Jump to content
Sign in to follow this  
jeleu

F10

Recommended Posts

Un tractor, F10 530d, fabricatie 07.2010, prefacelift de 245 HP.

Are destul de multe dotari, cele mai importante fiind:

- Cutia Sport ZF cu padele

- Dynamic Drive

- Adaptive Drive

- EDC ( amortizoare controlate electronic )

- Comfort Access

- Camera Spate

- Camere fata ( in aripi )

- SURROUND VIEW ( camere in oglinzi )

- Perdeluta luneta si geamuri laterale

- Oglinzi cu auto DIP

- Scaune comfort cu ventilatie

- Clima pe 4 zone

- Incalzire bancheta spate

- Bixenon adaptiv cu functie de cornering

- Lane assist

- Head up display

- Park Assist ( Parcheaza bine lateral, nebuna )

- High Beam Assist

- INDIVIDUAL SUNSHADE GLAZING ( Toate geamurile cu protectie termica, inclusiv parbriz )

- ACTIVE PEDESTRIAN PROTECTION

- AUTOMATIC TRUNK LID

- HIFI SYSTEM PROFESSIONAL DSP

- ROAD SIGN DETECTION

+ alte balarii. 

Cel mai incantat sunt de combinatia Dynamic Drive + EDC (am vrut neaparat DD), cu toate ca masina e cat o sufragerie se comporta exemplar pe drumuri virajate si are o dinamica foarte buna.

Practic, inclinarea sasiului in curbe sau la schimbari bruste de directie e insesizabila cu DD.

Dupa ce am mers mai multa vreme cu masina mea, am facut un test tot pe un F10 530d dar fara DD si diferenta e destul de mare in viraje abordate cu viteza maricica sau la o schimbare brusca. Intradevar, la mers normal sau prin oras nu e nicio diferenta.

Masina am luat-o personal dintr-o reprezentanta BMW din DE, m-am bucurat cand am vazut ca are cutia schimbata in 2015, fiind pusa cutia de generatie noua care s-a pus din 2012 si anume ZF 8HP70Z. Din ce am vazut e aceeasi cutie pusa pe modele mai potente, gen M550D, 550i, etc.

Din facturi a avut 2 probleme, cutia si compresorul de clima, in rest doar consumabile.

Chestia interesanta, am dat de fostul proprietar pe facebook, care a dat masina la reprezentanta cu cateva zile inainte sa o iau eu si a luat un 535d touring. Foarte deschis si ok omul, mi-a confirmat ca masina e ok, mi-a zis ca a schimbat cutia si mi-a dat o gramada de poze cu ea, inclusiv poze cu anuntul de cand a luat-o el in 2013.

Sistemul de sunet se aude foarte tare, chiar sunt incantat de el.

Am 4500 km facuti cu ea pana acuma si sunt multumit de masina. Nu stiu cat o sa o tin dar urmatoarea cred ca o sa fie un benzinar, probabil N54/ N55.

Edited by jeleu
  • Upvote 1

Sa te bucuri de ea cat mai mult!

Lui Rareși ii place mazda

Misto culoarea,e titan sau glacier sillber?

Mi se pare cea mai frumoasa pt bmw

A,si aia,carbonschwartz

Rares, esti pe ibmw.ro nu pe ibmw.co.uk :lol:

Faina masina jeleu, sa ai noroc de ea!

Multumesc pentru urari.

Misto culoarea,e titan sau glacier sillber?

Mi se pare cea mai frumoasa pt bmw

A,si aia,carbonschwartz

E Titansilber Metallic.

Pffff, e cu volan pe stânga?!

Da, dar il mutam, nu-i problema.

Mișto! Sa ți tremure jeleul în ea cat mai multi km fără probleme :)

Edited by Cefi

Un model frumos f10.s o stapanesti sanatos

Ce e ala DD? :)

Mor de ciuda, de altfel :D

S-o stapanesti sanatos!

dynamic d-rive, pentru ciupa se stie 

Mersi.

E o bara antiruliu "activa" pe fiecare punte, conectata la un motor/bloc hidraulic care se opune inclinarii laterale. Are un calculator care sesizeaza daca masina se inclina tare si trimite ulei spre motor care tensioneaza bara antiruliu si se opune inclinarii laterale. Cred ca e acelasi ulei folosit si la servodirectie.

Ma rog, cam asta am inteles si eu. :)

Edited by jeleu

Mersi.

E o bara antiruliu "activa" pe fiecare punte, conectata la un motor/bloc hidraulic care se opune inclinarii laterale. Are un calculator care sesizeaza daca masina se inclina tare si trimite ulei spre motor care tensioneaza bara antiruliu si se opune inclinarii laterale. Cred ca e acelasi ulei folosit si la servodirectie.

Da, e facuta de ZF

https://www.zf.com/corporate/en_de/products/product_range/cars/cars_active_roll_stabilization.shtml

Mersi.

Nu știu dacă era Buick, dar un bunic de-al meu avea chestia asta cu lichid hidraulic la masina de serviciu, prin 1970.

:)

Drive are din asta, la 530-ul lui. Plus rotile din spate care, cumva, vireaza. Impresionanta masina aia, pe curbe.

Din asta trag concluzia ca d-rive e genul ala de om care-i place sa conduca precum un maniac ca sa-si impresioneze cunoscutii. Nu ca m-ar mira.

Stiu, sunt hater.

P.S: Daca era bajet, ti-o dadea tie sa mergi cu ea.

Edited by Bogdan

Pai mi-o :)

Da nu-s genu.

Traiasca masina lui Jeleu

Mersi.

Bogdan, am verificat intr-o zi de curiozitate nivelul lichidului de racire si am observat ca e un pic sub gradatia de minim. Are o culoare verzuie.

Acuma nu stiu ce sa fac, bag doar apa distilata, bag antigel, fac amestecul ? Fac 1:1 ?

Cica G11 as avea nevoie: https://www.bavauto.ro/83512355290 ; https://www.epiesa.ro/antigel-concentrat-bmw-83192211191-1-5l-acc-6602.htm

Asta e ok ?