Jump to content
blue

Home audio & video

Recommended Posts

e de la cabluri

stiu ca glumesti, da' folosesc aceleasi cabluri rca.  placa avand 3 canale, a venit cu 4 cabluri rca cu mufe aurite, destul de scurte, 40 cm, sau asa.  evident ca am pus aceleasi cabluri si la placa si la player, sa nu fie nici aici diferenta.  ce-i drept, daca as folosi xlr-uri, am inteles ca as avea acolo un plus de 7 decibeli, da' statia n-are intrare xlr, doar playeru'.  deci folosesc la amandoua rca-uri. 

da, hai ca la asta nu m-am gandit.   revin.

e de la cabluri

Pfff, mai ai var ?  :D

e aceeasi diferenta, si am incercat doar cu cd original vs. .m4a    :(

bag ..., il vand.

10

blue, de obicei placile audio de laptop sunt slabe, deci ceva nu e in regula daca se aude mai bine pe laptop

cpt obvious oarecum

nu e placa audio a laptopului.  e o placa externa profesionala, a fost 800 de euro la vremea ei cand am luat-o, acu' vreo 3-4 ani.   e un DVS (digital vinyl system) pt dj, si a fost si cred ca mai este cel mai scump dintre toate DVS-urile de pe piata.

mai pun o data link cu specificatiile ei.

http://serato.com/hardware/rane-sl3

pune laptopul pe direct si playerul la fel.

apoi pune playerul prin placa aia, o sa ai surprize.

Edited by dy2
  • Upvote 1

stiu ca glumesti, da' folosesc aceleasi cabluri rca.  placa avand 3 canale, a venit cu 4 cabluri rca cu mufe aurite, destul de scurte, 40 cm, sau asa.  evident ca am pus aceleasi cabluri si la placa si la player, sa nu fie nici aici diferenta.  ce-i drept, daca as folosi xlr-uri, am inteles ca as avea acolo un plus de 7 decibeli, da' statia n-are intrare xlr, doar playeru'.  deci folosesc la amandoua rca-uri.

Designed in part to

accompany the powerful

Harman Kardon 150-watt HK

990 stereo amplifier, the HD

990 can stand alone – or be

a highly capable focal point

of a more significant home

entertainment system.

poate cu xlr pe hk 990 se simte diferenta

pune laptopul pe direct si playerul la fel.

apoi pune playerul prin placa aia, o sa ai surprize.

pai aia stiu ca e diferenta, lol. in fine, m-am gandit ca daca o sa-l iau sta o se auda mai bine macar cd-urile.  dar pila.   de ce sa pun laptopu' prin placa lui, cand de aia mi-am luat placa externa? LOL

poate cu xlr pe hk 990 se simte diferenta

da, dar asta inseamna ca daca si placa ar avea xlr, tot s-ar auzi mai bine decat playerul. :)  daca placa prin rca se aude LA FEL DE BINE ca playerul prin xlr, tot placa e mai buna decat cd-ul. :)

pai de test doar, dar daca deja sti ca placa aia face diferenta, scapa linistit de player.

ii fac vant, clar.  o sa vad daca este pe undeva prin tm la vanzare arcam irdac, si ma duc sa-l compar cu placa mea.  daca se aude cel putin la fel de bine, imi iau ala, s-asa nu prea am cd-uri originale.  daca se aude cel putin la fel de bine, is super multumit si de mp3-uri la 320, care se aud mai bine decat audio de pe hd990.  ala l-as lua pt intrarile multe pe care le are, pot sa-mi bag si receiverul tv, si un eventual media player ca sa nu mai tot futizez laptopul.  asta-i singurul neajuns al placii mele, ca n-are decat o singura intrare, si aia e usb.  ca vad ca la calitate, bate ceva playere audiofile.

Mi-am comandat o pereche de boxe Magnat  Quantum 803.

• Upvote 1

care tine pariul ca Paul o sa lase ceva timp boxele sigilate intr-un colt pe undeva :),

cu ocazia asta o sa-ncerce probabil si ampliful. :)

blue, on 10 Dec 2013 - 15:12, said:

Nu de acolo, dar la acelasi pret.

Nu inteleg de ce sunt atat de scumpe boxele astea - 2000 de lei bucata standard si 1150 bucata reduse.

Cred ca mai mult de asta le-am cumparat, sa vad si eu cat de bine pot sa sune :)

Dy2, nu raman cu boxele in cutie :) . Nu de alta, dar le dau pe cele actuale.

lol, nu vrei un cd player bun sa se asorteze cu statia? :sorcerer:

Am si eu un media player Asus O!Play BDS-700 care sta degeaba :). Nou nout, in cutie. Cu niste specificatii audio bune. Numai ca nu stie sa redea fisiere de pe share-uri de retea. Stie doar local prin USB si din retea prin DLNA. Insa eu toata muzica si toate filmele le am in retea,  pe un NAS.

este IMPOSIBIL ce spui tu acolo Blue, in sensul ca nu are logica.

mai fa, pentru mine, un experiment - baga placa ta de sunet IN cd player pe digital, seteaza cd playerul sa functioneze ca DAC, lasa statia pe direct

si zi-mi daca e vreo diferenta intre sunetul obtinut asa si sunetul pe care l-ai da direct din placa ta de sunet in statie.

altminteri ceva nu e in regula, la mine l-au ascultat mai multi insi pe post de DAC, la care conectam mediaplayere care redau FLACURI si...diferenta era IMENSA

Paul - aboooooooooooooooooon

aici se vede cat de subiectivi suntem cand e vorba de sunet...

pai configuratia asta pe care o ai tu, statie, player si boxe, am ascultat-o si eu la drive si pur si simplu am fost incantat

dar CD bun, original, cum se zice, nu mp3 sau alt format

PS - logic ar fi sa ai dreptate, daca stau si ma gandesc ca ai urechea mult mai bine antrenata (in teorie) ca noi

bine, tu ai si nas

antrenat

n-am cum sa bag placa-n cd, pt ca placa mea are doar iesire audio/rca.  si ba da, e foarte posibil sa fie asa, din moment ce placa e profesionala, iar cd-ul e home use.   sunt sigur ca in materie de DAC placa mea sta mai bine decat playerul. in cazul de fata diferenta de pret e chiar reala. 

si daca nu ma crezi, jur ca ti-o trimit s-o testezi.