Jump to content
Sign in to follow this  
blue

Telefoane, tablete si alte gadget-uri.

Recommended Posts

stai ca mi-a egzplicat unui baiet ca defapt aplicatia stie, doar ca iti trebuie cont youtube red sau pro ceva in genul

deci platesti ca sa scapi de reclame si sa mearga in fundal

si au eliminat din app store, toate programele care puteau sa faca asta, pe gratis

plm, am uitat iphonu' in masina cand au fost minus 15 sau cat au fost, l-am luat a doua zi si nu era inchis, n-are nici pe dracu si nici bateria nu s-a descarat anormal.

Pai nici 6 nu se opreste cand e frig daca sta in standby. Se opreste cand apare un consum suplimentar - cand il scoti din standby, cand faci o poza, cand suni.

bine, nu te mai contrazic că prea zici cu foc :)

ps: vedeti buey astia? asa se pastreaza pacea.

• Upvote 1

Dacă ai cumpărat un produs și vrei să-l returnezi, trebuie să știi că intră în vigoare noi norme europene. Acestea sunt valabile și pentru vânzători, inclusiv cei online.

Noile reguli, adoptate de Parlamentul European, sunt uniforme în întreaga UE, scrie Adevărul. Mai exact, este vorba despre consolidarea drepturilor consumatorului prin oferirea opţiunilor de reparaţii sau înlocuire, iar în cazul reparaţiilor nesatisfăcătoare, reducerea preţurilor sau rambursarea.

Mai mult, consumatorul nu este obligat să demonstreze că produsul a fost defect în momentul livrării/cumpărării timp de un an de la livrare/cumpărare. Cu alte cuvinte, ai cumpărat un bun, care s-a defectat la 8 – 9 luni de la achiziţie, îl poţi returna vânzătorului sau îi poţi cere să ţi-l înlocuiască sau să-l repare, fără alte obiecții.

Încă n am incercat optiunea aia de la samsung de a folosi 2 aplicatii simultan, stiu ca are pe undeva, împarte ecranul in acelasi timp gen

Ții apăsat cam 1 secundă "butonul" ăla care-ți arată aplicațiile cele mai recente.

Perioada

Mai mult, consumatorul nu este obligat să demonstreze că produsul a fost defect în momentul livrării/cumpărării timp de un an de la livrare/cumpărare. Cu alte cuvinte, ai cumpărat un bun, care s-a defectat la 8 – 9 luni de la achiziţie, îl poţi returna vânzătorului sau îi poţi cere să ţi-l înlocuiască sau să-l repare, fără alte obiecții.

Asta-i o interpretare exagerata a legislatiei UE in ceea ce priveste garantiile acordate persoanelor fizice.

UE spune ca perioada de 6 luni (nu de  an) se refera la perioada de la cumparare in care un bun se prezuma ca a fost defect din momentul livrarii. Peste aceasta perioada clientul trebuie sa faca dovada ca bunul a fost defect inca de la cumparare si ca nu l-a stricat el:

In primele 6 luni de la recepționarea produsului, tot ce trebuie să faceți este să îi arătați vânzătorului că acesta este defect sau nu corespunde descrierii.

Dar, după 6 luni, în majoritatea țărilor din UE, va trebui să demonstrați că defectul exista deja când ați primit produsul, arătând, de exemplu, că acesta este cauzat de calitatea proastă a materialelor utilizate.

LA fel de exagerata este si chestia cu  "îl poţi returna vânzătorului". De fapt tu il poti returna, nu te opreste nimeni. Dar modul cum solutioneaza problema este la alegerea comerciantului:

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, să le reducă prețul sau să vă dea banii înapoi.

De retinut si ca: S-ar putea să nu aveți dreptul de a solicita despăgubiri pentru un defect minor, cum ar fi o zgârietură pe ambalajul unui CD.

E putin probabil ca iti va da cineva direct banii inapoi in cazul unui defect in garantie. Probabil e mai convenabil sa-l repare sau sa-l schimbe cu alt produs.

Interesant este ca, in cazul persoanelor fizice, garantia minima obligatorie este de 2 ani.

Mai multe detalii aici:

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/romania/index_ro.htm

• Upvote 1

Asta e un moment kodak pt mine

Sa ma c.c in meseria mea, n-o mai suport. Nu mai vreau sa citesc, retin, interpretez si sa gasesc solutii la toate ca.....e astea inutile

Ma fac sudor si-s fericit

• Upvote 2

Geaba incerci, Ciupanezule

E greu, m-am saturat

Ia citeste tu linkurile alea.

Nu inteleg nimic, bossulan.

De exemplu, cum adica garantie de 1 an la bunuri "de ocazie"?

Bun de ocazie = bun second hand?

Pai, de ce as intelege eu?

Nu exista regl legala a ocaziei

Scufi viseaza cu ochii deschisi.

:( 

ciupa canta la groapa 

Pai care e situatia acum? Ai telefonul cu care l-au inlocuit pe primul?

Tu mai vrei sau nu iPhone?

Al treilea telefon?! Si al doilea a fost cu probleme?

Din cate spui, 8 retail nu ai cum obtine decat daca iti iei banii inapoi pe X si iti cumperi tu un 8.

e prima data cand vad la tv reclame la iphone, chiar nu se vinde mizeria aia am impresia. Tot o forteaza astia cu reclame la iphone X si ceva abonament me 43 la Orange.

daca nici romanii nu mai dau chenzina pe ultimul iphone, e clara treaba, fail total.

Am impresia ca si ăștia de la samsung vor da fail cu S9 le lor

Scot prea multe modele, prea repede si cam scumpe. Cand sari mia de euro, te risti bine.

*parere personala.

Edited by jeezy

niste analize pentru cele sustinute? 

Aici tu esti pe subiect. Asteptam un grafic. :D

Edited by jeezy

Nu înțeleg de ce telefoanele noi sunt anunțate la mai puțin de 1 an de generația anterioară.

Adică, dacă aș fi luat galaxy s8+ cu abonament, prin aprilie anul trecut, sau poate chiar mai, degeaba vii simi bagi pe sub nas Galaxy s9+. Abonamentul curent încă e în derulare.

Are sens?