și kiwi. De asemenea, merișoarele și ardeii iuți sunt surse bogate în vitamina C. Cantitatea de vitamina C din alimente provenite din plante depind de: varietatea exactă a plantei, condițiile solului climatul în care s-a dezvoltat, perioada de timp dintre recoltare și consumare, condițiile de păstrare, metoda de preparare. Gătitul în general, se presupune, distruge vitamina C - vedeți secțiunea despre Prepararea alimentelor. Următorul tabel arată abundența relativă a vitaminei C în plante crude. Cantitatea este exprimată în mg la 100 grame de fruct sau legumă: Sursă Cantitate Billy Goat plum 3150 Camu Camu 2800 Cătină de garduri 2500 Măceș 2000 Acerola 1600 Amla 720 Jujuba 500 Baobab 400 Coacăză 200 Guava 100 Kiwi 90 Broccoli 90 Loganberry 80 Ardei iute 80 Varză de Bruxellss 80 Litchi 70 Persimmon 60 Papaya 60 Căpșună 60 Sursă Cantitate Portocală 50 Lămâie 40 Pepene galben 40 Conopidă 40 Grapefruit 30 Zmeură 30 Tangerină 30 Mandarină 30 Fructul pasiunii 30 Spanac 30 Varză verde crudă 30 Lămâie verde 20 Mango 20 Pepene Honeydew 20 Tomată 10 Afină 10 Ananas 10 Pawpaw 10 Strugure 10 Caisă10 Sursă Cantitate Prună 10 Pepene roșu 10 Banană 9 Morcov 9 Avocado 8 Măr sălbatic 8 Piersică 7 Măr 6 Mură 6 Sfeclă 5 Pară 4 Salată 4 Castravete 3 Vânătă 2 Smochină 2 Afină 1 Pepene cu coarne 0.5 Moșmon 0.3 Animale Caprele și majoritatea altor animale își produc singure vitamina C Majoritatea speciilor de animale și plante își sintetizează singure vitamina C. Prin urmare, nu este o vitamină pentru ele. Sinteza este obținută printr-o secvență de pași, bazați pe enzime, care convertesc glucoza în acid ascorbic. Acest lucru are loc fie în rinichi, la reptile și pasări, sau în ficat, la mamifere și păsări ciripitoare (Passeriformes). Ultima enzimă din proces, l-gulonolactonă oxidază, nu poate fi fabricată de organismele umane deoarece gena care aparține enzimei nu funcționează. Pierderea unei enzime care este importantă pentru producerea acidului ascorbic a avut loc frecvent pe scara evoluției și a afectat majoritatea peștilor, multe păsări, uniililieci, porcușorii de Guineea și majoritatea primatelor, incluzând oamenii. Mutațiile nu sunt încă letale, deoarce acidul ascorbic se regăsește din abundență în sursele alimentare (se poate spune că multe dintre aceste specii se hrănesc, sau se hrăneau, în principal cu fructe). De exemplu, o capră adultă produce mai mult de 13000 mg de vitamina C pe zi într-o stare normală și până la 100000 mg pe zi într-o stare de stres, traumă sau boală. S-a demonstrat că traumele sau rănile consumă o cantitate mare de vitamina C la animale, incluzând oamenii. Abia în anii 1920 s-a realizat că și unele bucăți de carne sunt, de asemenea, o sursă de vitamina C. Mușchiul și grăsimea, care reprezintă baza alimentației occidentale moderne, sunt surse slabe. Ca și în cazul fructelor și legumelor, gătitul micșorează cantitatea de vitamina C conținută. http://ro.wikipedia.org/wiki/Vitamina_C Edited September 15, 2014 by umbrella Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted September 16, 2014 a dreaq Billy Goat plum aia. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted November 14, 2014 http://www.cocoon.ro/?p=5612 Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted November 14, 2014 a dreaq Billy Goat plum aia. efectiv nu-mi aduc aminte cand am scris asta si de ce... beat sigur nu eram ca nu mai beau alcool de un an. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted November 14, 2014 cred ca rares scria de pe userul tau Share this post Link to post Share on other sites
jeleu 245 Report post Posted November 14, 2014 Apa, paie si bataie. Share this post Link to post Share on other sites
Scufi 1567 Report post Posted January 6, 2015 Similea nu are nevoie de ea. Cartofii si malaiul nu au e-uri. Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted January 11, 2015 http://oradetimis.oradestiri.ro/descoperire-revolutionara-ascunsa-de-companiile-farmaceutice-vitamina-care-ucide-cancerul/#.VLLeK8uYvqB Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted January 11, 2015 nu mai beau alcool de un an.Sau nu-ți aduci aminte să fi băut... Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 11, 2015 fals, ieri a fost prima data cand am pus alcool in gatlej, dupa o pauza foarte mare, de un an, sau chair mai mult probabil. am luat o perioada zoloft si deci oricum nu aveam voie sa beau. am mai tras cate un cui in schimb, dar na, plm. http://oradetimis.oradestiri.ro/descoperire-revolutionara-ascunsa-de-companiile-farmaceutice-vitamina-care-ucide-cancerul/#.VLLeK8uYvqB si de unde se cumpara vitamna asta ? ca eu as lua preventiv, sa nu fac cancer never. Share this post Link to post Share on other sites
SLY 2045 Report post Posted January 11, 2015 Pai nu ti trebuie vitamina daca mananci periodic alimentele mentionate Tin minte cand eram copil,spargeam samburii de caise si le mancam miezul,au un gust specific amarui. Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted January 11, 2015 pai da, dar ma gandeam ca este sintetizata vitamina asta si se poate lua ca si capsule. tata a avut cancer si vreau sa previn ejti nebun da, erau buni de tot samburii de caisa, ia sa caut, poate se gasesc de cumparat, mi-e pofta de crap Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted January 11, 2015 am luat o perioada zoloft esti offtopic Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted January 12, 2015 pai da, dar ma gandeam ca este sintetizata vitamina asta si se poate lua ca si capsule. tata a avut cancer si vreau sa previn ejti nebun da, erau buni de tot samburii de caisa, ia sa caut, poate se gasesc de cumparat, mi-e pofta de crap se gasesc, eu ma duc chiar acum sa iau mancam si inainte dar uit, plmea cred ca ma paste alzheimer Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted March 26, 2015 (edited) l-am mutat Edited March 26, 2015 by umbrella Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted March 27, 2015 http://www.infocs.ro/bomba-de-la-congresul-cancerului-de-la-paris-inapoi-la-natura/ Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted May 1, 2015 Mai jos avem efectele unui pahar cu apa baut, atunci cand este absolut necesar: un pahar cu apa baut dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit, iti activeaza organele; un pahar cu apa baut inainte de a face dus iti scade tensiunea arteriala; un pahar cu apa baut cu 30 de minute inainte de masa ajuta la digestie; Nu este indicat sa bei apa imediat dupa ce ai mancat deoarece iti ingreunezi digestia; un pahar cu apa baut, atunci cand iti este foame, ajuta la scaderea in greutate. De ce se intampla acest lucru? Simplu, creierul intre mese, trimite semnale gresite lasandu-ti impresia ca iti este foame, dar de fapt iti este sete si esti putin deshidratat. Inainte de a manca, bea un pahar de apa rece si in cele mai multe cazuri foamea iti va disparea; un pahar cu apa iti tine creierul activ. Daca iti este somn si trebuie sa stai treaz, bea un pahar cu apa rece; un pahar cu apa baut inainte de somn, scade riscul atacurilor de cord si accidentelor vasculare. Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted May 1, 2015 De unde ai luat alea? Share this post Link to post Share on other sites
umbrella 933 Report post Posted May 1, 2015 dintr-un articol sunt adevarate Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted May 1, 2015 Este vorba de apa plata? Sau... Share this post Link to post Share on other sites