Bogdan 2023 Report post Posted August 11, 2016 MAS va roaga sa faceti un rezumat si sa scrieti a cui e mai lunga. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 11, 2016 chiar ca. Share this post Link to post Share on other sites
WLF 896 Report post Posted August 11, 2016 M-a terorizat deja scufie, eu renunt. Share this post Link to post Share on other sites
Scufi 1567 Report post Posted August 11, 2016 io plec ramane ciupa si pole sa-i explice Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 11, 2016 nush, dar deja discutam despre cat o are de lunga DOMI de prea mult timp. 1 Share this post Link to post Share on other sites
DOMI 35 Report post Posted August 11, 2016 break-ul e mai scurt ca sedanul. E bizar dar asa e. nu aveau pe stoc in momentul respectiv, ca as fi luat dinala. Nu stiu daca rezolva problema dar poate era mai ok NU e asta singurul motiv. Nici cu dieselul nu ma impac, desi e printre cel mai bun de pe piata la clasa ei. (nivel de zgomot, vibratii, comportament.. etc). Oricum daca nu aveam oportunitatea aia atunci sa o iau fara TVA + discount mare, nu ma induram eu sa dau banii. Practic am dat pe ea cu 11k euro mai putin decat pretul din lista. Sa vad ce zice hotul ala de dealer maine. Share this post Link to post Share on other sites
Bogdan 2023 Report post Posted August 11, 2016 Si vrea sa ne spuna ca de fapt e nasol sa fie atat de lunga. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 11, 2016 era sa intreb cum plm a obtinut DOMI discount de 11.000 de euro la o Mazda. adica ... mea, nici daca ma duc la Ferrari cu banii in punga nu cred ca imi fac aia reducere 11.000 de coco. decat zic. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Flappy 1036 Report post Posted August 11, 2016 O grămadă am de moderat aici, o grămadă. Share this post Link to post Share on other sites
F&F 1632 Report post Posted August 11, 2016 nici daca ma duc la Ferrari cu banii in punga nu cred ca imi fac aia reducere 11.000 de coco. Ai încercat? Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 11, 2016 n-am pungã, plm. Share this post Link to post Share on other sites
Scufi 1567 Report post Posted August 11, 2016 Importatorul Ferrari Ro a inchis pravalia inca de la inceputul anului daca-mi amintesc. Share this post Link to post Share on other sites
DOMI 35 Report post Posted August 12, 2016 (edited) @Pole : In primii 2 ani de contract, daca lucrezi pentru institutii europene (Comisie, Parlament etc) poti o cumpara o masina noua fara TVA. O singura data. Si numai in primii 2 ani de contract. La momentul respectiv nevasta-mea era angajata a Comisiei Europene de vreun an jumate, deci era cam ultima oportunitate. Daca o vinzi inainte de 2 ani, trebuie returnat o parte, se face un tabel de devalorizare, etc.. Grosul a fost de acolo, in Belgia TVA e 21%. In afara de asta mai poti obtine ce se numeste un discount "diplomatic", desi tehnic vorbind personalul Comisiei nu are statut diplomatic full, totusi au un statut special. , care in functie de firma e de la 9% in sus. In cazul meu am negociat la 13%, ca am luat una care era pe stoc. Deci am luat-o cu 34% sub pretul din lista, de ~ 36 k la momentul respectiv. Daca cumpar alta noua, voi plati TVA, discount-ul diplomatic ramane. Initial chiar eram setat pe o mazda 3 din start, dar mi-a placut mai mult 6 care era mai spatioasa si mai confortabila. Greseala mare cum s-a dovedit mai tarziu. Avand oferta aia buna, in capul meu idiot m-am gandit ca daca o tin 5 ani nu o sa pierd asa multi bani, pentru ca la cat de zgarcit sunt eu la banii aruncati pe masini mai ales, nu as fi cumparat niciodata o masina noua. Cum spuneam, daca imi face o oferta buna ... schimb cu o mazda 3. Si asta de lene. Daca oferta va fi sub cat sunt dispus sa dau sa stau linistit, sa nu ma agit cu vandut/anunturi pe net si tot felul de nebuni, o sa o pun la vanzare si dupa ce o vand o sa caut ceva cam aceasi varsta/km si care sa fie in parametri setati.. adica de dimensiunea unui Golf, chiar si un pic mai mare, dar nu mult mai mare, si sa fie benzinara si automata. Edited August 12, 2016 by DOMI Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 12, 2016 recunosc ca n am citit tot, insa sunt convins ca explicatia e pertinenta. 1 Share this post Link to post Share on other sites
DOMI 35 Report post Posted August 12, 2016 (edited) iti fac un rezumat am luat-o fara TVA 21 % (perfect legal ) + un discount baban 13 % Edited August 12, 2016 by DOMI Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted August 12, 2016 Mai da-o-n futere de hondă, atata caz faceti pt masina asta. Share this post Link to post Share on other sites
DOMI 35 Report post Posted August 12, 2016 (edited) nu te obliga nimeni sa citesti nimic. fiecare cu dramele lui. Edited August 12, 2016 by DOMI Share this post Link to post Share on other sites
Scufi 1567 Report post Posted August 12, 2016 Mai da-o-n futere de hondă, atata caz faceti pt masina asta. blue e oparit de la o vreme. credeam ca a trecut sezonul alergiilor. Share this post Link to post Share on other sites
Cosmin 102 Report post Posted August 12, 2016 Mazda e facut de honda? Share this post Link to post Share on other sites
blue 1124 Report post Posted August 12, 2016 nu te obliga nimeni sa citesti nimic. fiecare cu dramele lui. ai dreptate, imi cer scuze. Share this post Link to post Share on other sites
MirceaSI 5 Report post Posted August 12, 2016 no me gusta japonezele... Share this post Link to post Share on other sites
Pole 3728 Report post Posted August 13, 2016 desi cica au fara sideways Share this post Link to post Share on other sites