Jump to content
Sign in to follow this  
Pole

Istorie, razboaie si doctrine

Recommended Posts

Ucrainienii sunt clar mai praf si decat noi, sa fim seriosi. Pana si noi avem granitele mai bine protejate decat ei.

Sunt vai mama lor, iar rusii stiu asta. Si rusii stiu foarte bine ca in afara de sanctiunile alea, nimeni nu le poate face nimic. 

Iar sa-i izolezi total n-ai cum pentru ca sunt destule tari care vor continua sa faca afaceri cu ei, in special China.

Arma nucleara nu cred ca e o varianta pentru nimeni.

Si mai e o chestie care cred ca unii nu o inteleg.

Pe americani chiar nu-i intereseaza de ucrainieni. Si nici pe altii. Ma refer aici la cei care intr-adevar sunt cu deciziile, nu pe oamenii de pe facebook.

Ucrainienii nu inseamna mare lucru. Ca exista si acolo niste interese economice, asta-i clar. Insa sa te duci la razboi pentru ei - absolut imposibil.

Pai Israelul este atat de bine protejat pentru ca se face un lobby enorm pe langa Congresul american. Se bag sute de milioane de dolari in politicieni care sa-i sprijine.

Edited by Bogdan

israelul e atat de protejat petru ca america a plina de evrei , si majoritatea lor is actionari in diferite imperii

eu tot incerc sa imi explic, ce i-a lipsit neamului astuia, sau ce s-a intamplat in istoria noastra, de aveam asa o natie de nesimtiti, de scuipatori pe jos, nespalati, hoti, putori, meschini si bulangii. Bai nene, am colindat destul de mult lumea asta si pe onoarea mea ca n-am vazut mai rau ca la noi. Acum faptul ca s-ar putea sa fie mai rau, sau la fel prin lumea a 4-a nu numai ca nu ma incalzeste cu nimic, ma demoralizeaza total.

• Upvote 1

Plm, intetesant

M-am apucat si de istorie cu voi

Bunicu' a luptet in muntii tatra

Mi_a povestit mult si multe

Imi pare rau ca eram atat de mic si nu am putut sa salvez medaliile cu meritele din razboi

S-au dus pe apa sambetei

Una din povestiri era asta:

In momentele scurte de pace, mergeau sa fure de la soldatii nemti oile belite si lasate la scurs

Au facut asta de mai multe ori si nemtii s-au prins

Urmatoarele oi au fost caini

Cica au fost buni si aia

ce actionari.marile banci americane sunt patronate de evrei,asta i lucru de necontestat

politica,finante au monopol.nu trebuie sa fii vreun antisemit sa constati chestiile astea.

pur si simplu s au axat pe domeniile astea si le controleaza foarte bine

eu tot incerc sa imi explic, ce i-a lipsit neamului astuia, sau ce s-a intamplat in istoria noastra, de aveam asa o natie de nesimtiti, de scuipatori pe jos, nespalati, hoti, putori, meschini si bulangii. Bai nene, am colindat destul de mult lumea asta si pe onoarea mea ca n-am vazut mai rau ca la noi. Acum faptul ca s-ar putea sa fie mai rau, sau la fel prin lumea a 4-a nu numai ca nu ma incalzeste cu nimic, ma demoralizeaza total.

ar trebui sa mai iesi din bucurestiul ala infect,sa mai stai un an doi prin cluj,timisoara,sibiu sau arad

ti ai mai schimba parerile.nu e vorba de patriotism local,ci pur si simplu o mare diferenta de mentalitate

sudul a fost secole la rand sub influenta fanarioto-turceasca.asta spune tot

e pur si simplu un context istoric

Nu prea e asa.

E plin de bulangii peste tot. Sa nu ne imbatam cu apa rece.

Eu ma gandesc ca e de la comunism.

In orice caz, foarte multi romani sunt de o rautate, invidie si perversitate rar intalnita. 

Crapa de oftica atunci cand altora le merge bine, ii privesc pe toti cu ura.

Si cel mai rau e omul sarac. Aia in general au o ura enorma. In saracie ura infloreste.

Edited by Bogdan

Uita-te in istorie: romanii lasati de capul lor au fost numai asa cum sunt astazi. Goana dupa bani usori si inavutire rapida a fost si este litera de lege. Vezi si in literatura noastra, e plin de exemple. Din pacate, poporul a tras concluziile gresite

Chiar sunt. Si primitori, respectuosi.

Cand intri intr-un magazin in Turcia e imposibil sa nu te serveasca cu ceai sau suc. Sau daca mananca te invita sa mananci cu ei. Au o cultura mult mai ok decat a noastra. Pai romanul e tot timpul deranjat si uracios. Se uita urat toata lumea, de la vanzatoare la angajatele de la banca.

Sau sa facem o comparatie intre cum sacrifica romanul porcul si cum sacrifica turcii o oaie.

Acolo animalul este respectat. Cand o taie nu trebuie sa scoata nici un zgomot. Se comporta cu blandete cu ea. E aproape un ritual.

La noi e pe baza de bautura. Porcul se leaga in lat si este injunghiat adesea de un betiv d-ala care nici nu stie unde baga cutitul. E un moment de panica.

Edited by Bogdan
  • Upvote 1

turcii civilizati lol.ia priveste in istoria recenta,a sec XX sa vezi ce atrocitati au comis turcii impotriva unor minoritari armeni

au ucis milioane de oameni

bai nene,ma faceti sa rad

aproape exclusiv voi ganditi asa,si asta pentru ca traiti acolo

noi care traim aici,avem alta parere.punct

Eu am fost in Turcia si sunt prea domni.

Pai un om sarac in Turcia intotdeauna primeste ceva fara sa cerseasca.

Pana si oamenii se imbraca mai civilizat. Majoritatea sunt la camasa si pantaloni din stofa, indiferent daca au bani sau nu. E o chestie de respect de sine. Toata lumea saluta, sunt foarte ok.

intr-adevar, in zona ardealului, parca sunt altfel, in sud zici ca-s satanizati toti in plm, eu nici nu mai vreau sa ies pe undeva pe considrentul asta.

pai am iesit azi si ieri cu diverse treburi sa-mi bag ..., si nemortii aia din walking dead par mai prietenosi decat infectiile astea care bantuie prin bucuresti.

adica stiu ca-s sociopat, dar oricum...

turcii civilizati lol.ia priveste in istoria recenta,a sec XX sa vezi ce atrocitati au comis turcii impotriva unor minoritari armeni

au ucis milioane de oameni

bai nene,ma faceti sa rad

aproape exclusiv voi ganditi asa,si asta pentru ca traiti acolo

noi care traim aici,avem alta parere.punct

vorbim la nivel de 2014 manca-ti-as :D

• Upvote 1

Eu am fost in Turcia si sunt prea domni.

Pai un om sarac in Turcia intotdeauna primeste ceva fara sa cerseasca.

Pana si oamenii se imbraca mai civilizat. Majoritatea sunt la camasa si pantaloni din stofa, indiferent daca au bani sau nu. E o chestie de respect de sine. Toata lumea saluta, sunt foarte ok.

vezi,asta i diferenta

modelul sudului a fost secole de a randul turcia,modelul transilvaniei a fost secole de a randul vestul

nu i nici un merit,pur si simplu un context istoric dupa cum am zis

asta face diferenta

Nu prea are legatura ceea ce zici tu.

Eu am vazut asta ca turist. N-are legatura cu faptul ca sunt din Bucuresti.

Sa ne gandim totusi ca vreo 50 de ani marea majoritate a romanilor n-au putut trece granita.

Asa ca ce model e Turcia?

Pana la urma, Romania arata destul de sovietic. Cartierele de blocuri comuniste arata exact ca in Rusia.

saracia e boala frate.De disperare si presiune continua ( e un stress permanaet, sa ai datorii,sa nu poti plati una alta, vin si iti taie apa, caldura etc, iti ploua in cap prin acoperis ca nu ai bani sa il repari.... ) nu mai ajungi sa gandesti normal. 

E greu frate, nu stiu ce sa va spun ca  sincer  nu de bine am plecat, eu nu am fost in stare sa ajung in romania la standard decent,

Am mare respect pentru cei care fac asta in ro, din munca cinstita sa reuseasca sa aibe un trai decent fie ca salariat sau mica afacere cum sunt si cativa pe forum, cum e sly care are o splatorie si ce o mai avea, sau bogdan cu service-ul, similea cu "chioscul"  lui de drept.. dar eu unul nu am reusit  si am plecat.. 

Oricum nivelul de stress e enorm in ro, si fiecare euro castigat acolo in stress e de 2 ori mai dur ca afara... 

Si sunt de acord cu Sly, orasele mici sunt diferite totusi, sunt bineinteles si acolo marlani si nenorociti, dar chiar si aia se mai abtin ca afla lumea imediat  si pur si simplu te evita sau nu mai face afaceri cu tine.. 

L.E 

Deci mi-a placut la nebunie in turcia, spun sincer ca mai bine ca acolo nu m-am simtit nici pe coasta de azur, nici in Spania, nicaieri ..eu unul nu am detectat nici un fel de falsitate si zambet dinala studiat la marketing, cum vezi in vest. Bine e bun si ala decat acritura clasica de Ro.. 

am ramas foarte placut impresionat. de turcia, la nivelul asta de ospitalitate cu strainii.. 

Edited by DOMI

La Bucuresti se strang toti spurcatii din tara, sa fure si ei un os. Normal ca sunt oamenii asa cum sunt. Daca Timisoara, Clujul sau oricare alt oras ar fi fost capitala, cu tot modelul din vest, crezi ca ar fi la fel de ok ca acum ?

• Upvote 1

Oricum nivelul de stress e enorm in ro, si fiecare euro castigat acolo in stress e de 2 ori mai dur ca afara...

Asta e foarte adevarat.

Kip, nici tu nu ești din Bucuresti. Oricum, divagam prea mult

La Bucuresti se strang toti spurcatii din tara, sa fure si ei un os. Normal ca sunt oamenii asa cum sunt. Daca Timisoara, Clujul sau oricare alt oras ar fi fost capitala, cu tot modelul din vest, crezi ca ar fi la fel de ok ca acum ?

Pai da, vin toti bulangii care vor sa faca bani. Cam din toate orasele. Toti oportunistii, toate leprele. Evident, nu inseamna ca daca vii in Bucuresti esti asa, dar oricum, ponderea e mare.

Toate curvele de la tara care vor sa-si gaseasca un fraier cu bani. Toti fraierii care nu sunt in stare sa faca nimic in orasul lor, dar ar incerca aici o smecherie.

Kip, nici tu nu ești din Bucuresti. Oricum, divagam prea mult

de la ? lol

voi va plangeti. veniti la ct. plin de lume primitoare